Djokovic véleménye az Australian Open-balhé után sem változott, akkor sem oltatja be magát, ha nem nyer több Grand Slamet

ugytudjuk.hu 2022-02-15 10:18:18
Nem tartja magát oltásellenesnek, de szabadon akarja megválasztani, hogy mit juttat a szervezetébe.

A férfi tenisz-világranglistát vezető Novak Djokovic akkor sem oltatja be magát koronavírus ellen, ha nem nyer több Grand Slam-tornát, és 20 serlegével a második helyen marad Rafael Nadal mögött.

A 34 éves sztár a BBC-nek közölte, kész lemondani arról, hogy megvédje címét a Roland Garroson és Wimbledonban.

"Kész vagyok megfizetni ezt az árat" - jelentette ki a szerb klasszis.

"Sosem voltam az oltások ellen, gyerekkoromban kaptam párat, de magam akarom szabadon megválasztani, hogy mit juttatok a szervezetembe. Ugyanakkor el tudom képzelni, hogy egy napon talán mégis kérek vakcinát, mert közösen kell megtalálnunk a megoldást arra, hogy véget vessünk a járványnak."

Vége a Djokovic-sagának: a szerb világelső teniszező nem indulhat az Australian Openen

A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A másfél hete tartó procedúra lezárásaként James Allsop elöljáró bíró helyi idő szerint vasárnap késő délután jelentette be, hogy a bevándorlási hatóságnál, majd a bíróság előtt történt meghallgatás nyomán a háromfős döntnöki testület egyhangúlag elutasította a 34 éves sztár - aki nem rendelkezik koronavírus elleni oltással - fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be.

Djokovicot - a melbourne-i torna kilencszeres bajnokát - az év elején nem engedték be a repülőtéren Ausztráliába. Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy nincs beoltva a koronavírus ellen, noha ezt amúgy kötelezővé tették minden résztvevő számára. A vízumát később egy bírósági döntés nyomán visszakapta, többször edzett a verseny helyszínén, és ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám ezután ismét érvénytelenítették a belépési engedélyét, végül elutasították a fellebbezését, és haza kellett utaznia. Így még nem vívott tétmérkőzést 2022-ben.

A világelső a jövő héten tér vissza Dubajban, az Egyesült Arab Emírségekbe az ottani szabályozás szerint negatív PCR-teszttel is be lehet lépni.

Az Australian Opent a döntőben Danyiil Medvegyev ellen kétszettes hátrányból fordító Rafael Nadal nyerte meg, a spanyol sztár ezzel begyűjtötte 21. GS-trófeáját, és megelőzte a 20-nál tartó Djokovicot és Roger Federert.

Címlapfotó: novakdjokovic.com

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.