A DK szerint egy hetes balatoni nyaralás ugyanannyiba kerül, mint egy görög vagy horvát pihenés a tengerparton

Farkas Bazsi 2022-06-19 14:18:05
Négy tagú család kiadásaival számoltak.

A nyári szünet beköszöntével egyre több magyar család vágyik arra, hogy legalább pár napra el tudjon menni pihenni; ezt teszi nehezebbé és drágábbá az elszabaduló infláció és az orbáni megszorítócsomag- írja a DK szerkesztőségünkhöz eljutatott közleménye. A DK megpróbálta megbecsülni, milyen költségekkel kell számolnia egy négytagú családnak, ha két gyermek és két felnőtt szeretne egy hetet eltölteni a Balatonon a nyári főszezonban.

  • Egy háromcsillagos panzióban, csak reggelivel, a Balatontól sétatávolságban található lokációval egy négytagú családnak átlagban 300 és 350 ezer forint közötti összeget kell fizetnie, a panziók ára ugyanis 20-30%-kal drágult a tavalyihoz képest.
  • Az étkezés ára is brutálisan nőtt: egy menüt 1700 forintnál olcsóbban nem lehet találni, egy éttermi vacsora egy négyfős családnak akár 20-25 ezer forintjába is kerülhet.
  • A klasszikus strandételek árai is óriási tempóban emelkedtek: egy sajtos-tejfölös lángosért 1000 forintot, egy gombóc fagyiért 400 forintot, egy korsó sörért pedig akár 700 forintot is elkérhetnek.

A napi étkezés csak a klasszikus strandételekkel fejenként 4-5000 forintra jön ki, és ha ezt hozzáadjuk a szállás költségéhez, akkor egy négytagú család alapköltségei már félmillió forint felett járnak. Ide vezetett a brutális infláció és az orbáni megszorítások sorozata, hogy egy hét a Balatonon annyiba kerül, mint a görög vagy a horvát tengerparton. Orbánék ellopták a Balatont, a saját oligarcháik játszóterévé tették, miközben rekordmértékű inflációt és soha nem látott, brutális megszorításokat szabadítottak a magyar családok nyakába, akik így szépen lassan kiszorulnak a magyar tenger partjáról is.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák