Mindenki Sárvárért Mozgalom: Javasoljuk Németh Zsoltnak, hogy vegye fel a kapcsolatot a Fidesz helyi szervezetével

Fehér Buda 2022-04-05 16:29:00
Az ellenzéki képviselőket tömörítő mozgalom reagált a képviselő tegnapi kijelentéseire.

Tegnap nyilatkozott a lapuknak Németh Zsolt, a sárvári Híd a Jövőnkért önkormányzati képviselője. Németh többek között megemlítette a Mindenki Sárvárért Mozgalmat, elmondta, hogy többet nem kíván együtt dolgozni a mozgalommal. A Mindenki Sárvárért kedden aztán egy közleményt juttatott el a lapunkhoz, amelyet a továbbiakban változtatás nélkül közlünk:

"DON QUIJOTE MAGÁNYOS HARCA SÁRVÁRON 

»Mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólam!« Gábor Zsazsa örökérvényű mondása jutott az eszünkbe, hiszen Németh Zsoltot a választási kampány sűrűjében Sárváron már el is felejtettük. Most mégis újra jelentkezett az ugytudjukon.hu-n, mert az országgyűlési kampányt és a pandémiát követően három hónapon belül időközi önkormányzati választás lesz Sárváron. »A Fidesznek is szüksége van a konstruktív ellenzékre«, mondja Zsolt és ezzel bejelentkezett, hogy ő bizony szeretné a helyi lojalitást biztosítani. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a Fidesz helyi szervezetével.

Bár Németh Zsolt most is önkormányzati képviselő – listán jutott be -, de egyéni mandátumot szeretne szerezni. Zavaró lenne számára, ha korábbi támogatója, a Mindenki Sárvárért Mozgalom is önálló jelöltet indítana a választáson. 

Ez az a mozgalom, amely Sárváron a 2019-es önkormányzati választás előtt valamennyi ellenzéki párt tagjait magába olvasztotta. Ennek az együttműködésnek volt a polgármester-jelöltje Németh Zsolt. A polgármesterség nem, de egy listás hely jutott Zsoltnak.

A Mindenki Sárvárért Mozgalomnak, amely még nem jogi személy, segítséget nyújtott a Híd a Jövőnkért Egyesület, az ő nevük szerepelt a szavazólapon.

Egyéniben egy, listán három képviselője jutott be a testületbe. De félév múlva az egyéni képviselő, három hónapja pedig a másik két képviselő vetette le a neve mellől a Híd a Jövőnkért Egyesület nevét, mert nem tudtak együttműködni Németh Zsolttal. Aki ezt nehezményezte, mert a Híd a Jövőnkért Egyesületet valamikor ő alapította és jelenleg a barátai és a családja alkotja a tagságot. A kilépések előtt már Zsolt megsértődött és elhagyta a Mindenki Sárvárért Mozgalmat. 

Az önkormányzati választások óta a Mindenki Sárvárért Mozgalom megduplázta a tagságát, megszervezte az előválasztást, Hencz Kornél mellett végig kampányolt, fogadták Sárváron Márki-Zay Pétert, Király Júliát, Újhelyi Istvánt, Harangozó Tamást, Komjáthi Imrét, Hadházy Ákost, Vadai Ágnest, Korózs Lajost. A mozgalom televíziója, a CsempeTV a kampányban 12 anyagot készített. Valamennyi szavazókörben volt két delegáltja a mozgalomnak, Sárváron, összesen 36 fő.

Ezenek a munkáknak is köszönhetően a választókerületi átlaghoz képest nyolc százalékkal jobbat értünk el Sárváron listán és egyéiben. 

Mindezt Németh Zsolt nélkül. Ő még az előválasztáskor kiszállt a munkából. Mi ezt tudomásul vettük és további munkájához sok sikert kívántunk. 

Soha nem volt ilyen nagy létszámú és egységes a Mindenki Sárvárért Mozgalom. Ezt nem tudja Zsolt nekünk megbocsájtani. A továbbiakban nem kívánunk reagálni Németh Zsolt írásaira, mindenki tegye a maga dolgát!

»Egy autós halad az autópályán és a rádióját hallgatja: Vigyázzanak, mert egy autós szembehalad a forgalommal. Erre az autósunk megjegyzi? Mit egy! Az összes!«

Mindenki Sárvárért Mozgalom"

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.