Görbicz Anita lett a Győri Audi ETO elnöke

Vágvölgyi Bálint 2022-04-05 18:52:00
Hivatalos.

Görbicz Anitát választotta elnökké a Győri ETO KC női kézilabdaklub közgyűlése. Az együttes keddi sajtóközleménye szerint az új elnök megbízatása három évre szól, a közgyűlés új elnökséget is választott. Az ETO KC előző elnöke, Bartha Csaba március végén közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről - írja az MTI.

"Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni, mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést" - fogalmazott Görbicz.

A korábbi játékos kiemelte, egykori csapatkapitányként jól tudja, mennyire fontos a csapatmunka, és jelezte, mostantól "ismét egy remek csapat vezetője lehet", igaz, ezúttal a pálya helyett az irodában állnak majd helyt.

"Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda Szövetség klublicenc szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani" - nyilatkozta az új elnök.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

A klub tájékoztatása szerint a létrehozandó új gazdasági társaság alapításának folyamata elkezdődött és a tervezett ütemben halad, azaz nem lesz semmilyen adminisztratív akadálya annak, hogy a Győri Audi ETO KC csapata elinduljon a K&H Liga következő, 2022/23-as kiírásában.

A Görbicz Anitával együtt héttagú elnökségbe Vanyus Attila örökös tiszteletbeli elnök Endrődi Péter, Pálinger Katalin, Radnóti Ákos, Virág-Adorján Andrea és Wieszt Attila került be.

A 38 éves Görbicz egész pályafutása során - 1997 és 2021 között - kizárólag győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként. Az ETO-val ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros BL-ezüstérmes, BL-bronzérmes, háromszoros EHF Kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, 13-szoros bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg.

A válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólt lőtt, olimpiai negyedik és ötödik helyezés, világbajnoki ezüst- és bronzérem, valamint két Európa-bajnoki bronzérem szerepel a legjobb eredményei között.

Bartha Csaba távozásának hátteréről Győr polgármestere, Dézsi Csaba András korábban elmondta, a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján a 2022/23-as szezontól csak olyan sportszervezet kaphat indulási jogot az első osztályban, amely megfelel egy licencrendszernek. Ennek egyik feltétele, hogy csak gazdasági társaság kaphat nyártól indulási jogot az élvonalban. Dézsi azt kérte, hogy a városi önkormányzat és lehetőleg az Audi Hungaria Zrt. is, mint tulajdonos szerepeljen ebben a gazdasági társaságban. A klubelnök álláspontja viszont az volt, hogy kizárólag az egyesület alapíthat meg egy olyan egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek ő az egyszemélyi vezetője.

Szólj hozzá!

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 ben a Fidelitas egykori tagját, aki minap a nyilvánosság elé lépett. Kozma Lilla Rita még csak 15 éves kiskorú volt, amikor a Fidesz által védett szexuális bűnöző bántalmazhatta, amivel egy életre szóló traumát okozhatott neki.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.