Márki-Zay feljelentést tett rémhírterjesztés miatt

Fehér Buda 2022-03-18 15:30:13
Azért, mert Orbán Viktor és a Fidesz-média azt a valótlanságot terjeszti, hogy az ellenzék magyar katonákat, illetve nem katona magyar fiatalokat akar az orosz-ukrán frontra küldeni.

Márki-Zay Péter feljelentést tett pénteken rémhírterjesztés, valamint közösség elleni uszítás vádjával, mert Orbán Viktor és a Fidesz-média azt a valótlanságot terjeszti, hogy az ellenzék magyar katonákat, illetve nem katona magyar fiatalokat akar az orosz-ukrán frontra küldeni, tudtuk meg az Egységben Magyarországért közleményéből. Ezt az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje saját maga jelentette be, a hódmezővásárhelyi ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján.

„Orbán Viktor és a Fidesz-média valótlanságokat híresztel" - jelentette ki. Különösen felháborítónak mondta, hogy az az Orbán Viktor teszi ezt, aki saját maga tárgyalt Boris Johnson brit miniszterelnökkel magyar katonai részvételről az ukrajnai konfliktusban, aki az unió 27 tagországi vezetőjének egyikeként megszavazta az Ukrajnába irányuló fegyverszállítást, és aki engedélyezte azt is, hogy a fegyverszállítmányokat Magyarország területén áthaladva - egy harmadik országon át - Ukrajnába továbbítsák.

Márki-Zay Péter felhívta a figyelmet arra: a miniszterelnök kapkodva megváltoztatta álláspontját a NATO-csapatok magyarországi jelenlétét illetően, és immár ő is azt állítja, hogy nekünk a NATO nyújt védelmet. „Amikor ő is, mi is azt mondjuk, hogy a NATO védhet meg minket, akkor az én ugyanilyen tartalmú kijelentéseimbe valótlanul belemagyarázza" azt, hogy az ellenzék akar katonákat „kiküldeni meghalni egy idegen háborúba az ukrán-orosz konfliktusban" - mondta.

Ez a riogatás, a magyar lakosság hazug rágalmakkal való megfélemlítése - az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint - meríti a rémhírterjesztés fogalmát.
„Azt remélem, hogy Orbán Viktor nyilvánosan kijelenti: az ellenzék, az általa baloldalnak nevezett nemzeti összefogás nem akar magyar katonákat külföldre küldeni, sőt, amikor mi a NATO-val való szövetséget hirdetjük, valójában az egyetlen biztos védelmet kínáljuk Magyarországnak az orosz agresszió ellen" - fogalmazott Márki-Zay. Megjegyezte: Orbán Viktor még arra is képtelen volt, hogy megvédje hazánk légterét, hiszen nemrég egy bombákkal megrakott drón repült el nem csupán Debrecen és Pécs, hanem a paksi atomerőmű fölött is.

„Képtelen megvédeni hazánkat, ellenben hazug rágalmak terjesztésére képes, és ezzel rengeteg tisztességes magyar polgárban félelmet keltett. Ez a legaljasabb hazugság, amivel az elmúlt időszakban találkoztunk"

- hangsúlyozta. Kifejtette, hogy álláspontja szerint megvalósult mind a közveszéllyel való riogatás, mind a nagy nyilvánosság előtt történő valótlan tényállítás, illetve tények elferdítése is. „Amikor a NATO katonai segítségnyújtását támogattuk, akkor nem magyar katonák háborúba küldéséről beszéltünk" - tette hozzá.

Az ellenzéki pártszövetség miniszterelnök-jelöltje szerint most az ügyészségnek az a dolga, hogy lépjen fel határozottan, a rendőrség pedig szálljon ki nagy erőkkel a karmelita kolostorba.

Szólj hozzá!

Fegyvernek látszó tárggyal akartak rabolni a szombathelyi KFC-nél

A Körmendi úti étteremhez kellett hétfő este kivonulni a rendőröknek.

A Szombathelyi Haladásba igazolt Bajner Bálint

A 33 éves csatár a szezon végéig írt alá.

VIDEÓ - Autós üldözés volt Győrben

Egy 26 éves sofőr nem bírt a vérével.

A legnépszerűbb streetwear márkák a fiatalok körében

A streetwear divat ebben a szezonban sem kerül el senkit.

Egy naptár praktikus kellék otthonra és az irodába

Bár ma már az okostelefonok, a számítógépek és az okosórák és -karkötők korában számos eszközbe beírhatjuk a legfontosabb teendőinket, az emlékeztetőket, továbbra is a papíralapú naptárak nyújtják a leglátványosabb megoldást.

15,7 millióval szponzorálta a győri önkormányzat az I. Győri Bált szervező önkormányzati céget

A cég korábban azért nem adta ki, kivel és milyen összegben szerződött, mert szerintük nem közpénzből szervezték a bált.

Czeglédy: Diplomát hazudik a Vas Népe Lenkai Nórának

Ha már erről is hazudnak, miről fognak még? - írja a képviselő.

Meneszthetik az ETO FC Győr vezetőedzőjét

Kikapott a feljutásért küzdő csapat a Kozármislenytől.

Féláron járhat a negyedéves felnőtt buszbérlet Győrben

A győri állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok a negyedéves bérleteiket féláron vásárolhatják meg.

Gyenge eső, zápor is előfordulhat hétfőn

Késő délután északnyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőtakaró.

10 ezer forintot adna minden szombathelyi nyugdíjasnak a városvezetés

Az egészségkárosodás miatt ellátásban részesülők is megkapnák az önkormányzat egyszeri segítségét.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Lenkai Nóra: A kampány indulásával szabadságra fogok menni

Április 20-ig azonban továbbra is az ELTÉ-n dolgozik a szombathelyi Fidesz polgármester-jelöltje.

Koczka: Hende Csaba egy politikai pilótajátékot űz Szombathelyen

A Pro Savaria önkormányzati képviselője szerint a helyi Fidesz éppen úgy működik, mint egy pilótajáték, mindig a régóta bent lévők járnak legjobban.

Dézsi nem hitt a szentiváni civilek akkreditált vizsgálatának, több mint 2 millióért újramérette a szennyezést

Pedig előtte egyszer már leellenőriztette az eredeti mintákat. Ismét kicenzúrázott szerződést küldött adatigénylésre a győri polgármester.