Németh Zsolt visszalépett a sárvári időközi választástól

Fehér Buda 2022-05-23 14:43:00
Így jelenleg kettő jelölt közül lehet majd választani a jövő hónapban.

Június 26-án időközi választásokat tartanak Sárváron, az ötös választókerületben. A kerület korábbi képviselője dr. Szabó Gyula főorvos volt, aki tavaly augusztusban tragikus hirtelenséggel elhunyt. A koronavírus-járvány miatt hozott intékzedések miatt azonban egészen idáig nem lehetett kiírni az új választást. 

A helyi választási irodán hárman vették fel a jelöltséghez szükséges választóíveket, Németh Róbert, a Fidesz jelöltje, Farkas János független jelölt, akit a Mindenki Sárvárért Mozgalom támogat, valamint Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője. Az íveket viszont eddig csak Németh Róbert és Farkas János adta le, a választas.hu-n is csak az ő nevük szerepel, mint nyilvántartásba vett képviselő-jelöltek.

Németh Zsolt végül a Facebook oldalán jelentetett meg egy közleményt, amely szerint

visszalép az indulástól.

Mint írja, a jövőben a konstruktív ellenzéki szerepben tevékenykedve fog dolgozni az önkormányzatban. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

Kedves Sárváriak, Dr Szabó Gyula főorvos Úr sajnálatos halála miatt június 26-án időközi választást tartanak majd Sárvár 5. Számú választókörzetében. A Híd a Jövőnkért Egyesület képviseletében május 7-én reggel 8 órakor felvettem az aláíró íveket és még aznap délelőtt a kezemben volt az induláshoz szükséges aláírások bőséges mennyisége. Közben segítőim is dolgoztak és készítettünk egy videót is! Aztán délután is folytattam a munkát és beszélgettem az emberekkel! Nagyon érdekes volt hallani az emberi sorsokat….. szinte nem volt lépcsőház ahol ne lett volna albérlet, illetve sok albérlet, és valamilyen megoldandó probléma…

A “hálózat” is működik és függetlenül a valós érzésektől az anyagi hatások is jelentősen motiválnak. Nos megoldandó feladat van és lesz bőven, de a versenynek az emberek kegyeiért csak akkor van/lenne értelme, ha az többről szól mint a Hazafias Népfront idején….. Most annak kell megoldani a problémákat akit/amit fetisizálnak, előnybe részesítenek,támogatnak és kijelöltek a feladatra! Szóval az eredmény már megvan és még választás sem volt. Gratulálok a győztesnek! Aztán itt vannak a régi káderek…. Az egyik versenybe is száll, hogy valóban a sikerért vagy valamilyen más okból azt nem tudjuk, de az Ő esete legalább olyan érthetetlen és értelmetlen mint a szomszédunkban a háború… Legyen világos Ők a 2024-es pozíciók elosztásáért sertepertélnek, és azt hirdetik, hogy milyen sokan vannak miközben egyetlen új jelöltet sem sikerült kiállítani. Sőt…. Maradt tehát a régi módszer…. Viszont világosan ki fog derülni, hogy mit ér a Farkas, ha János a belvárosban..!

A mi gondolataink alapján “egy valós versenyben” demokratikusabb lehetett volna az önkormányzat… Akár így akár úgy. Milyen verseny az amikor egyiknek minden a másiknak pedig még a semmi, illetve a “semmi semmi” sem jut … Sőt még biztosan Kalkuttai Szent Teréz is negatív árnyalatban kerülne az újságba ha elindulna ellenzéki oldalon ma Magyarországon… Nos így ….!? Az érdekesebb viszont mégis csak az ellenzék viselkedése…. Tragikus! Mindenhol az országban és Sárváron is! A Fidesz ilyen ellenzékkel a következő tíz évben is folyamatosan 2/3 illetve 4/5 körül fog mozogni! Mondjuk ki őszintén az ellenzék jelenleg kormány képtelen! Amennyiben igaz ezen állítás, pedig az, akkor változni és változtatni kell a stratégián! Nem korszakdöntőnek kell lenni, hanem rendszer kritikusnak ! Igen vannak kérdések amelyeket nagyon jól csinálnak a “Fiúk” míg van olyan ahol elkel a vita és gyakran magukat is meggyőzik a módosításokról … Nos ez tehát a rendszer kritika ami pl. a polgári mértéktartás kapcsán néha kellően fontos…Azt Ők is tudják, hogy a politikai verseny jó és kell is, mert kihozza belőlünk a jobbat…. Ez egy sokbeszédű történet - kellene legyen- ahol az érvek lendítik tovább a feleket …Senkinek nem jó, ha a rendszer megmerevedik, bürokratává válik és elfojtja a kreativitást … 

Nos a jövőben a konstruktív ellenzéki szerepben tevékenykedve fogok dolgozni az önkormányzatban és jelenleg pedig úgy döntöttem, hogy visszaadom az íveket és nem leszek jelölt 2022-ben. A magam részéről köszönöm szépen mindenkinek aki támogatott, segített és tanáccsal látott el! Segítőimnek hálás vagyok a munkájukért és az egyesületi tagtársaknak a munkában való részvételükért! Mindenkinek jó erőt, és egészséget kívánok és építkezünk a következő választásra……

Szólj hozzá!

Mintegy 800 ezer ukrán vesztette el az otthonát a háború miatt

15 millió négyzetméternyi ukrán lakást tettek tönkre az oroszok.

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.

Klímabérletet vezetne be az LMP

Minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosítana.

Elütöttek két rendőrt Nagyharsányban

Közúti ellenőrzést végeztek, ekkor jött nagy sebességgel egy kocsi.

Több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Vonattal 117-en - köztük 71 gyerek - érkeztek Budapestre.

Videó: füstködbe borítják az oroszok a Krímbe vezető hidat, hogy nehezebb legyen lebombázni

Ez jelenleg a leghosszabb híd Európában, amit még a Krím annexiója után építettek és az ukránok nagyjából azóta szeretnék lerombolni. Mára a fegyvert is megkapták hozzá Amerikából.

A fenntartható energiaforrások fejlesztését sürgeti az LMP

Évente 300 milliárd forintot kellene megújuló energiára költeni, hogy felzárkózzunk.

Hétfőn irtják a szúnyogokat Sárváron

Ne lepődjünk meg, ha nagyon füstölő kocsit látunk.

Veszprém környékén felújítják a vasutat, változik a menetrend

A Győr-Veszprém és a Budapest-Szombathely között járó vonatokat is érinti a felújítás.

Eloltották a Miskolc melletti erdőtüzet

Száz hektárnyi területen gyulladt ki a facsemetés.

A szél marad, de sütni fog a nap szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32 fok között alakul.

Ötlet: oszlassák fel a NATO-t és alapítsák újra – Magyarország nélkül

Dühös cikkben megy neki a madridi NATO-csúcs után magukat ünneplő politikusoknak a Politico brüsszeli lap.

Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon

A kommunista Magyarország ezzel a lépéssel számos nyugati államot megelőzött egyébként.

A Rába felvásárolta a Rekard csoportot

A cég a Rába 100 százalékos leányvállalataként működik tovább.