Koczka Tibor: A nyugat Királynője nem mehet keletre

Bazsó Bálint 2022-03-17 15:30:00
A szombathelyi önkormányzati képviselő szerint április 3-án változásra, kormányváltásra van szükség.

Szombathely, Magyarország egyik legrégebbi városa mindig is nyugatra tekintett. Magyarországnak olyan kormányra, Szombathelynek olyan képviselőre van szüksége, aki nem Brüsszelt akarja megállítani, hanem a diktatúrát -  aki nem keletre, hanem ismét nyugatra kormányozza hazánkat - olvasható Koczka Tibor, a Pro Savaria Egyesület önkormányzati képviselője által kiadott közleményben.

Mint írja: 1989-ben együtt kiabáltuk többek között a ma hatalmon lévőkkel, és nem mellesleg városunk jelenlegi országgyűlési képviselőjével, hogy ruszkik haza, meg hogy tovarisi konyec! Szabadon akartunk élni és utazni, s persze a vasfüggöny lebontása után ismét Európához tartozni. Hittünk abban, hogy gyermekeink már egy szabad, demokratikus, jólétben bővelkedő Magyarországon fognak élni.  Ezzel szemben most harmad évszázadnyi idő után ismét ugyanoda jutottunk.

Hozzátette: az elmúlt 12 év erőltetett keleti nyitása (Putyin-barátság, Türk Tanács, kipcsak rokonság, ázsiai kommunista egyetem budapesti kampusza, Üzbég–Magyar Burgonyakutató Központ, paksi erőmű... )  nem csak a remélt eredményt nem hozta, de sokak ízlésével sem találkozott. Most pedig a folyamatos orosz háborús propaganda folyik a magyar köztelevízióból és állami médiából, miközben az orosz diktátor magyar hívei immár a békéről papolnak.

Brüsszelt sajnos részben sikerült megállítani, Európával, az európai demokráciával együtt. A város és a térség jelenlegi országgyűlési  képviselője súlytalan, nem tudja sem képviselni, sem segíteni érdemben az itt élőket. A környező nyugat-magyarországi városok jóval nagyobb kormányzati segítséget kaptak az elmúlt évtizedben fejlődésükhöz. Városunknak olyan képviselőre van szüksége, aki itt él közöttünk és nem a Rózsadombon. Aki nem bukott miniszterként evickél a NER hullámain, és tagja volt annak a "133 bátor embernek", akik gyalázatos törvényeket szavaztak meg kétharmaddal a parlamentben. Városunknak nem olyan képviselőre van szüksége, akit a törvényhozási bizottság elnökeként súlyos felelősség terhel az elmúlt évek törvényhozási gyakorlatáért. 

Úgy vélte: "Az országos nagypolitika és a szombathelyi városi politika három évtizede kéz a kézben jár, egymást követi le. Most a helyi indulók versenye ugyanolyan szoros versenyt ígér, mint az ellenzék és a kormánypártok között országosan. Különösen nagy a mi felelősségünk és sok a tennivalónk itt helyben. Egy "dakota közmondás" szerint, aki Szombathelyen nyer, az nyer országosan is."

Szeretett városunk fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy Szombathelyt olyan politikus képviselje a parlamentben, akit nem pártja jelölt ki, hanem előválasztáson vívta ki az országgyűlési választáson való indulás jogát. Olyan politikus képviselje városunkat, aki eddig is sokat tett Szombathelyért, a térségért, aki akár vitára is kész, hogy megvédje az itt élőket! Az Ellenzéki Összefogás jelöltjét lehet szeretni, vagy nem szeretni, az viszont vitathatatlan, hogy negyedszázada Szombathelyért, a szombathelyiekért dolgozik. Ő nem az emberekhez, hanem az emberekkel beszél. Tősgyökeres szombathelyi, a legrégebbi önkormányzati képviselő a testületben. Ő olyan képviselő lenne, aki nem csak a pártját, hanem választóit is képviselné a parlamentben! 

Az elmúlt években sok mindent másképp láttunk, voltak vitáink, ám most mindezeken felül emelkedve úgy gondoljuk, április 3-án változásra, kormányváltásra van szükség. Hende vagy Czeglédy, kelet vagy nyugat? NYUGAT!

- áll a közleményben.

Szólj hozzá!

Az arborétum és a Csónakázó-tó, ennyi a látnivaló Szombathelyen a közmédia szerint

Az Emlékművet is emlegették, de meg már nem mutatták  - ezt nem is csodáljuk.

Talált bankkártyával élt vissza ez a férfi Győrben

Aki felismeri jelentkezzen a rendőrségen.

Bécs spórol a díszkivilágítással

Önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti.

Ismét barokk esküvő Győrben!

A szombati ceremónián egy győri és écsi fiatal fogad egymásnak örök hűséget.

Többször is változik a Dunakapu téri piac helyszíne a hónapban

Városi rendezvények miatt kell költöznie a piacnak.

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.