Milyen esélyei vannak a Real Madridnak a Chelsea ellen a bukmékerek szerint?

ugytudjuk.hu 2022-04-11 16:00:00
A BL-címvédő angolok a kiesést kockáztatják, ha nem sikerül legalább három góllal nyerniük a visszavágón.

A UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntő második fordulójának párharcai április 12-13. között kerülnek megrendezésnek. A legizgalmasabb mérkőzés kétségtelenül a címvédő Chelsea és a Real Madrid keddi meccse lesz. Az online sportfogadás hívei is tűkön ülve várják már a visszavágó mérkőzést, hogy megrakják a tétjeiket kedvenc csapatukra. Ezúttal a Chelsea játszik idegenben a Santiago Bernabéu stadionban április 12-én, kedd este, magyar idő szerint 21 órakor.

Az idei szezont megelőzően a Chelsea sohasem kapott ki a Real Madridtól, azonban a Real a negyeddöntő első meccse során végül 3-1-re legyőzte a Stamford Bridge-en, idegenben a Chelsea együttesét, és ezzel megtörte az angol csapat eddigi töretlen sikerét. A Real Madrid új, feltörekvő csillaga, Karim Benzema mesterhármasával igazán nehéz helyzetbe hozta a BL-címvédő Chelsea-t, amely a kiesést kockáztatja, ha nem sikerül legalább három góllal nyernie a visszavágón. A negyeddöntő első felvonásának eseményei után a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel is meglehetősen bosszúsan és kiábrándultan nyilatkozott a csapata játékáról, és hozzátette, hogy

"Ilyen játékkal nem lehet jó eredményre számítani egy Real Madrid elleni BL-negyeddöntőben."

A játéknap további érdekessége, hogy Benzema góljával már 82-nél jár a Bajnokok Ligájában, és ha még három találatot szerez, utoléri a ranglista harmadik helyét elfoglaló Robert Lewandowskit. Az algériai származású francia csatár a negyedik labdarúgó a Bajnokok Ligája történetében Luiz Adriano (2014), Lionel Messi (2016) és Cristiano Ronaldo (2017) után, aki két egymást követő meccsen is képes volt a mesterhármasra.

Az európai futball története során a két csapat mindössze hatszor került szembe egymással, és a legutóbbi meccs volt az egyetlen, amely során a Chelsea alul maradt. A fogadások szerelmesei és a sportfogadási irodák is heves latolgatásokba kezdtek a visszavágó meccs eredményeit illetően. Legtöbbjük a Real Madrid ismételt győzelmét látja esélyesnek, és ezt több érvvel igyekeznek alátámasztani.

A mostani meccs nagy erőpróbát jelenthet a Chelsea-nek, tudván tudva, hogy milyen problémákkal küzködik az angol klub az orosz-ukrán háború és az Abramovicsra kivetett szankciók következtében. Nehéz harcra igyekeznek felkészülni a játékosok Tuchel vezetésével, mivel több játékosuk is kisebb-nagyobb sérülést szenvedett, másrészt pedig mert idegenben különös hátrányból indulnak a Real ellen. Mindezek mellett persze nem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy idegenbeli meccseik közül hatot sikeresen meg tudtak nyerni.

Azonban a spanyol csapat 2021/2022-es kiírásban elért sikerei mindenképpen komoly előnyt jelentenek számukra – például, hogy a nyolcaddöntőben kiütötték a BL egyik legnagyobb esélyesét, a PSG-t. A koronavírusból nemrégiben felgyógyult olasz Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője is bizakodóan várja a kedd estét, ugyanakkor óvatosan arra is felhívja a figyelmet, hogy komolyan kell venniük a visszavágót, máskülönben nem nyerhetnek.

Tekintve, hogy az elődöntőbe továbbjutás a tét, minden bizonnyal mindkét csapat teljes erőbedobással fog küzdeni a győzelemért, ez magyarázza, hogy előreláthatólág gólokban gazdag mérkőzésnek nézünk elébe. A Real előző hat meccse alatt minden alkalommal hozta a 2.45-es gólarányt, és a Chelsea előző hat mérkőzése közül is négy meccs során is legalább három-három gól született. A spanyol csapatnak ez alkalommal lehetősége nyílik revansot venni a tavalyi szezonért a londoni csapattal szemben, de biztosan szoros küzdelem várható, hiszen a Chelsea sem akar lemondani címvédő álmairól. 

Szponzorált tartalmat olvastál

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.