Nemény András: A Hollán Ernő utcában várják az adományokat Szombathely testvérvárosa, Ungvár számára

Nagy Donát 2022-02-28 18:40:16
Szombathely már szervezi az érkező menekültek, főleg gyermekes családok ellátását. Mindenki segíthet, mutatjuk, hogyan.

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, Szombathely felajánlotta segítségét ukrajnai testvérvárosának, Ungvárnak. Azóta Nemény András (Éljen Szombathely) fel is vette a kapcsolatot Ungvár polgármesterével, erről pedig videóban beszélt Szombathely polgármestere.

🇭🇺🤝🇺🇦 Szombathely a segítés városa. Segítsünk jól! Felvettem a kapcsolatot testvérvárosunk, Ungvár polgármesterével, valamint a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetőivel...

🇭🇺🤝🇺🇦 Szombathely a segítés városa. Segítsünk jól! Felvettem a kapcsolatot testvérvárosunk, Ungvár polgármesterével, valamint a Szombathelyi Egyházmegyei...

A kárpátaljai régió és Ungvár városa az elmúlt napok óta mintegy 12 ezer honfitársunkról gondoskodik, akik menekültté váltak és elhagyták az otthonaikat az orosz hadsereg bombázása és támadása következtében.

Polgári kötelességünk, hogy itt tartózkodásukat a lehető legelfogadhatóbbá tegyük annak érdekében, hogy a háborút együtt túléljük.

Arra kérjük, nyújtsanak támogatást és segítséget a városnak ebben a nehéz időszakban! Minden humanitárius segítséget, az orosz inváziót elszenvedő emberekhez irányítunk.

Amire szükség lenne: ágyak, hálózsákok, orvosi eszközök, elsősegélykészlet, takarók, párnák és ágyneműk, személyes higiéniai termékek, tisztítószer, eldobható edények és evőeszközök, fűtőtestek, tartós élelmiszerek.

Kérjük, tájékoztassanak arról is, hogy lehetséges-e, hogy városuk ideiglenes háborús menekülteket fogadjon be, anyákat gyermekeikkel és időseket.

– írja Ungvár polgármestere, a teljes levelet hamarosan közzéteszik.

Nemény András szerint most három feladatunk van:

  • az adományok gyűjtése
  • azok eljuttatása
  • és amennyiben van rá felajánlás, úgy a fogadása a menekülteknek.

A videós bejelentkezés szerint a szombathelyi adományokat a helyi önkormányzat, az Egyházmegyei Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat együtt gyűjti a Hollán Ernő utca 14. szám alatt, a Karitász helyi központjában.

Az önkormányzat és a Karitász jelenleg 15 családnak az elhelyezését tudja biztosítani, amihez a további lakossági felajánlásokat is szívesen veszik. Ha valaki a háború elől elmenekült emberek, főként gyermekek és nők elhelyezésében segíteni tud, arra kérik, hogy a város honlapján elhelyezett űrlapot töltse ki, vagy a szintén itt megadott telefonszámon érdeklődjön a folyamatról.

A város továbbá vállalja az érkező menekültek étkezésének biztosítását is.

Arra kérek mindenkit, hogy ebben a nehéz helyzetben segítsen, de segítsen jól és szervezetten, hogy minden jó szándék eljusson a célhoz! Ezért vegye igénybe az önkormányzat koordinálását és az egyházmegyei Caritas és a Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

– zárja videóját Nemény András.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.