Elírták Batthyány nevét a Kásler Miklós által átadott sárvári szobron

Fehér Buda 2022-03-17 14:07:00
16 millió forintba került, de egy betű lemaradt. A hivatalos átadó óta nem is került le a körbetekert nemzeti lobogó.

Március 14-én, a városi megemlékezés részeként adta át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az új Batthyány-szobrot Sárváron. Nem volt véletlen a választás, hiszen Batthyány Lajos volt Sárvár első országgyűlési képviselője, ám a városban eddig nem emlékeztek meg róla ilyen formában.

Csak becsúszott egy kis kampány a sárvári március 15-i ünnepségbe

Hétfőn délelőtt tartották Sárváron a városi március 15-i ünnepséget. A hagyományokhoz híven az ünnepség a Nádasdy-várban kezdődött, ahol Ágh Péter (Fidesz-KDNP), országgyűlési képviselő beszédet is tartott. A beszéd az ünnepnek megfelelően kezdődött, Ágh ismertette a közönséggel, hogy a forradalomnak mennyi sárvári, és vasi kötődése van.

A Petőfi Sándorról mintázott szobor szomszédságában felállított alkotást viszont hétfőn csak félig leplezték le, a ponyva csak a bronz büsztről hullt le. Az ezt fenntartó talapzatról viszont máig nem került le a nemzeti lobogó:

Egy kicsit közelebb lépve a 16 millió forintból készült alkotáshoz, már azt is láthatjuk miért:

Batthyány Lajos nevéből ugyanis kimaradt egy Y, így Batthány Lajosként szerepel a szobron.

Az Ugytudjukhoz eljutott néhány olyan kép is, ami még a szobor állításakor készült, ezeken látszik, hogy már akkor megvolt a hiba a talapzaton:

Az ügyben megkerestük a sárvári városházát is, hogy megtudjuk, valóban emiatt nem került-e még le a lobogó a talapzatról. Arra is rákérdeztünk, hogy vajon a jövőben várható-e, hogy kijavítják a hibát, amint megérkezik a válaszuk, frissítjük cikkünket.

Az újonnan bemutatott Batthyány Lajos szobor 16 millió forintból készült el.

Gróf Batthyány Lajos Magyarország első alkotmányos miniszterelnöke, egyben Sárvár és kerülete országgyűlési képviselője volt. A szobor maga 5/4-es, büszt, amelyet díszmagyarral hosszított, kő-posztamentumra helyeztek el. A szobrot a Budapesten élő, Hermann Lipót díjjal, a ravennai Nemzetközi Dante Biennale díjjal, a Molnár C. Pál díjjal, a Budapest XVI. Kerületi Millecentenáriumi díjjal szobrászművész, R. Törley Mária készítette el.

A szobor kivitelezőjét közbeszerzési eljárás keretében találta meg a város, erről elsőként az Ugytudjuk számolt be:

(null)

(null)

Szólj hozzá!

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.