Ismerkedés helyett pénzt követelt és veréssel fenyegette áldozatait egy 20 éves győri nő

ugytudjuk.hu 2022-04-25 08:41:35
Sajátos ismerkedős taktikát alkalmazott a hölgy. Lelőjük a poént: nem jött be.

Hamis fényképek felhasználásal, internetes társkeresőn ismerkedett meg férfiakkal egy 20 év körüli nő, aki a személyes találkozók alkalmával tőlük pénzt követelt, ellenkező esetben ismerősei általi bántalmazásokat helyezett kilátásba.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a jelenleg 20 éves nő 2021 februárjában egy internetes társkeresőn ismerkedett meg férfiakkal, hamis fényképek felhasználásával. A személyes találkozások alkalmával közölte a férfiakkal, hogy „ha lesz szex, ha nem, fizetniük kell neki”, különben a közelben várakozó, őket figyelő két férfi verését helyezte kilátásba. Egy alkalommal odalépett az elkövetőhöz és az egyik sértetthez a nő élettársa is, aki megerősítette a kilátásba helyezett megverést. A nő továbbá három esetben - kihangosított mobiltelefonon - vonalban volt egy-egy ismeretlen személlyel, akik a fenyegetőzésben segítették a nőt - olvasható a Győri Járási Ügyészség közleményében.

A nő az első sértettet félreállítva 100 ezer forintot vett fel a sértett számlájáról a bankautomatából. A másik esetben a nő a pin kód bevitele után félrelökte a sértettet a termináltól és 15 ezer forintot vett fel a bankszámláról, majd a következő pénzfelvételi kísérletnél megakadt, mert a sértett elfutott, a pin kódot pedig az elkövető nem ismerte.

A harmadik esetben a férfi 63 ezer forintot vett fel a bankszámlájáról, amivel együtt – a nő pofonjai és rángatása ellenére – bemenekült a közeli művelődési házba. A nő ugyanakkor magával vitte a férfi mobiltelefonját.

A negyedik esetben a férfi 8 ezer forint készpénzt adott át a zsaroló nőnek, valamint átutalt további 142 ezer forintot egy megadott bankszámlára. Az utolsó esetben a férfi 24 ezer forintot adott át a nőnek és eltűrte, hogy a nő átkutassa az autóját. A nő a kutatással akkor hagyott fel és adta vissza az indítókulcsot a férfinak, mikor a férfi megígérte, hogy hazamennek az otthon tartott készpénzéért. Az irányt azonban nem hazafelé vették, a férfi a szüleihez hajtott, ahol kiszállt a kocsiból és közölte, hogy hívja a rendőrséget.

Az ügyészség a nőt öt, az élettársát egy rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolja. A nőnek két évtől tizenkét évig terjedő büntetési tétellel kell a bíróságon szembe néznie a halmazati büntetésre tekintettel.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.