Főügyészség: Nem erőszakolták meg a rendőrnőt a kollégái

Székely Zoárd 2022-02-15 12:21:27
Lezárult a nyomozás, ejtették a vádakat.

„Kétséget kizáró módon megállapítható, hogy a rendőrnőt kollégái nem erőszakolták meg, és sérelmére más bűncselekmény sem történt”

– közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester decemberben nyilatkozott arról, hogy két kollégája elkábította és megerőszakolta a háromnapos határrendészeti szolgálat alatt. Elmondása szerint mindezt rögzítették is, majd feltették a videót az internetre azokkal a rejtett kamerás felvételekkel együtt, amiket a laktanyai ágyánál és a zuhanyzóban készítettek róla.

Azt mondta, minderről két hónappal később egy kolléganőjétől értesült, aki megmutatta neki a videót. A rendőrnő elmondása szerint az egyik erőszaktevő beszámolt neki az elkövetés részleteiről, és megfenyegette, hogy ha bárkinek beszél erről, megöli. Ezen kívül hozzátette, hogy rajta kívül két másik kolléganőjüket is „elintézték”.

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a határon tényleg megerőszakoltak kollégái egy rendőrnőt

A határon szolgált, amikor a műszakja után kollégái bántalmazhatták a korábban még szűz rendőrnőt - írtuk még december elején. A tanúvallomás szerint ráadásul az egészet egy telefonnal rögzítették is a biztos urak, majd a felvételt szétküldték az ismerősöknek. Az ügyészség azonban egyelőre senkit sem gyanúsít.

Az ügyészség közleménye szerint a széles körű nyomozás során beszerzett bizonyítékok a feljelentő valamennyi állítását egyértelműen cáfolták.

A nő az elmondottakat többször módosította, azokat alátámasztani nem tudta és ellentmondásokba keveredett.

A rendőrnő által megnevezett egyik elkövető több száz kilométerre tartózkodott az állítólagos elkövetéskor. A rendőrnő nem is beszélt azzal a kolléganőjével, akitől - állítása szerint - tudomást szerzett a történtekről.

A nyomozás arra jutott, hogy a hivatkozott videofelvétel nem létezik, ahogy a rendőrök közötti üzenetküldő alkalmazásban sincs nyoma a rendőrnőt érintő tartalmaknak. A szakértői vizsgálatok szerint a szolgálat során használt rendőrségi jármű üléshuzatán és a nő ruházatán nem volt anyagmaradvány.

A nyomozás eredménye alapján a rendőrnő lakókörnyezetében nem volt kamera, az elöljáróinak becsatolt írásbeli jelentését nem hamisították meg, továbbá más nők sem jelezték, hogy sérelmükre kollégáik erőszakos bűncselekményt követtek volna el.

A Blikk úgy tudja, Zsiga Katalin és jogi képviselője pótmagánvádat nyújtanak be igazuk bizonyítására. A rendőrnő ellen egyébként fegyelmi eljárás van folyamatban a rendőrségnél.

 

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.