Idén már biztosan nem fagyunk meg, van elég gáz

Nagy Donát 2022-02-23 08:30:00
Jövőre meg csak lesz valami.

A tárolói készletek alapján megállapítható, hogy a március végéig várható másfél havi hazai teljes felhasználás mintegy 90 százaléka jelenleg is hozzáférhető a tárolókban. Figyelembe véve a folyamatos földgázbehozatalt és a hazai termelést ez a mennyiség garanciát jelent a zökkenőmentes téli ellátásra – írja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Fotó: MTI

Azt írják, hogy a MEKH adatai szerint a magyar tárolókban biztonsággal rendelkezésre áll a téli fűtési szezonban időarányosan még szükséges földgázmennyiség.

A lakossági fogyasztók biztonságos ellátása érdekében 2021. október 1-jére az egyetemes szolgáltatóknak jogszabály által meghatározott betárolt földgázmennyiséggel kellett rendelkeznie, ami több mint 2,1 milliárd köbméter földgáz tárolóba helyezését jelentette. Ezen felül amennyiben szükségessé válna, úgy a biztonsági készlet garantálni tudja a lakosság ellátásbiztonságát

– írják.

A közlemény szerint a magyar lakosság éves teljes fogyasztási igénye – hőmérséklettől függően – átlagosan 3,5-4 milliárd köbméter. Másfél hónappal a betárolási időszak (április 1.) kezdete előtt – február közepén – a hazai tárolókban a biztonsági készlettel együtt még mindig az éves lakossági fogyasztás mintegy 50 százaléka, 1,76 milliárd köbméter földgáz van, ami 27,77 százalékos töltöttséget jelent.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.