Sem ukrán vendégmunkások, sem mulatozó lagzisok nem lesznek az egykori szombathelyi Fortuna hotelben

Farkas Bazsi 2022-02-11 06:13:00
Sőt az egységnek új neve is van: Panoráma Hotel.

Lakossági egyeztetésre gyűltek össze a környék lakói a jó pár éve már zárva tartó szombathelyi Fortuna Hotel teraszára csütörtök délután. Az épület nemrég még felállványozva várta, hogy rendbe tegyék a homlokzatát. Azóta újra színezték, elbontották a kerti, rozoga beülöket, ezeknek a helyén pedig hamarosan parkolókat alakítanak ki. Szóval nagy a munka, a hotel hamarosan újra nyit, Panoráma Hotel néven.

A környék lakói kezdeményezték a mai lakossági fórumot, ugyanis tájékozódni szerettek volna, hogy milyen formában éled újjá az egység.

Nagyjából 30 környékbeli jelent meg a megbeszélésen, ahol elsőként a múlt sérelmei jöttek elő. A szomszédok arról beszéltek, hogy micsoda zajt, lármát kellett elviselniük a lakodalmak és más rendezvények miatt. Nem szeretnének ismét úgy élni, hogy pénteken és szombaton nem tudják élvezni a saját házuk kertjének nyugalmát.

Az épület új tulajdonosa Gerencsér István meghallgatta a panaszokat és azt mondta, hogy nem szeretne olyan üzletet vinni, ahol minden egyes lakodalom velejárója a rendőri megjelenés és a zajszintmérés. A környék lakóival pedig békés kapcsolatot szeretne tartani, így azt jelentette be, hogy lemond a lagzik szervezéséről, az épület csak, mint hotel fog üzemelni. Reggelizőként és kávézóként kiszolgálják a betérő vendégeket, de á la carte melegkonyha nem lesz. 

A tulajdonos azt is kijelentett, hogy egy magas színvonalú és szolgáltatású helyet szeretne üzemeltetni. Ennek szellemében pedig válogatott vendégkörre számíthatnak a környék lakói.

Felmerült kérdésként, hogy lesz-e elég parkoló a vendégeknek. 

Az üzemeltető úgy nyilatkozott, hogy a hotel melletti területen újabb parkolókat építenek így több, mint 30 hely lesz a kocsiknak.

A fórumon azt is tisztázták, hogy az épület nem ukrán vendégmunkásoknak épül, bár ez a kijelentés hangsúlyából ítélve talán sosem merült fel komolyan. 

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.