Vendégek híján egyelőre nem tart minden nap nyitva Kőszeg legszebb panorámájával rendelkező borterasza

Farkas Bazsi 2022-02-14 18:27:00
A Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezete több, mint 52 millió forintot költött el az épületre.

Hol nyitva van, hol nincs. De leginkább sosincs - írta a minap egyik olvasónk a kőszegi Napostető borterasszal kapcsolatban. Az épület alig pár éve újult meg, a Szulejmán kilátó és a Kálvária között nyújtózkodik és kínálja Kőszeg egyik legszebb panorámáját egy pohár helyi bor mellé.

Fotó: Napostető Borterasz Facebook

Énmagam is jártam már ott. Az épület kiváló adottságait tovább gazdagítja, hogy a nem túl gyakorlott túrázók is kényelmesen elérik a Király-völgyben vagy a Szent Korona bunkernél leparkolt autótól. Alig negyed órás séta a hegynek felfelé és máris meg lehet pihenni.

Vagyis csak lehetne, mivel a hely olvasónk állítása szerint szinte sosincsen nyitva. 

Az épület falán tábla jelzi, hogy az azt üzemeltető Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezete 26 millió 150 ezer forint pályázati pénzt kapott az ingatlan korszerűsítésére. Bár a végösszeg ennek csaknem a duplája lett, mivel összesen 52 millió 306 ezer 200 forintot költöttek el a felújításra. A borterasz csak egy eleme a létesítménynek, elsődleges funkciója a feldolgozás.

De, hogy miért nincsen nyitva az egység, és pályázati feltétel volt-e a mindennapos nyitvatartás azt a Szövetkezettől kérdeztük meg.

Fotó: Napostető Borterasz Facebook,

Itt elmondták, hogy akárcsak minden uniós forrásnál itt is feltétel volt, hogy 5 évig a tevékenységet folytatni kell. Ebbe a borterasz üzemeltetése nem tartozik bele, mivel az épület a szőlő feldolgozására létesült, nem pedig vendéglátásra. Akárcsak más területre, itt sem volt jó hatással a koronavírus. A járvány miatt elmaradtak a vendégek, hektikus volt a látogatottság. Volt olyan nap, amikor még az alkalmazott fizetése sem jött ki a bevételből, így amellett döntöttek, hogy előzetes bejelentkezéshez kötik a nyitvatartást. 

Olvasónknak tehát valóban igaza volt, csak úgy most nem lehet betérni egy pohár borra. Ám a Szövetkezetnél hangsúlyozták, hogy szinte biztos, hogy ez az állapot változni fog. Ugyanis ők is azt szeretnék, hogy élettel teli legyen a terasz. Azon dolgoznak most, hogy olyan megoldást találjanak, ami mindenki számára kedvező lenne. Vagyis, hogy a vendégek is gyakrabban találják nyitva az egységet és a Szövetkezetnek is megérje kinyitni az ajtót. 

Szólj hozzá!

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.