Lukács Dániel: Hende Csaba mutassa be azt a dokumentumot, ami alapján ő egy fillért sem tesz el a háza bérbeadása után

Farkas Bazsi 2022-03-24 14:25:03
A Vas megyei Momentum elnöke megerősítette, hogy feljelentést tesznek a fideszes képviselő ellen.

Hende Csaba (Fidesz-KNDP) országgyűlési képviselő Árpád úti házánál a szombathelyi Csónakázó-tó mellett tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Lukács Dániel, a Vas megyei Momentum elnöke. 

Hende Csaba nem szerepelteti vagyonnyilatkozatában a háza bérbeadásából származó összeget

Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térségének parlamenti képviselőjének otthon helyzete uralta a helyi közbeszédet. Ungár Péter, a Vas megyei LMP képviselője borította a bilit azzal, hogy kiállt egy videóban Hende budai lakása elé és elmondta, hogy Hende éppen olyan budai mint ő, hiszen életvitelszerűen már régóta nem Szombathelyen, hanem a fővárosban lakik.

Lukács azzal kezdte, hogy nem kapányfogásként foglalkoznak ennyit Hende házával, egyszerűen tűrhetetlen az, hogy Hende vagyonnyilatkozatából egyszer csak kikerül egy közel félmillió forintos tétel, amit korábban a háza kiadása után vallott be. 

Amikor arról volt szó, Hende a házához közeli hidat akarja felújítani a Markusovszky utcában, akkor kézzel, lábbal tiltakozott, hogy az ő háza nem is ott van, hanem itt. Ő itt lakik a Markusovszky hídtól több kilométerre a tóparton. Amikor pedig később ezzel az állításával homlokegyenest azt állította, hogy ő nem is lakik itt, ez a ház bérbe van adva. A bérleti díj bevételéről pedig ő lemond. Ez teljesen életszerűtlen - mondta Lukács.

A Momentum politikusa hangsúlyozta, hogy egy országgyűlési képviselő nem teheti meg, hogy nem válaszol a sajtó és a várost vezető politikusok kérdéseire, miközben egy ilyen kínos helyzetbe került. 

Felszólítom Hende Csabát, hogy hozza nyilvánosságra azt a szerződést, ami alapján a havi 450 ezer forint, vagyis a ház bérléséből járó pénz nem hozzá folyik be. Lehet arrogánsnak lenni, lehet fenyegetőzni, de szerintem egyszerűbb lenne bemutatni a dokumentumot  - mondta Lukács.

Hende Csaba büntetőfeljelentést tesz a "balga momentumosok" ellen a "csacsiságuk" miatt

Ahogy tegnap az Ugytudjuk.hu is megírta, az összellenzék a hatósághoz fordul, feljelentik Hende Csabát (Fidesz-KDNP) Szombathely és térsége parlamenti képviselőjét költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználás gyanúja miatt. Ma pedig rendkívüli dolog történt, olyan, ami nagyon ritkán fordult elő velünk. Hende Csaba közlemlényt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit most változtatás nélkül közlünk: Megdöbbenve figyelem a Momentum helyi szervezetének újabb ámokfutását.

A politikust arról kérdeztük, kapott-e bármilyen értesítést arról, hogy Hende feljelentette volna. Lukács azt mondta, semmilyen értesítést nem kapott arról, hogy a fideszes képviselő a fenyegetését beváltotta volna.

Azt is megkérdeztük, hogy ő megtette-e már azt a feljelentést, amit korábban közleményében jelentett be. 

A megyei elnök erre azt válaszolta, hogy elkészítés alatt van az ügy, alaposak akarnak lenni, a napokban teszi meg a jogi lépést. 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.