Gyurcsány Győrben: Én szívesen megmutatom, hogyan vagyok férfi, de nem az Orbán Viktornak

Pintér Bence 2022-03-24 19:51:00
Választásra buzdító gyűlést tartott Győrben, Marcalvárosban Gyurcsány Ferenc, Jancsó Zita és Gasztonyi László.

Győrben, Marcalvárosban járt csütörtökön Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, ahol a két győri jelöltnek kampányolt.

Az eseményt dr. Gasztonyi László, a kettes választókerület közös ellenzéki jelöltje nyitotta meg.

Fotó: Fekete Miklós

Elmondta: örül, hogy minden gyűlésen egyre többen vannak, „egyre többen vállalják önmagukat és jönnek ki a fényre”. Szerinte a Fidesz legjobban egyrészt a tudatos, racionálisan döntő, saját érdekeit megfogalmazni képest választóktol, másrészt az ellenzéki összefogástól fél.

Gasztonyi jelezte: látjuk, most, amikor pénzt kérni megy, a nagy utcai harcos Orbán Viktor semmit nem ér el Brüsszelben, csak a kilincset.

Egyedül a hatalom bitorlásában sikeres, miközben a tanárokat, egészségügyi dolgozókat kiröhögik, szétverik az önkormányzatokat, kriminalizálták a hajláktalanokat. Elmondta: szeretné, hogy a NER oligarchiái végre ne csak egymás között számoljanak el, hanem el legyenek számoltatva.

Jancsó Zita, az egyes körzet közös ellenzéki jelöltje azzal kezdte: a pártprogram olyan, mint a férfiak mellbimbója. Sok haszna nincsen, de a hiánya furcsa tud lenni.

Fotó: Fekete Miklós

Ezután megnyugtatta a közönséget, hogy az Egységben Magyarországért szövetségnek van programja.

Jancsó arra bíztatott mindenkit, hogy menjenek el szavazni jövő vasárnap, és vigyék el a barátaikat is.

Az ellenzéki képviselőjelölt arra kérte az embereket, hogy ne higgyenek a fideszes közvélemény-kutatásoknak, és figyeljék meg, hogy a Fidesz kampánya csak abból áll, hogy az ellenzék a felelős mindenért, még a tatárjárásért is.

A jó hangulatban lévő, számos viccet elsütő Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kérdéssel nyitott: azt kérdezte, hogy van-e olyan itt, aki még hezitál-e azon, hogy kire szavaz, mert neki akkor tart egy különfoglalkozást.

Fotó: Fekete Miklós

Ha viszont nincs – s senki sem jelezte, hogy hezitálna – akkor inkább lelkesítő beszédet tart. A jó ügyért küzdünk – mondta a DK elnöke, aki egy nyugatos Magyarország képét vázolta fel a közönségnek, ami, mármint a Nyugat, „Győrtől nincs is olyan messze”.

 

Gyurcsány szerint Magyarország nem azért a Nyugat része, mert egyik vagy másik politikus ezt eldönti, hanem mert ösztöneink, attitűdünk szerint oda tartozunk.

Fotó: Fekete Miklós

A volt miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a kormányt nem arra választjuk, hogy beleszóljon a magánéletünkbe, hogy megmondja nekünk, hogyan legyünk férfiak és nők, bár ő egyébként szívesen megmutatja, de nem Orbán Viktornak.

A fórumon felbukkant a győri Fidesz ismert trollja, Szakács István is, aki azt kérdezte a DK-vezértől, hogy milyen érzés nácikkal egy listán indulni a választáson. Ezt a videót később TikTokra töltötte fel, bár a hangos háttérzene miatt alig hallani a párbeszédet:

Szakács István830 on TikTok

TikTok video from Szakács István830 (@szakacsistvan1982): "Rasszistákkal közös listán Gyurcsány!". Gustavo Santaolalla-Babel.

Szólj hozzá!

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.