Németh Zsolt az Ugytudjuknak: Ebben a mostani helyzetben és választási rendszerben nem szabad részt venni

Fehér Buda 2022-05-25 11:04:06
A sárvári képviselő azt mondja, több oka is volt annak, hogy visszalépett a közelgő időközi választástól.

A jövő hónapban időközi választást tartanak Sárváron, az ötös választókerületben. A kerületnek már dr. Szabó Gyula tavaly augusztusi halála óta nincs képviselője, a koronavírus miatt hozott jogszabályok csak idén nyáron engedték meg a városvezetés számára, hogy kiírják a választás. Ennek ellenére Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője már tavaly bejelentette, indul majd a választásokon. Németh végül a hétvégén jelentette be, hogy visszalép az indulástól, a már összegyűjtött aláírásait sem adja le. A képviselőt telefonon értünk utol, és rákérdeztünk, hogy mi volt a döntésének a hátterében.

„Kettős hatás érvényesült. Az egyik hatás arról szól, hogy a regnáló pozícióban lévő hatalmi rendszer, akik értelemszerűen nagyon jó médiatámogatás mellett, a lehetőségek tárházát kihasználva és megadva a saját jelöltjüknek képesek és tudnak előre haladni, míg másoknak semmilyen megnyilatkozási lehetőséget nem adnak. A másik vonulat az ellenzéknek a teljes szétziláltsága, országosan és Sárváron is. Ez egyértelműen azt mutatta, hogy ebben a mostani helyzetben és választási rendszerben nem szabad részt venni.”

Rákérdeztünk arra is, hogy a visszalépése után támogatja-e a választáson induló másik két jelölt egyikét:

„Érdekes kérdés. Az ellenzék részéről megjelent, független jelöltet 2022-ben és a jövő vonatkozásában sem, és egyáltalán nem tartom alkalmasnak a tekintetben, hogy képviselő legyen. A jelöltségével sem értek egyet, de ő, vagy ők úgy gondolták, hogy ez a lépés helyes. Az én meggyőződésem szerint egyértelműen káros, és a jövő tekintetében az ellenzék részére, csak és kizárólag gondot és problémát fog okozni ez a konstrukció. 

A Fidesz jelöltjét személyesen nem ismerem, az ő alkalmasságával és érdekérvényesítő képességével, nem vagyok tisztában, de nagyon bízom abban, hogy az ötös számú körzetben sikeresen tud majd lobbizni az ott élő emberekért.”

Végül azt is megkérdeztük a képviselőtől, hogy mik a tervei a helyi politikában a jövőre nézve.

„A közeljövőben egyértelműen továbbra is a Fidesz, illetve a Fidesz képviselői fogják irányítani a helyi politikát is. De ami ettől érdekesebb, az inkább a 2024, és a későbbi évek alakulása. A Híd a Jövőnkért Egyesület minden olyan kérdésben, ami a város javát szolgálja, és érvekkel alátámasztható, támogatni fogja a város vezetését. Ugyanakkor mindezzel együtt továbbra is konstruktív ellenzéki szerepben, és teljeskörűen elhatárolódva a Farkas János féle irányvonaltól, fogja  az egyesület pozícionálni a politikai mondandóját. A Híd a Jövőnkért 2024-ben, mint az egyik alternatíva fog majd elindulni minden körzetben az akkori választáson. Ami ehhez még kiemelten fontos, hogy Klimits István képviselő úr politikai identitása inkább a zavaroshoz hasonlít, mintsem a lekövethető, konzekvens magatartáshoz, s így az ő körzetében is indítani fogunk majdan vele szemben is jelöltet.” 

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.