Márki-Zay Péter: „Az én hitemet a fiatalok adják"

Bazsó Bálint 2022-04-02 21:14:00
Így zárta kampányát az ellenzék, Budapesten.

A hatalom a népé lesz - ennek a jelmondatnak a jegyében tartotta meg budapesti kampányzáró eseményét szombaton a Madách Imre téren az Egységben Magyarországért pártszövetség.

A gyűlöletet csak szeretettel lehet legyőzni - mondta beszédében Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. Szerinte a győzelem kapujában állnak, mert a pártok megértették, hogy össze kell fogniuk.

Az Egységben Magyarországért pártszövetségnek az emelkedő Magyarország megteremtéséről szóló programjából számos más fontos pont mellett kiemelte, hogy végre lesz elszámoltatás, ha megnyerik a választást. Megerősítette, hogy a határkerítést megtartják, a határvédelmet megerősítik, és az Orbán-kormány által beengedett bűnöző migránsokat ki fogják adni. „Éppen elég bűnöző van ebben az országban, nem kell még importálni is" - mondta.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Fel fogjuk emelni a teljes magyar cigányságot" - ígérte Márki-Zay Péter, és megjegyezte, hogy Orbán Viktornak a cigányságból csak Farkas Flóriánt sikerült felemelnie.

„Az én hitemet a fiatalok adják" - jelentette ki az ellenzéki pártszövetség kormányfőjelöltje, és emlékeztetett arra, hogy az előválasztást 200 ezer fiatal döntötte el. Annak érdekében, hogy ne a magyar fiatalok távozzanak Európába, „hozzuk ide Európát holnap Magyarországra" - fogalmazott.

Szólt arról, hogy Orbán Viktor immár az egész világ számára szégyen lett, elárulta a nemzetet, elárulta a kárpátaljai magyarokat is. Márki-Zay Péter szerint
„keresztény ember sem szavazhat Orbánra", aki fasiszta szövetséget épít, akár még büszke pedofil is lenne, ha abból lehetne lopni, és aki - itt az Ukrajna elleni orosz agresszióra utalt - „azonos távolságot akar tartani gyilkosoktól és áldozataiktól".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Sajnálattal állapította meg, hogy vannak papok, akik a jelenlegi hatalomra való szavazásra buzdítják a híveket. „Elegünk van a békepapokból" - mondta, és ígéretet tett arra, hogy kompromisszumok nélkül nyilvánosságra fogják hozni az ügynökaktákat.

Márki-Zay hősöknek nevezte azokat az aktivistákat, akik a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is fáradhatatlanul dolgoztak az ellenzéki összefogás ügyéért. Méltatta, hogy 27 ezren jelentkeztek szavazatszámlálónak. A vasárnapi választásban, mint mondta, nagy lehetőséget lát arra, hogy visszanyerjük nemzeti büszkeségünket.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere felidézte, hogy a változás Budapesten kezdődött, hogy "két és fél éves kiképzésen" van túl, és most elérkeztünk oda, hogy Magyaroszág is mindenkié lehet. Megerősítette: ma is helyesnek tartja azt a döntését, hogy Márki-Zay Péter javára visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Azért van szükség változásra, hogy a hatalom soha többé ne lehessen uralkodás, csak szolgálat - hangoztatta, és hozzátette: „nem maradhatunk Orbán Viktorral a sötét oldalon".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iványi Gábor lelkész a nagygyűlésen egyebek közt azt hangsúlyozta, hogy ismét a tisztességes kultúrnépek közé akarunk tartozni. „Szeretjük a hazánkat, szeretjük a szabadságot, és készek vagyunk áldozni érte" - mondta, majd hozzátette: „küzdeni akarunk Ukrajna szabadságáért is".

​​​​​Hajós András dalszerző, zenész azokat az első szavazó életkorú bizonytalan fiatalokat szólította meg, akik a felmérések szerint nagy arányban hajlanak az ellenzék felé, ugyanakkor alacsony a szavazási hajlandóságuk. A diktatúra csapdájába esett orosz fiatalok élethelyzetét hozta fel nekik intő példaként, és a szabadság megőrzésének szempontjára hivatkozva kérte őket, menjenek el másnap szavazni.

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról