Bajnok edző lesz az ETO FC női csapatának szakmai vezetője

Vágvölgyi Bálint 2022-02-16 15:30:00
A keretben is történtek változások.

A Ferencvárossal öt bajnoki címet szerző szakember lett az ETO FC Győr női csapatának szakmai vezetője. Dörnyei Balázs a teljes női szakág szakmai munkájáért felel majd, így a jövőben az ő iránymutatása alapján készül a klub nyolc korosztályos női csapata, a felnőttektől a legkisebbekig - olvasható a győriek honlapján.

- Amennyire nagy öröm és büszkeség volt számunkra, hogy Tóth Alexandra január elsejétől az MLSZ alkalmazásába került, olyan nagy űrt hagyott maga után – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC Győr női szakág vezetője. – Nagy erőkkel kerestem a lehetőséget egy olyan új koncepcióhoz, amelyben szakmailag egy kézbe kerül női csapataink munkájának koordinálása. Jó néhány lehetőséget megvizsgáltam, többek között konzultáltam a szövetség illetékeseivel, és természetesen a klub új ügyvezetőjével, Soldos Péterrel is, akivel aztán közösen döntöttünk erről a jövőt nagyban befolyásoló kérdésről. Úgy gondolom, Dörnyei Balázs személyében az ország egyik legfelkészültebb női szakemberét nyertük meg, akinek nagy szerepe volt a Ferencváros akadémiájának kialakításában, felépítésében, valamint a felnőtt csapatot is többször bajnoki címig, kupasikerig vezérelte, ráadásul rengeteg nemzetközi tapasztalattal, kapcsolattal is rendelkezik. Feladata lesz a női akadémiánkon folyó szakmai munka magasabb szintre emelése, az edzők folyamatos képzése, ellenőrzése, a kiemelt tehetségek menedzselése, valamint természetesen az NB I-es felnőtt csapat felügyelete. Utóbbinál a tavaszi idényben még a jelenlegi vezetőedzővel közösen tevékenykedve kell elérniük fő célunkat, a bajnoki döntőbe kerülést, nyártól viszont már ezt a pozíciót is átveszi majd. Az új szakmai vezetővel megegyeztünk, hogy Győrbe költözik, amely garancia lehet arra a mennyiségű és minőségű munkára, amellyel az ETO FC hosszútávon is a magyar női labdarúgás egyik meghatározó bázisa maradjon.

- Budapesten sokat hallottam, hogy az ETO a vidék Ferencvárosa, amely a patinás klub múltbeli eredményeit tekintve, nem túlzás – idézi Dörnyei Balázst a klubhonlap. – Palotai, Keglovich és a többiek a hatvanas években, a Verebes-féle aranycsapat a nyolcvanas esztendőkben írt futballtörténelmet, de Pintér Attila irányításával, még közel tíz éve is bajnokcsapata volt Győrnek! Női labdarúgásban is szép hagyományai vannak az ETO-nak, bár az igazi nagy kiugrás még előttünk áll, de ebben már természetesen én is jelentős szerepet szeretnék vállalni. Megtisztelő volt számomra a győri invitálás, az új tulajdonos, a klub lehetőségei, az akadémiai utánpótlásrendszer, a szurkolók futballszeretete, mind-mind segíthetnek a kiemelkedő eredmények elérésében. Ráadásul a női szakág „motorja” Horváth Cs. Attila személyében egy nagyon sikeres sportvezető, de Héctor Martínez Quijeiroval, az akadémia szakmai igazgatójával is folyamatosan konzultálok majd, mint ahogyan tavasszal még számítok Menczeles Iván tapasztalatára, valamint természetesen az edző kollégák, a stáb tagok, a játékosok alázatos munkája is szükséges a céljaink eléréséhez.   

Az NB I-es csapathoz kapcsolódó hír, hogy a szlovákiai Feketeviziova Tímea, saját kérésére, a több játéklehetőség reményében, másik klubhoz igazolt. Az átigazolási időszak utolsó napján, két külföldi labdarúgóval is megegyeztek. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező védőt és támadót hamarosan bemutatják.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.