Márki-Zay Péter: „Az én hitemet a fiatalok adják"

Bazsó Bálint 2022-04-02 21:14:00
Így zárta kampányát az ellenzék, Budapesten.

A hatalom a népé lesz - ennek a jelmondatnak a jegyében tartotta meg budapesti kampányzáró eseményét szombaton a Madách Imre téren az Egységben Magyarországért pártszövetség.

A gyűlöletet csak szeretettel lehet legyőzni - mondta beszédében Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. Szerinte a győzelem kapujában állnak, mert a pártok megértették, hogy össze kell fogniuk.

Az Egységben Magyarországért pártszövetségnek az emelkedő Magyarország megteremtéséről szóló programjából számos más fontos pont mellett kiemelte, hogy végre lesz elszámoltatás, ha megnyerik a választást. Megerősítette, hogy a határkerítést megtartják, a határvédelmet megerősítik, és az Orbán-kormány által beengedett bűnöző migránsokat ki fogják adni. „Éppen elég bűnöző van ebben az országban, nem kell még importálni is" - mondta.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Fel fogjuk emelni a teljes magyar cigányságot" - ígérte Márki-Zay Péter, és megjegyezte, hogy Orbán Viktornak a cigányságból csak Farkas Flóriánt sikerült felemelnie.

„Az én hitemet a fiatalok adják" - jelentette ki az ellenzéki pártszövetség kormányfőjelöltje, és emlékeztetett arra, hogy az előválasztást 200 ezer fiatal döntötte el. Annak érdekében, hogy ne a magyar fiatalok távozzanak Európába, „hozzuk ide Európát holnap Magyarországra" - fogalmazott.

Szólt arról, hogy Orbán Viktor immár az egész világ számára szégyen lett, elárulta a nemzetet, elárulta a kárpátaljai magyarokat is. Márki-Zay Péter szerint
„keresztény ember sem szavazhat Orbánra", aki fasiszta szövetséget épít, akár még büszke pedofil is lenne, ha abból lehetne lopni, és aki - itt az Ukrajna elleni orosz agresszióra utalt - „azonos távolságot akar tartani gyilkosoktól és áldozataiktól".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Sajnálattal állapította meg, hogy vannak papok, akik a jelenlegi hatalomra való szavazásra buzdítják a híveket. „Elegünk van a békepapokból" - mondta, és ígéretet tett arra, hogy kompromisszumok nélkül nyilvánosságra fogják hozni az ügynökaktákat.

Márki-Zay hősöknek nevezte azokat az aktivistákat, akik a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is fáradhatatlanul dolgoztak az ellenzéki összefogás ügyéért. Méltatta, hogy 27 ezren jelentkeztek szavazatszámlálónak. A vasárnapi választásban, mint mondta, nagy lehetőséget lát arra, hogy visszanyerjük nemzeti büszkeségünket.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere felidézte, hogy a változás Budapesten kezdődött, hogy "két és fél éves kiképzésen" van túl, és most elérkeztünk oda, hogy Magyaroszág is mindenkié lehet. Megerősítette: ma is helyesnek tartja azt a döntését, hogy Márki-Zay Péter javára visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Azért van szükség változásra, hogy a hatalom soha többé ne lehessen uralkodás, csak szolgálat - hangoztatta, és hozzátette: „nem maradhatunk Orbán Viktorral a sötét oldalon".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iványi Gábor lelkész a nagygyűlésen egyebek közt azt hangsúlyozta, hogy ismét a tisztességes kultúrnépek közé akarunk tartozni. „Szeretjük a hazánkat, szeretjük a szabadságot, és készek vagyunk áldozni érte" - mondta, majd hozzátette: „küzdeni akarunk Ukrajna szabadságáért is".

​​​​​Hajós András dalszerző, zenész azokat az első szavazó életkorú bizonytalan fiatalokat szólította meg, akik a felmérések szerint nagy arányban hajlanak az ellenzék felé, ugyanakkor alacsony a szavazási hajlandóságuk. A diktatúra csapdájába esett orosz fiatalok élethelyzetét hozta fel nekik intő példaként, és a szabadság megőrzésének szempontjára hivatkozva kérte őket, menjenek el másnap szavazni.

Szólj hozzá!

2021-es, 2022-es számlák miatt pereskedik Győr és a Volán

A könyvvizsgáló szerint nem állt valós teljesítés az összesen 650 milliós számla mögött.

Elektromos rollert lopott a gyanú szerint ez a szombathelyi férfi

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a felvételeken látható férfi azonosításában.

Hamis adatokkal rendelt magának hat mobiltelefont a sárvári nő

A nő a rendelésekhez gépjármű adásvételek során birtokába jutott személyes adatokat használt fel.

Világi Oszkár szerint elavult az ETO stadionja, és ezzel valamit mindenképpen kezdeni kell

A győri fociklub tulajdonosa vagyon-, és személyvédelemmel is fog foglalkozni.

A friss hús miatt indított eljárást az Aldival szemben a Gazdasági Versenyhivatal

A GVH szerint nem kizárólag magyar hús kerül a friss húsos hűtőbe, az Aldi szerint viszont csakis az.

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban júniusban

A júniusban eladott személyautók száma 4,3 százalékkal, 1 millió 90 ezerre nőtt éves összevetésben a májusi 3 százalékos csökkenést követően. Idén eddig márciusban és májusban jegyeztek fel csökkenést.

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.