Összellenzék: Matolcsy György a Wikipédia átalakításával foglalkozik

Papp László Tamás 2022-03-24 20:17:00
A jegybankelnök mellett Orbán Viktor felelősségéről is beszéltek a pártok szakpolitikusai.

Az Orbán-kormány képtelen kezelni a pénzromlás drámai ütemét, hiszen duplájára nőtt az MNB inflációs előrejelzése – figyelmeztettek az Egységben Magyarországért csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője elmondta: a napokban az borzolta a kedélyeket, hogy Matolcsy György jegybankelnök azon túl, hogy állandóan az alapítványaival foglalkozik, a Wikipédia szerkesztésének különböző irányelveit osztotta meg a szélesebb közvéleménnyel, miközben az inflációs előrejelzések már nem tartják kizártnak azt, hogy akár 10 százalékos lesz a pénzromlás üteme.

„A forint drámai romlása részben tudatos folyamat eredménye: Orbán Viktor és csapata a nemzetközi szövetségeseinek és az exportáló nagy cégeknek igyekszik kedveskedni egy tudatosan gyengített forinttal. A Magyar Nemzeti Bank mindehhez asszisztált, és amikor megkérdezzük, hogy fordulhatott elő mégis mindez, azt mondják, hogy a Magyar Nemzeti Banknak nincsenek árfolyamcéljai"

– mondta a jobbikos politikus.

Felhívta a figyelmet arra: éppenséggel az ellenzéki elfogultsággal nehezen vádolható Magyar Nemzeti Bank erősítette meg a napokban, hogy maximum egy százalékkal képes fékezni a tíz százalékos nagyságrendet is elérni képes inflációt az a teljes intézkedéscsomag, amelyről Orbánék azt hazudják, hogy az megfogja a drágulást.

Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón szintén megállapította, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke meg sem próbál érdemben tenni a magyar gazdaság és a magyar emberek megmentéséért. Szégyenletesnek mondta, hogy

miközben a magyar forint hetek óta ingadozó állapotban van – mondhatnánk azt, hogy intenzív osztályon fekszik, miközben a komplett magyar gazdaságot lélegeztető gépek és csodák tartják életben –, Matolcsy György a Wikipédia átalakításával foglalkozik.”

A DK-s politikus szerint egyértelműen Matolcsy és Orbán teljes alkalmatlansága mutatkozik meg abban, hogy a magyar gazdaságot szétromboló két szereplő szemlesütve menekül a romok alól.

Tudomást sem vesznek arról, hogy a brutális tempóban emelkedő árak, a gyenge forint, a növekvő törlesztőrészletek örvényként húzzák le a magyar családok tömegeit a mélybe és teszik mindennapi megélhetésüket lehetetlenné" – mondta. 

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.