A győri múzeum igazgatója az Ugytudjuknak: bennünket egyelőre nem érintenek a megszorítások

Papp László Tamás 2022-06-14 15:34:00
Legalábbis Székely Zoltán azt válaszolta a kérdésünkre, hogy ő nem tud ilyenről.

Korábban írtunk róla, hogy a győri önkormányzat költségvetésében előirányzott összegek valójában csak szeptemberig elegendőek, sőt: úgy értesültünk: jelen állás szerint már ennél korábban is problémát jelenthet a városnak a városi dolgozók fizetésének megfelelő kifizetése. Egy megbeszélésen – értesüléseink szerint – olyan konkrét és drasztikus költségcsökkentő intézkedésekről volt szó, mint a győri önkormányzati cégek alá tartozó egyes intézmények, szolgáltató egységek bezárása – említettük.

Székely Zoltánt, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatóját a Múzeumok Éjszakájának győri programjáról tartott sajtótájékoztatóján kérdeztük arról: a rezsicsökkentés önkormányzatoktól való megvonása miatt (vagyis egész pontosan, hogy megszűnik a rájuk vonatkozó áremelési moratórium, ami a rezsiszámlák növekedéséhez vezet majd) várható-e a múzeumban bármiféle takarékoskodás, elbocsátás, leépítés? Terveznek-e ilyent, van-e erre bármiféle elképzelés?

 

Az önkormányzatokat sújtó intézkedések egyelőre nem érintik a múzeumot, legalábbis nem kaptunk erről információt. A Múzeumok Éjszakájára is teljes gőzzel készültünk, széles programkínálattal várjuk az érdeklődőket. Amennyiben lesznek később intézkedések, arról majd tájékoztatjuk a sajtót, de per pillanat semmi olyan intézkedés nincs, amely akár a létszámot, akár a működést negatívan befolyásolná

– válaszolta a közgyűjtemény vezetője.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.