Kétszeres BL-győztes másodedző érkezik a Győri Audi ETO KC csapatához

Vágvölgyi Bálint 2022-06-14 19:20:00
Raphaelle Tervel 2012-től 2014-ig játékosként szerepelt a győrieknél.

Átalakul a Győri Audi ETO KC szakmai stábja. Ambros Martín vezetőedző munkáját a következő szezonban az egykori francia válogatott játékos, a győrieknél 2012-től 2014-ig szereplő Raphaelle Tervel segíti majd - olvasható a klubhonlapon. Ambros Martín eddigi kollégájára, Kun Attilára nyártól elsősorban a Győri ETO Akadémia szakmai igazgatójaként az utánpótlás rendszer minőségi fejlesztése hárul, emellett pedig az egyik akadémiai csoport vezetőedzői posztját is betölti majd.

„Először is szeretném megköszönni ezúton is Kun Attila eddigi munkásságát a Győri Audi ETO KC első csapatának stábjában. Attila 2019 óta látta el a edzői és videóelemzői teendőket a felnőtt csapat mellett. Alapos munkája nagyban hozzájárult a csapat sikereihez. Azonban az akadémiai rendszer kiépülésével párhuzamosan jól látható volt, hogy Attila szakmai kvalitásaira milyen nagy szükség van az utánpótlásrendszerünk csúcsán. Vezetői tapasztalata és képesítései olyan értéket képviselnek, melyeknek a jövő kézilabdás generációinak még jobb és még alaposabb felkészítésénél vesszük a legnagyobb hasznát, ezért 2022. július elsejétől kizárólag az Győri ETO Akadémia kötelékében tevékenykedik, valamint az egyik akadémiai csapat vezetőedzői feladatait is ellátja majd.” -nyilatkozta Görbicz Anita, a győriek elnöke.

Az új szezonban a Győrrel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Raphaelle Tervel lesz Ambros Martín elsőszámú szakmai segítsége, a klub másodedzője.

„Raphaelle Tervel-t nem kellett bemutatni, hiszen az egykori kitűnő játékos aktív sportolói pályafutását Győrben fejezte be, majd edzőként is megmérettette magát. A Besancon vezetőedzőjeként pár éve még csapatával is visszatért Győrbe egy felkészülési meccsre. Raf már játékosként is a precizitás és a felkészültség mintaképe volt, és edzőként is ugyanezek elvek alapján dolgozik. Sokat számított az a tény, hogy több éven át volt Ambros Martín játékosa, így testközelből ismeri vezetőedzőnk játékfelfogását, és stratégiáját is. Az elmúlt években rendszeresen képezte magát, így biztos vagy benne, hogy egy éves megbízatása során kiváló segítsége lesz vezetőedzőnknek.” – mondta Görbicz.

„Nagyon örültem a megkeresésnek, és annak, hogy visszatérhetek Győrbe. Itt fejeztem be pályafutásom, és nagyon sokat köszönhetek a klubnak, hiszen legnagyobb sikereimet itt értem el zöld-fehér színekben. Az elmúlt években vezetőedzőként tevékenykedtem, most azonban mégis örömmel fogadtam el Ambros Martín mellett a másodedzői posztot, hiszen a kézilabdáról vallott nézeteink megegyeznek. Győrben szerepelni nem csak játékosként, hanem edzőként is megtiszteltetés, és egyben rang is. Kötelez a legmagasabb szintű munkavégzésre, és a sikerekre, hogy folytathassuk a klub kiemelkedő tradícióit. Kitűnő kerete van a Győri Audi ETO KC csapatának a 2022/23-as idényre, én azon leszek, hogy munkámmal segítsem a lányok és Ambros munkáját, és hogy minden kitűzött célunkat elérhessük az új évadban” – nyilatkozta Raphaelle Tervel.

Raphaelle Tervel játékosként legnagyobb sikereit Győrben érte el, amikor is 2013-ban és 2014-ben tagja volt a Bajnokok Ligája győztes, magyar bajnok és Magyar Kupa győztes Győri Audi ETO KC csapatának. Edzőkéntt szülővárosa, a Besancon csapatánál dolgozott 2015 és 2021 között. Mérlege két francia bajnoki bronzérem mellett egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezés.

Címlapfotó: gyorietokc.hu

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.