Kaszinók és gazdasági fejlődés

ugytudjuk.hu 2022-05-04 10:38:00
A szerencsejáték-vállalkozások társadalmi és gazdasági előnyei.

Sok állam azért hagyta jóvá a kereskedelmi kaszinó szerencsejátékokat, mert úgy vélik, hogy azok a pénzügyi fejlődés eszközét jelentik. A legjobban látható előnyök a bővített munka, több kiemelkedő vám jövedelem az állami és a szomszédos törvényhozás, és a növekedés a közeli kiskereskedelmi foglalkozik. A nyomasztó állami kiadási tervek, a szomszédos államokban a klubtól kieső bevételek miatti aggodalom, valamint a szerencsejáték klub fogadással kapcsolatos nyitottabb mentalitás mind-mind az elismerését ösztönözték, amint azt a Nemzeti Szerencsejáték Hatásvizsgálati Bizottság zárójelentése is jelzi.

Bár a monetáris fejlődést a klubüzlet és a szomszédos törvényhozás arra használja, hogy eladja a szerencsejáték klubfogadás lehetőségét a lakosságnak, az, hogy egy üzleti klub bemutatása és fejlesztése egy térben mennyire ösztönzi a kibővített pénzügyi javulást, homályos marad. Ráadásul a nagy népszerűségnek örvendő online kaszinók és sportfogadások a források jelentős részét adó formájában juttatják el a városba vagy az államba. Ha szeretné kipróbálni, kipróbálhat egy megbízható sportfogadási oldalt,Betfair.

1. kérdés: A kaszinó szószólói általában kiemelik az alacsonyabb környékbeli munkanélküliségi rátát, miután egy klubot bemutattak annak bizonyítékaként, hogy a klub a közeli üzleten dolgozik. Mivel a közeli munkanélküliségi ráta csökkent a klub bemutatása után, azt kell, hogy jelentse, hogy a klub segített csökkenteni a környékbeli munkanélküliséget a minősítéssel. A környékbeli munkanélküliségi ráta adatait szembe kell állítani az országos munkanélküliségi ráta adataival egy hasonló időszakban. Abban az esetben, ha a mozgások valami hasonlóról számolnak be, elképzelhető, hogy a szerencsejáték klub régióban kialakult összes munka a gazdasági ciklus szabályos fejlődésének (a gazdaság különböző területeinek monetáris változásai) és nem a szerencsejáték klub bemutatásának a következménye. Ha a munkanélküliség csökkenése a szerencsejáték klub bemutatása után nagyobb a környéken államszerte, akkor ezen a ponton azt lehet állítani, hogy a klubnak biztosnak kell lennie abban, hogy csökkenti a közeli munkanélkülieket.

2. kérdés: A kiterjesztett munkával kapcsolatos alapvető gondolat az, hogy a szerencsejáték-klub tevékenysége munkát igényel, és ez a munka a környékről fog érkezni. Ez tehát csökkenteni fogja a közeli munkanélküliséget. A felteendő kérdés nem egyszerűen az, hogy a szerencsejáték-klubok csökkentik-e a munkanélküliséget, hanem az, hogy kiknek csökkentik a munkanélküliséget. A legtöbb klub foglalkozáshoz valamilyen képességre van szükség, legyen az könyvelés, kártyák kezelése, biztonság, vagy más készség. Abban az esetben, ha egy szerencsejáték klub egy olyan vidéki régióba akar költözni, ahol általában kevésbé tehetséges munkaerő van, a klub feltehetően a területen kívülről fog tehetséges munkaerőt vonzani.

Feltételezve, hogy ez a munka a környékbeli munkásoknak a klubba való eljutásán kívül marad, akkor a környékbeli munkanélküliség változatlanul megmarad. Abban az esetben, ha a tehetséges munkaerő egy része úgy dönt, hogy a szerencsejáték-klub közelébe költözik, a munkanélküliségi ráta (amely a munkanélküliek száma a munkaerővel elosztva) a környéken csökken, tekintettel arra, hogy a munkaerő bővült. Ez a csökkent munkanélküliségi ráta az, amit gyakran bizonyítékként használnak arra, hogy a klubok kétségtelenül hatással voltak a közeli üzletre. Mindazonáltal fontos megérteni, hogy az első, általában kevésbé tehetséges népesség munkanélkülisége alapvetően változatlan maradt - csak a tehetségesebb, frissen debütáltak találtak munkát a klubnál. Ezeknek a friss debütálóknak a munkája csökkentette a munkanélküliségi rátát.

A legtöbb állam a szerencsejáték klubok megváltozott jövedelmét számítja fel, és az értékeléseket állami és közeli projektek támogatására használja fel. Missouri államban a költség mértéke 18%, és van két extra százalékos illeték a közeli regionális hatóságok támogatására. A kaszinó támogatói, az állami és a közeli törvényhozás előnyt jelentenek a szerencsejáték klubok díjbevételének. Ez a jövedelem a megterhelt klubbevételek kedvezményezettjei számára jelent előnyt. Mindenesetre jelentős annak megértése, hogy ez a jövedelem nem „új pénz” a társadalom számára.

A díjak a fizetés cseréjét hozzák létre, kezdve az egyik gyűléssel, majd a következő csoportra - erre a helyzetre, a klub tulajdonosoktól az állami és a szomszédos törvényhozásokig (és végül a program kedvezményezettjeihez). Az állami törvényhozások a klubok díjbevételét különböző projektekre használják; azonban a kormány által finanszírozott képzés minden számla szerint a szerencsejáték klub díjbevételének célja felé hajlik számos államban. Az igazat megvallva, az államok gyakran előre tudják, hogy mennyi készpénzt tartanak fenn a szerencsejáték klub jövedelméből az államilag finanszírozott képzésre. Ez azt sugallja a nyilvánosságnak, hogy a képzési kiadások azóta bővültek, hogy a klubbevételek megterhelése elkezdődött.

Még egy figyelembe veendő elem, hogy számos szerencsejáték klubban kávézók, üzletek és szálláshelyek állnak a szerencsejáték klubok ügyfelei rendelkezésére. Minden, ezekben az üzletekben vásárolt dolog az állami, és a közeli ajánlatok díjszabási szabályozása szerint elérhető. Egy esetleges szerencsétlenség a kiskereskedelmi ajánlatok a helyi szomszédság területén lehet, hogy többnyire kiegyensúlyozza a bővülés a kiskereskedelmi ajánlatok akció a klubban.


A kaszinóvállalkozások társadalmi és gazdasági előnyei:

- Foglalkoztatás teremtése
- Szórakoztatás
- Helyi sportok szponzorálása
- Adóbevételek
- Turizmus erősítése
- Az ingatlanok értékének növelése
- Szabadidős tevékenységek

Bár következetesen elítélik, a szerencsejáték klubok ipara óriási hatással van a környékbeli szervezetekre. Foglalkozásokat teremt egyenesen és közvetve. Vámot fizet a szomszédos államoknak, valamint felértékeli az utazási iparágat. Az olyan városi területeken, mint Las Vegas, a kritikus szerencsejáték klubok nagyszámú látogatót vonzanak, akik több milliárd dollárral növelik a környék gazdaságát.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Címlapkép: Pixabay.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.