A Fidesz jelöltje a Vas megyei 1-es választókerületben sem kívánt bemutatkozni olvasóinknak

Papp László Tamás 2022-04-01 17:40:00
A kormánypárti Hende Csaba nem válaszolt a kérdéseinkre, a többi hat jelöltből hárman reagáltak megkeresésünkre.

Az Ugytudjuk.hu fontosnak tartja, hogy a közelgő országgyűlési választáson a szavazók a legszélesebb tájékozottsággal rendelkezzenek a jelöltek személyével kapcsolatban.

Portálunk ezért szeretné bemutatni a nyugat-magyarországi régióban a 2022-es országgyűlési választásokon induló jelölteket. Akiktől rövid bemutatkozást, illetve két kérdés megválaszolását kértük.

- Mit tart jelenleg az ország legnagyobb problémájának?

- Milyen megoldást javasolna rá?

A válaszokat választókerületekre bontva közöljük. Ezúttal a  Vas megyei 1. számú körzet jelöltjeit mutatjuk be.

Czeglédy Csaba (a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd jelöltje.)

Fotó: Czeglédy Csaba

Dr. Czeglédy Csaba vagyok, negyvenöt éves, jogász, két gyermek édesapja. Engem minden ehhez a városhoz és a megyéhez köt. Szombathelyen születtem, itt nőttem fel, azóta is itt élek a Derkovits-városrészen, az emberek között. Velem könnyen lehet a hétköznapokon találkozni. Ez nem lesz másként akkor sem, ha a többség bizalmából országgyűlési képviselővé válok. Ahogyan eddig, úgy ezután is elérhető leszek mindenki számára. Huszonkét éves korom óta szolgálom az embereket önkormányzati képviselőként, ezt a szolgálatot szeretném folytatni országgyűlési képviselőként. 2006 és 2010 között Szombathely alpolgármestere voltam. Rendelkezem már a szükséges tudással, élettapasztalattal, hogy
Szombathelyért és térségéért dolgozzak. A legjobb korban vagyok ehhez.

Hazánk legnagyobb problémája Orbán Viktor és a Fidesz uralkodása. Elsorvasztották a jogállamot, egy posztfeudális - posztkádári rendszert hoztak létre helyette, azt is ellopták, ami le van betonozva, félelemben és kiszolgáltatott helyzetben tartják az állampolgárok többségét,

Egyetlen megoldás van erre: április harmadikán a kormányváltást akarók mind elmennek szavazni, és többségbe kerülve elzavarjuk Orbánt és bandáját. Magyarország legyen újra mindannyiunké!

Dr. Vadon István (a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje.)

Fotó: Vadon István

54 éves vagyok, feleségemmel 20 éve élünk házasságban, 2 lányunk van. Budapesten születtem, tanultam és kezdtem dolgozni. Végzettségem ortopéd-traumatológus szakorvos. 2008-ban költöztünk családommal Vas megyébe. Szombathelyen a Markusovszky kórházban dolgoztam, közel 2 évig a baleseti sebészeti osztály vezetőjeként, majd az ortopédiai osztály főorvosaként. 2014 óta a németújvári kórház ortopédiai osztályán dolgozom főorvosként.

 1.- Magyarország legnagyobb problémája, most már több mint 30 éve folyamatosan, hogy a rendszerváltás óta nem történt meg a politikai elszámoltatás. A balliberális kormányzatok alatt ez persze magától értetődik, de a polgári kormányzástól elvárható lett volna.

A pártállami vezetők, funkcionáriusok számonkérés nélkül élték túl a rendszerváltást. Az MSZMP pártkatonák, gazdasági vezetők a magyar nemzeti vagyont a 90-es évek elején - politikai háttérbevonulásuk idején – a rablóprivatizáció során csendben mentették át a létrehozott gazdasági társaságaikba. Az 1994-es gyászos országgyűlési választásokat követően a politikai hatalomba is büntetlenül visszakerültek az egykori elvtársak, MSZMP-s és KISZ-es vezetők.

A magyar nemzeti gazdasági vagyont, a magánosított nagyvállalatokat aztán nagyrészt lerabolták és csődbe vitték. A csődöt elkerülni tudó vállalatok jelentős hányadát pedig külföldi tulajdonba játszották át. A politikai korrupciót rendszerszintűvé tették.

Ennek következménye például, hogy Magyarország legnagyobb mértékű csalása a balliberális kormányzathoz köthető budapesti 4-es metro beruházás példátlan módon - az OLAF jelentés szerint 167 milliárd Forintos csalásról van szó – következmény nélkül történhetett meg.

 2. - Ahogyan az a Mi Hazánk Mozgalom programjában szerepel, tovább már nem halasztható az eddig elmaradt elszámoltatás megkezdése, véghezvitele. Független, Magyar Korrupcióellenes Ügyészség felállítása szükséges, amelyben nem egy – akár pártkatonaként tevékenykedő - főügyész, hanem kormányhoz és ellenzéki oldalhoz közeli ügyészekből összetett grémium alkotja a vezetést, ezzel garantálva, hogy mind a kormány- mind az ellenzéki oldalról induló korrupciós ügyek feltárásra kerülnek. A felesleges képviselői mentelmi jogot megszüntetjük, így az aktuálisan aktívan tevékenykedő politikusbűnözők sem tudják arra hivatkozva elkerülni a büntetést.

Nagy Dávid (a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje.)

Fotó: Nagy Dávid

25 éves, nős, kiábrándult liberális, pomázi lakos, háromgyermekes családapa.

Liberális(nak mondott) szülői fészekből az AKG-ba, a liberális fellegvárba érkeztem. Imádtam a sulit, de az erősen liberális közeg az érettségihez közeledve egyre kényelmetlenebbé vált.

Az értékrendem azóta konzibbá, a gazdasági beállítottságom inkább balosabbá vált. Tele vagyok értékekkel.

Az érettségi évben indult első vállalkozásom, ami épületkorszerűsítéssel foglalkozott/foglalkozik - amit utána, már a Közgáz mellett sorban követtek - idő hiányában - rövid életű vállalkozások, önkéntes projektek. Sajnos az egyetemet sem fejeztem be, emiatt anyám talán sosem bocsát meg.

Mellékállásban sérült gyerekeket tanítottam úszni (ez korábban 7 évig diákmunkám volt), itt ismertem meg a csajom és a két gyermeket - akiket 5 hónappal ezelőtt követett a harmadik.

Ezekben az években aktivizáltam magam magas poltikai szinteken is, 2017 végén sodródtam először a Kutyapárt környékére, 18/19-ben a Sétáló Budapest kampány egyik önkéntes főkoordinátora voltam, ezután pedig kezdődik a kőkemény megélhetési politizálás, az újpesti polgármester referensévé, "Déri kutyájává" avanzsáltam.

Tavaly nyáron kezdtem el operatív vezetői ténykedésemet a Kutyapártnál, azóta nincsenek hobbijaim, a vállalkozásom pedig alszik, de enyém lett az álommeló! A gyerekeim még megismernek!

Enyhén kontrollmániás vagyok. Ezt az ügyvédünk, a feleségem és a dohányboltos néni is szóvá tette már. Szeretem a családom, a munkám, valamint a közpénzt.

Nagy Dávid, pártigazgatóféle

Horváth Éva, a Normális Élet Pártja, Tömböly Tamás, a Megoldás Mozgalom, Hende Csaba, a Fidesz-KDNP, valamint  Hegedüs Máté, a Munkáspárt és az ISZOMM jelöljei nem reagáltak levelünkre, így sajnos a fentiekkel kapcsolatos gondolataikat nem ismerhetik meg az olvasók.

Ugyan az adott választókerület mindegyik jelöltjét megkerestük a bemutatkozási lehetőséggel, de nem mindenki élt a lehetőséggel, hogy szerepeljen a régióban több tízezres olvasótábor által követett portálunkon.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.