Valószínűleg költöznie kell a győri ETO-piacnak

Pintér Bence 2022-03-24 14:35:00
Tárgyalnak arról, hogy hol lehetne új helye a város legnagyobb bolhapiacának, ami eddig az ETO Park parkolójában működött.

Mint arról már beszámoltunk, az új tulajdonos, Paár Attila új életet kíván lehelni az ETO Park plázába, ennek érdekében először egy Aldi nyílik majd itt, illetve több városi szolgáltató ügyfélszolgálati irodája is ideköltözik majd a közeljövőben.

Kiderült azonban, hogy a terület jelenlegi legnépszerűbb programja, a vasárnapi bolhapiac minden jel szerint költözni kényszerül majd.

A hetente több ezer látogatót megmozgató lomis piac egy kisebb kihagyással 2009 óta működött az ETO-stadion parkolójában, de az ETO Park fejlődése, így például az Aldi áruszállítását végző kamionoknak kialakított hely, valamint a pláza várhatóan megnövekedő látogatószáma is indokolja a piac költözését.

Több forrásból is úgy értesültünk: felmerült az is, hogy a piac az Audi Aréna melletti murvás parkolóba költözzön, de ezt hivatalosan egyelőre senki nem erősített meg nekünk.

Megkerestük a környék fideszes önkormányzati képviselőjét, Hajtó Pétert, aki lapunknak annyit tudott elmondani, hogy jelenleg tárgyalások folynak a piac sorsáról, de ő mindenképpen támogatja, hogy ha nem is mostani helyén, de mindenképpen Gyárvárosban kapjon megfelelő helyet a piac.

Balla Jenő független önkormányzati képviselő, a piacosokat összefogó civil szervezet, a Győri Kofaszövetség elnöke elmondta: keresik az új helyet a piacnak, és azt várják, hogy a helyszínváltozás miatt a szombati, nádorvárosi Lidl mellett tartott hasonló piac látogatószáma megnő majd.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.