A Vas02-es körzet jelöltjei az igazi rendszerváltás hiányában, a korrupcióban és a rossz tömegközlekedésben látják az ország legnagyobb problémáit

Fehér Buda 2022-03-30 06:53:57
Megkértük a Sárvárt, Celldömölköt, Kőszeget, Büköt és sok kisebb települést felölelő körzet jelöltjeit, hogy mutatkozzanak be az Ugytudjuk olvasóinak.

Az Ugytudjuk.hu fontosnak tartja, hogy a közelgő országgyűlési választáson a szavazók a legszélesebb tájékozottsággal rendelkezzenek a jelöltek személyével kapcsolatban.

Portálunk ezért szeretné bemutatni a nyugat-magyarországi régióban a 2022-es országgyűlési választásokon induló jelölteket, akiktől rövid bemutatkozást, illetve két kérdés megválaszolását kértük.

A válaszokat választókerületekre bontva közöljük, ezúttal a Vas megyei 02 számú körzet jelöltjeit mutatjuk be.

Giczy József (Mi Hazánk)

"Kőszegen lakom, üzletvezetőként dolgozom. 30 éve politizálok mindig ugyanazon elvek és értékek mellett.

Az ország legnagyobb problémájának azt érzem,hogy nem volt igazi rendszerváltás,és nagyrészt hazug,korrupt politikusok jellemzik a politikát ma Magyarországon.

Megoldás a Virradat programunkban található: Mentelmi jog eltörlése és dupla büntetés az elkövető politikusok számára!"

Hencz Kornél (Egységben Magyarországért; DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd)

"Hencz Kornél vagyok, 50 éves, Celldömölk város külsős alpolgármestere, vállalkozó és sportvezető, egy 20 éves lány büszke édesapja. Celldömölkön születtem, középiskolai tanulmányaimat a jó hírű szombathelyi Savária Szakközépiskolában végeztem. Ez idő alatt a szombathelyi Haladás VSE súlyemelő-szakosztályában sportoltam. 

Sportvezetőként, versenyzőként, vállalkozás ( vendéglátás, ingatlan- bérbeadás) irányítójaként megtanultam, hogy mennyire fontos a kommunikáció, a nyitottság, a szervezőkészség és a tenni akarás minősége. Ezeket szem előtt tartva kezdtem el szülővárosomban és Vas megyében közéleti tevékenységeimet. Kitartásom és elhivatottságom a város és a megye ügyei iránt megingathatatlanok. Fehér László polgármester úr és a képviselői-testület többségi támogatásával 2019 őszétől külsős alpolgármestere vagyok Celldömölknek. Figyelemmel kísérem a bizottságok szakmai munkáját. Beruházások, pályázatok elbírálásakor pénzügyi tudásomra támaszkodom, ezzel segítem a testület döntéseit. A rám bízott feladatokat mindenki érdekét figyelembe véve igyekszem megoldani. A lakossági fórumokon, városi rendezvényeken és eseményeken szívesen veszek részt, szívesen beszélgetek városunk lakóival. Nagyon sokan temetkezési vállalkozóként is ismernek és fordulnak hozzám bizalommal, a legnehezebb pillanatokban, ami nagyon nagy empátiát és segítőkészséget követel.

A sporttól sem tudtam elszakadni. Vezetőként, versenyzőként, hobby sportolóként is jelen van mindennapjaimban, három sportág meghatározó az életemben.

2017-ben a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnökének választottak. Számos országos versenyt rendeztünk már Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes szakosztályvezetővel, megyei főtitkárral. Több jelentős nemzetközi versenyen képviseltük szeretett hazánkat. 2021. évben megválasztottak a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnökének is.

Másik nagy kedvencem a lövészet. A csepregi FAL Kft. Lövész és Motorsport Egyesület történelmi fegyveres szakosztályának vezetője vagyok és a Vas Megyei Sportlövők Szövetségének elnökségi tagjaként is dolgozom a megyei sportéletért.

Szabadidőmben szívesen kerékpározok. 2016 óta minden évben megteszem a Tour de Balaton teljes, 206 km távját egy nap alatt.
Az eddigi tapasztalataim mellett szeretném bővíteni szakmai tudásomat. Sikeres felvételi vizsgát követően 2020 szeptemberétől a budapesti Milton Friedman Egyetem politológia szakos hallgatója vagyok.

Aktív, empatikus, csapatmunkához szokott, határozott személyiségnek tartom magam. Lendületességemmel igyekszem másokat is motiválni. Észak-Vas megye 2. számú választókerületének képviselőjelöltjeként törekszem és törekedni fogok arra, hogy a régió fejlődő, vonzó, élhető legyen mindenki számára."

Legfontosabb probléma: KORRUPCIÓ

Több felmérés is bizonyította, hogy az Európai Unióban a legkorruptabb országok közé tartozik hazánk. Ezt a minősítést a Fidesznek, Orbán kormányának köszönhetjük. Az üzleti élet és az állami szféra területén a legjellemzőbb és legveszélyesebb a korrupció jelenléte. A források nem megfelelő, pazarló, öncélú felhasználását meg kell állítani. Már a fiatalabb választóréteg szerint is csak korrupcióval lehet boldogulni az üzleti életben. Ez aztán kihat a gazdasági terület minden szektorára. A fejlesztések irreális, túlárazott költségvetésből valósulnak meg. Erre több példát is láttunk Észak-Vas megyében is. (pl.: sárvári mellékhelyiség, okospadok……)

Megoldás:

Azonnali változtatásaink első lépéseként az Európai Ügyészséghez való csatlakozást tartom a legfontosabbnak. Így megvalósulhatna a jogszabályok  következetes alkalmazása. Minden esetben nyílt, esélyegyenlőséget biztosító pályázati folyamat valósulhatna meg. Mindenki számára bármikor elérhető adatbázissal. Etikus üzleti magatartáshoz következetesen ragaszkodni kell, minden érintett területen elvárt kell, hogy legyen."

Zakota Tamás (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

"Kedves Olvasók!

Bemutatkozásom helyett elsősorban elnézésüket kérem a furcsa kép miatt, általam ismeretlen okokból az újság munkatársai fekvő képet kértek rólam, így kénytelen voltam ilyet küldeni. Amikor fekszem általában kócos vagyok, mert álmomban még nem fésülködöm, és a fekvési pózomból az is megállapítható, hány fok van. Ha amennyire csak lehet össze vagyok gömbölyödve, és nem látszik ki semmi a paplan alól, akkor 10 foknál kevesebb, ha a fejem és a kezeim kilógnak akkor 10+, ha a lábam is kilóg akkor 25+, ha a derekam van csak a paplan alatt akkor 30+. Amennyiben pedig egy szál alsógatyában, pizsama és takaró nélkül, vagy utcai ruhában fekszem az ágyban akkor ott biztos volt előző este jó néhány 40+os ital…. Hagyományos körülmények között nem Donald kacsázok, szigorúan pizsamában fekszem le. A kedvencem az unokatestvéremtől megörökölt pizsamám, amit anno ő is örökölt, ez a darab talán kétszer olyan öreg mint én. A kitérőt követően, hogy lássák nem akarom bemutatkozásom megúszni, leírom röviden: FEHÉR, HETEROSZEXUÁLIS, KERESZTÉNY, FÉRFI, a határon túli magyar kisebbség gyermeke vagyok, aki már hét évesen büszkén korcsolyázott egyedül az iskola udvari jégpályán az anyukája varrta egér jelmezben. Amikor át kellett volna venni az oklevelem, nem értettem mit mondtak románul, ezért tettem egy tiszteletkört. Ezóta tudom, milyen fontos az idegennyelv ismeret, különösen ha az hazai.

Karakterszámot, hogy milyen hosszan mutassam be magam nem mondták, de gondolom nem húzom túl a dolgot, mert most tavasszal mindenkinek van jobb dolga, mint politikai nyilatkozatokat olvasgatni, elvégre a dughagyma, a retek, saláta, borsó stb. magok nem foglalkoznak ilyen úri huncutságokkal.  

Szerkesztő úr által feltett kérdésre válaszolva, hogy mi az ország fő problémája, könnyű nyilatkoznom, ugyanis alapvetően vonattal és busszal közlekedem, rövid távokon édesanyám biciklijével – mivel Ferdinándot, hőn szeretett biciklimet lassan három éve ellopták, és méltó utódját még nem találtam meg. Ebből a közlekedési tényből fakadóan jobban ismerem a vidék valós problémáját, mint bármelyik más politikus, aki autóval közlekedik (azoknál is, akik nem közlekednek). Tisztában vagyok vele milyen kihívás eljutni egyik településről a másikra, ha az nem Szombathely, de konkrétan még egy jó szombat esti házibulikában is problémás részt venni úgy, hogy onnan hazajussunk. Ennek oka, hogy a menetrend úgy van összerakva, hogy Szombathelyről haza lehet menni, de az egyik településről Szombathelyre vagy akárhova máshova arra már nincs lehetőség hét után így rövidre vágva a  baráti összejöveteleket. Másik fő előnyöm a többi jelölttel szemben, hogy ha én lekésem a buszt vagy vonatot, akkor várhatom a következőt. Amit jobb híján a kocsmában lehet megtenni. Ha van. Mert sok helyen nincs, ami szomorúbb annál a helyzetnél is, ha egy kocsmában Kőszegen balatoni és soproni bort szolgálnak fel kőszegi helyett… de Csepregen legalább helyi borból készül a fröccs  - ha lehet fizetetlen hirdetést elhelyezni, akkor kifejezetten ajánlom Csepregen az alsó kocsmát a Kossuth Lajos utcában nagyon jó a száraz fehér kisfröccsük - . Szóval én tudom mennyire fájdalmas a kocsma hiánya, és mennyire csodálatos beszélgetések zajlanak ott.

Véleményem szerint senki sem vonja Vas megyében kétségbe azt az állítást, hogy egy gyakori és jó minőségi tömegközlekedési szolgáltatás mellett többen fogják a tömegközlekedést választani. Mi élünk, és láttuk a GYSEV fejlesztéseit és az ezt követő utasszám növekedést. Ha pedig van jó tömegközlekedés, akkor belefér egy jó kisfröccs az út előtt, és akkor lesz több kocsma is.

Egyébként a horvát anyanyelvűeknek megígérem, hogy ha az ő szavazóköreikben az országos átlag dupláját éri el a kutyapárt, akkor elkezdek horvátul tanulni, hogy ha a legközelebbi választások során lekésem a buszt, akkor már horvátul tudjak fröccsöt kérni náluk a kocsmában."

Ugyan az adott választókerület mindegyik jelöltjét, így Ágh Pétert (Fidesz-KDNP), Rutkai Zoltánt (Normális Élet Pártja), és Horváth Sándort (Megoldás Mozgalom) is megkerestük, de nem mindenki élt azzal a lehetőséggel, hogy szerepeljen a régióban több tízezres olvasótábor által követett portálunkon.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.