Kétszeres BL-győztes másodedző érkezik a Győri Audi ETO KC csapatához

Vágvölgyi Bálint 2022-06-14 19:20:00
Raphaelle Tervel 2012-től 2014-ig játékosként szerepelt a győrieknél.

Átalakul a Győri Audi ETO KC szakmai stábja. Ambros Martín vezetőedző munkáját a következő szezonban az egykori francia válogatott játékos, a győrieknél 2012-től 2014-ig szereplő Raphaelle Tervel segíti majd - olvasható a klubhonlapon. Ambros Martín eddigi kollégájára, Kun Attilára nyártól elsősorban a Győri ETO Akadémia szakmai igazgatójaként az utánpótlás rendszer minőségi fejlesztése hárul, emellett pedig az egyik akadémiai csoport vezetőedzői posztját is betölti majd.

„Először is szeretném megköszönni ezúton is Kun Attila eddigi munkásságát a Győri Audi ETO KC első csapatának stábjában. Attila 2019 óta látta el a edzői és videóelemzői teendőket a felnőtt csapat mellett. Alapos munkája nagyban hozzájárult a csapat sikereihez. Azonban az akadémiai rendszer kiépülésével párhuzamosan jól látható volt, hogy Attila szakmai kvalitásaira milyen nagy szükség van az utánpótlásrendszerünk csúcsán. Vezetői tapasztalata és képesítései olyan értéket képviselnek, melyeknek a jövő kézilabdás generációinak még jobb és még alaposabb felkészítésénél vesszük a legnagyobb hasznát, ezért 2022. július elsejétől kizárólag az Győri ETO Akadémia kötelékében tevékenykedik, valamint az egyik akadémiai csapat vezetőedzői feladatait is ellátja majd.” -nyilatkozta Görbicz Anita, a győriek elnöke.

Az új szezonban a Győrrel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Raphaelle Tervel lesz Ambros Martín elsőszámú szakmai segítsége, a klub másodedzője.

„Raphaelle Tervel-t nem kellett bemutatni, hiszen az egykori kitűnő játékos aktív sportolói pályafutását Győrben fejezte be, majd edzőként is megmérettette magát. A Besancon vezetőedzőjeként pár éve még csapatával is visszatért Győrbe egy felkészülési meccsre. Raf már játékosként is a precizitás és a felkészültség mintaképe volt, és edzőként is ugyanezek elvek alapján dolgozik. Sokat számított az a tény, hogy több éven át volt Ambros Martín játékosa, így testközelből ismeri vezetőedzőnk játékfelfogását, és stratégiáját is. Az elmúlt években rendszeresen képezte magát, így biztos vagy benne, hogy egy éves megbízatása során kiváló segítsége lesz vezetőedzőnknek.” – mondta Görbicz.

„Nagyon örültem a megkeresésnek, és annak, hogy visszatérhetek Győrbe. Itt fejeztem be pályafutásom, és nagyon sokat köszönhetek a klubnak, hiszen legnagyobb sikereimet itt értem el zöld-fehér színekben. Az elmúlt években vezetőedzőként tevékenykedtem, most azonban mégis örömmel fogadtam el Ambros Martín mellett a másodedzői posztot, hiszen a kézilabdáról vallott nézeteink megegyeznek. Győrben szerepelni nem csak játékosként, hanem edzőként is megtiszteltetés, és egyben rang is. Kötelez a legmagasabb szintű munkavégzésre, és a sikerekre, hogy folytathassuk a klub kiemelkedő tradícióit. Kitűnő kerete van a Győri Audi ETO KC csapatának a 2022/23-as idényre, én azon leszek, hogy munkámmal segítsem a lányok és Ambros munkáját, és hogy minden kitűzött célunkat elérhessük az új évadban” – nyilatkozta Raphaelle Tervel.

Raphaelle Tervel játékosként legnagyobb sikereit Győrben érte el, amikor is 2013-ban és 2014-ben tagja volt a Bajnokok Ligája győztes, magyar bajnok és Magyar Kupa győztes Győri Audi ETO KC csapatának. Edzőkéntt szülővárosa, a Besancon csapatánál dolgozott 2015 és 2021 között. Mérlege két francia bajnoki bronzérem mellett egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezés.

Címlapfotó: gyorietokc.hu

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.