Németh Zsolt az Ugytudjuknak: Ebben a mostani helyzetben és választási rendszerben nem szabad részt venni

Fehér Buda 2022-05-25 11:04:06
A sárvári képviselő azt mondja, több oka is volt annak, hogy visszalépett a közelgő időközi választástól.

A jövő hónapban időközi választást tartanak Sárváron, az ötös választókerületben. A kerületnek már dr. Szabó Gyula tavaly augusztusi halála óta nincs képviselője, a koronavírus miatt hozott jogszabályok csak idén nyáron engedték meg a városvezetés számára, hogy kiírják a választás. Ennek ellenére Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője már tavaly bejelentette, indul majd a választásokon. Németh végül a hétvégén jelentette be, hogy visszalép az indulástól, a már összegyűjtött aláírásait sem adja le. A képviselőt telefonon értünk utol, és rákérdeztünk, hogy mi volt a döntésének a hátterében.

„Kettős hatás érvényesült. Az egyik hatás arról szól, hogy a regnáló pozícióban lévő hatalmi rendszer, akik értelemszerűen nagyon jó médiatámogatás mellett, a lehetőségek tárházát kihasználva és megadva a saját jelöltjüknek képesek és tudnak előre haladni, míg másoknak semmilyen megnyilatkozási lehetőséget nem adnak. A másik vonulat az ellenzéknek a teljes szétziláltsága, országosan és Sárváron is. Ez egyértelműen azt mutatta, hogy ebben a mostani helyzetben és választási rendszerben nem szabad részt venni.”

Rákérdeztünk arra is, hogy a visszalépése után támogatja-e a választáson induló másik két jelölt egyikét:

„Érdekes kérdés. Az ellenzék részéről megjelent, független jelöltet 2022-ben és a jövő vonatkozásában sem, és egyáltalán nem tartom alkalmasnak a tekintetben, hogy képviselő legyen. A jelöltségével sem értek egyet, de ő, vagy ők úgy gondolták, hogy ez a lépés helyes. Az én meggyőződésem szerint egyértelműen káros, és a jövő tekintetében az ellenzék részére, csak és kizárólag gondot és problémát fog okozni ez a konstrukció. 

A Fidesz jelöltjét személyesen nem ismerem, az ő alkalmasságával és érdekérvényesítő képességével, nem vagyok tisztában, de nagyon bízom abban, hogy az ötös számú körzetben sikeresen tud majd lobbizni az ott élő emberekért.”

Végül azt is megkérdeztük a képviselőtől, hogy mik a tervei a helyi politikában a jövőre nézve.

„A közeljövőben egyértelműen továbbra is a Fidesz, illetve a Fidesz képviselői fogják irányítani a helyi politikát is. De ami ettől érdekesebb, az inkább a 2024, és a későbbi évek alakulása. A Híd a Jövőnkért Egyesület minden olyan kérdésben, ami a város javát szolgálja, és érvekkel alátámasztható, támogatni fogja a város vezetését. Ugyanakkor mindezzel együtt továbbra is konstruktív ellenzéki szerepben, és teljeskörűen elhatárolódva a Farkas János féle irányvonaltól, fogja  az egyesület pozícionálni a politikai mondandóját. A Híd a Jövőnkért 2024-ben, mint az egyik alternatíva fog majd elindulni minden körzetben az akkori választáson. Ami ehhez még kiemelten fontos, hogy Klimits István képviselő úr politikai identitása inkább a zavaroshoz hasonlít, mintsem a lekövethető, konzekvens magatartáshoz, s így az ő körzetében is indítani fogunk majdan vele szemben is jelöltet.” 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.