Márki-Zay Péter: „Az én hitemet a fiatalok adják"

Bazsó Bálint 2022-04-02 21:14:00
Így zárta kampányát az ellenzék, Budapesten.

A hatalom a népé lesz - ennek a jelmondatnak a jegyében tartotta meg budapesti kampányzáró eseményét szombaton a Madách Imre téren az Egységben Magyarországért pártszövetség.

A gyűlöletet csak szeretettel lehet legyőzni - mondta beszédében Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. Szerinte a győzelem kapujában állnak, mert a pártok megértették, hogy össze kell fogniuk.

Az Egységben Magyarországért pártszövetségnek az emelkedő Magyarország megteremtéséről szóló programjából számos más fontos pont mellett kiemelte, hogy végre lesz elszámoltatás, ha megnyerik a választást. Megerősítette, hogy a határkerítést megtartják, a határvédelmet megerősítik, és az Orbán-kormány által beengedett bűnöző migránsokat ki fogják adni. „Éppen elég bűnöző van ebben az országban, nem kell még importálni is" - mondta.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Fel fogjuk emelni a teljes magyar cigányságot" - ígérte Márki-Zay Péter, és megjegyezte, hogy Orbán Viktornak a cigányságból csak Farkas Flóriánt sikerült felemelnie.

„Az én hitemet a fiatalok adják" - jelentette ki az ellenzéki pártszövetség kormányfőjelöltje, és emlékeztetett arra, hogy az előválasztást 200 ezer fiatal döntötte el. Annak érdekében, hogy ne a magyar fiatalok távozzanak Európába, „hozzuk ide Európát holnap Magyarországra" - fogalmazott.

Szólt arról, hogy Orbán Viktor immár az egész világ számára szégyen lett, elárulta a nemzetet, elárulta a kárpátaljai magyarokat is. Márki-Zay Péter szerint
„keresztény ember sem szavazhat Orbánra", aki fasiszta szövetséget épít, akár még büszke pedofil is lenne, ha abból lehetne lopni, és aki - itt az Ukrajna elleni orosz agresszióra utalt - „azonos távolságot akar tartani gyilkosoktól és áldozataiktól".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Sajnálattal állapította meg, hogy vannak papok, akik a jelenlegi hatalomra való szavazásra buzdítják a híveket. „Elegünk van a békepapokból" - mondta, és ígéretet tett arra, hogy kompromisszumok nélkül nyilvánosságra fogják hozni az ügynökaktákat.

Márki-Zay hősöknek nevezte azokat az aktivistákat, akik a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is fáradhatatlanul dolgoztak az ellenzéki összefogás ügyéért. Méltatta, hogy 27 ezren jelentkeztek szavazatszámlálónak. A vasárnapi választásban, mint mondta, nagy lehetőséget lát arra, hogy visszanyerjük nemzeti büszkeségünket.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere felidézte, hogy a változás Budapesten kezdődött, hogy "két és fél éves kiképzésen" van túl, és most elérkeztünk oda, hogy Magyaroszág is mindenkié lehet. Megerősítette: ma is helyesnek tartja azt a döntését, hogy Márki-Zay Péter javára visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Azért van szükség változásra, hogy a hatalom soha többé ne lehessen uralkodás, csak szolgálat - hangoztatta, és hozzátette: „nem maradhatunk Orbán Viktorral a sötét oldalon".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iványi Gábor lelkész a nagygyűlésen egyebek közt azt hangsúlyozta, hogy ismét a tisztességes kultúrnépek közé akarunk tartozni. „Szeretjük a hazánkat, szeretjük a szabadságot, és készek vagyunk áldozni érte" - mondta, majd hozzátette: „küzdeni akarunk Ukrajna szabadságáért is".

​​​​​Hajós András dalszerző, zenész azokat az első szavazó életkorú bizonytalan fiatalokat szólította meg, akik a felmérések szerint nagy arányban hajlanak az ellenzék felé, ugyanakkor alacsony a szavazási hajlandóságuk. A diktatúra csapdájába esett orosz fiatalok élethelyzetét hozta fel nekik intő példaként, és a szabadság megőrzésének szempontjára hivatkozva kérte őket, menjenek el másnap szavazni.

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.