Kétszeres BL-győztes másodedző érkezik a Győri Audi ETO KC csapatához

Vágvölgyi Bálint 2022-06-14 19:20:00
Raphaelle Tervel 2012-től 2014-ig játékosként szerepelt a győrieknél.

Átalakul a Győri Audi ETO KC szakmai stábja. Ambros Martín vezetőedző munkáját a következő szezonban az egykori francia válogatott játékos, a győrieknél 2012-től 2014-ig szereplő Raphaelle Tervel segíti majd - olvasható a klubhonlapon. Ambros Martín eddigi kollégájára, Kun Attilára nyártól elsősorban a Győri ETO Akadémia szakmai igazgatójaként az utánpótlás rendszer minőségi fejlesztése hárul, emellett pedig az egyik akadémiai csoport vezetőedzői posztját is betölti majd.

„Először is szeretném megköszönni ezúton is Kun Attila eddigi munkásságát a Győri Audi ETO KC első csapatának stábjában. Attila 2019 óta látta el a edzői és videóelemzői teendőket a felnőtt csapat mellett. Alapos munkája nagyban hozzájárult a csapat sikereihez. Azonban az akadémiai rendszer kiépülésével párhuzamosan jól látható volt, hogy Attila szakmai kvalitásaira milyen nagy szükség van az utánpótlásrendszerünk csúcsán. Vezetői tapasztalata és képesítései olyan értéket képviselnek, melyeknek a jövő kézilabdás generációinak még jobb és még alaposabb felkészítésénél vesszük a legnagyobb hasznát, ezért 2022. július elsejétől kizárólag az Győri ETO Akadémia kötelékében tevékenykedik, valamint az egyik akadémiai csapat vezetőedzői feladatait is ellátja majd.” -nyilatkozta Görbicz Anita, a győriek elnöke.

Az új szezonban a Győrrel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Raphaelle Tervel lesz Ambros Martín elsőszámú szakmai segítsége, a klub másodedzője.

„Raphaelle Tervel-t nem kellett bemutatni, hiszen az egykori kitűnő játékos aktív sportolói pályafutását Győrben fejezte be, majd edzőként is megmérettette magát. A Besancon vezetőedzőjeként pár éve még csapatával is visszatért Győrbe egy felkészülési meccsre. Raf már játékosként is a precizitás és a felkészültség mintaképe volt, és edzőként is ugyanezek elvek alapján dolgozik. Sokat számított az a tény, hogy több éven át volt Ambros Martín játékosa, így testközelből ismeri vezetőedzőnk játékfelfogását, és stratégiáját is. Az elmúlt években rendszeresen képezte magát, így biztos vagy benne, hogy egy éves megbízatása során kiváló segítsége lesz vezetőedzőnknek.” – mondta Görbicz.

„Nagyon örültem a megkeresésnek, és annak, hogy visszatérhetek Győrbe. Itt fejeztem be pályafutásom, és nagyon sokat köszönhetek a klubnak, hiszen legnagyobb sikereimet itt értem el zöld-fehér színekben. Az elmúlt években vezetőedzőként tevékenykedtem, most azonban mégis örömmel fogadtam el Ambros Martín mellett a másodedzői posztot, hiszen a kézilabdáról vallott nézeteink megegyeznek. Győrben szerepelni nem csak játékosként, hanem edzőként is megtiszteltetés, és egyben rang is. Kötelez a legmagasabb szintű munkavégzésre, és a sikerekre, hogy folytathassuk a klub kiemelkedő tradícióit. Kitűnő kerete van a Győri Audi ETO KC csapatának a 2022/23-as idényre, én azon leszek, hogy munkámmal segítsem a lányok és Ambros munkáját, és hogy minden kitűzött célunkat elérhessük az új évadban” – nyilatkozta Raphaelle Tervel.

Raphaelle Tervel játékosként legnagyobb sikereit Győrben érte el, amikor is 2013-ban és 2014-ben tagja volt a Bajnokok Ligája győztes, magyar bajnok és Magyar Kupa győztes Győri Audi ETO KC csapatának. Edzőkéntt szülővárosa, a Besancon csapatánál dolgozott 2015 és 2021 között. Mérlege két francia bajnoki bronzérem mellett egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezés.

Címlapfotó: gyorietokc.hu

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.