Mocskos milliók: még Schadl sofőrje is „hármas" csomagokat állított össze Völnernek

Fehér Buda 2022-01-19 09:58:00
A fideszes képviselő ügyének két gyanúsítottja egyáltalán nem figyelt arra, hogy óvatosan egyeztessenek egymással.

A 444 nemrég már bemutatta, hogy A Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat intézett végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak, így a fideszes képviselővel szoros munkakapcsolatban álló Schadl György például azt is elérte, hogy olyan is átmehessen a vizsgákon, aki ott sincs. Schadl Györgyöt a lap szerint sokan keresték, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák „letételében", ő biztosította be Rogán Antal kabinetfőnökét, Nagy Ádámot is. 

A 444 most újabb cikket készített a Völner-ügy 1734 oldalas nyomozati irata alapján, ebből kiderül, hogy miként egyeztetett egymással Schadl és Völner Pál. A két férfi nem volt túl óvatos, Völner Pál és Schadl György szinte teljes nyíltsággal telefonáltak bizniszeikről, mintha egyáltalán nem féltek volna a lebukástól.

Az iratok alapján Schadl és Völner annyira sérthetetlennek érezték magukat, hogy Schadl a minisztérium bejáratánál adott át Völnernek hárommillió forintot.

Máskor az irodájába vitte egy üveg ital kíséretében.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ez az eset egyébként Völner és Schadl utolsó találkozója volt, az Igazságügyi Minisztérium Nádor utcai épületének bejáratánál váltott gazdát a pénz. Schadl ekkor úgy hivatkozott a találkozóra, hogy névnapi figyelmességként akarja megleni Völnert, igaz, ekkor július 13-a, Jenő névnap volt. Schadl sokszor telefonban egyeztetett Völnerrel, ekkor arra sem nagyon figyeltek, hogy kik voltak körülöttük.

Schadl a pénzről csak annyit szokott mondani, hogy egy „hármas", míg Völnerre úgy hivatkozott, hogy az a barátja, akinek vinni szokta a csomagokat.

Egy április 15-i találkozóra a sofőrje állította össze a pakkot, akkor a „hármas” mellé „valami viszonylag normális piát” is tetetett a szatyorba.

Még a sofőr is belefolyt az ügyletekbe

A sofőr egyébként a nyomozati anyagok szerint a hármas pakolásánál jobban is belefolyt az ügyletekbe, amikor a Dubajba igyekvő Schadlt és feleségét a rendőrség elfogta a repülőtéren, ott volt a sofőr is. A nyomozati anyagban csak M.-ként szereplő férfinél ekkor 16 ezer eurót találtak a rendőrök. Schadlék házkutatásakor a sofőr holmijait is átkutatták, ekkor találtak nála 3 millió forintot. A sofőr állítása szerint az a saját megtakarítása babaváró hitelből és ingatlaneladásból, a nyomozók viszont olyan iratokat is találtak, amelyek miatt arra lehet következtetni, hogy ez a pénz is a végrehajtóktól van. 

A nyomozati anyag szerint Schadl rendszeresen bevonta ügyleteibe egy másik férfit, R.-t is, aki egy nyolc osztályt végzett, szakképesítés nélküli férfi, és akit egyszer már felfüggesztett börtönre ítéltek sikkasztásér. R. aztán sok ügyben segített Schadlnek, elkente például egy harmadik személy sok százmilliós áfacsalását. 

Szólj hozzá!

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Fideszes képviselő: Át kell gondolni, hogy ifj. Knézy alkalmas-e a GyőrPlusz vezetésére

Letörölték a fideszes képviselő jótékonysági akciójának minden nyomát az önkormányzati médiából, Hajtó Péter kiakadt.

Dézsi a diáktudósítóknak: Egy jó újságírónak mit kell csinálni? Kérdezni!

Diákújságírókat oktatott a polgármester, aki másfél éve menekül el rendszeresen teljesen egyszerű újságírói kérdések elől.

Kanye West bejelentette, hogy indul a következő amerikai elnökválasztáson

West 2020-ban is indult az elnökválasztáson, de mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

Piros Porschét és győrsági ingatlanokat is foglaltak le Völner Pál fiától

83 millió forint kenőpénz átvételével vádolják a volt fideszes államtitkárt, most kiderült, mit foglaltak le a családjától.

Megérkezett a Sugarloaf és Lotfi Begi első közös dala

Szinte kötelező gyakorlat volt Kodály országában egy szó-la-ti-dó című dalt megalkotni.

Keresztes László Lóránt nem támogatta Lantos Csaba kinevezését

Az LMP-s képviselő szerint nem a miniszterjelölt lesz az, akin keresztül a kormány kivezetheti az országot az energiaválságból.

Ismét elromlott a kisbácsai iskola kazánja, folyamatban a javítás

16 fokban tanulnak az alsósok, azt kérték a szülőktől, hogy ne szóljanak újságíróknak.

Nincs fűtés a szombathelyi MMIK-ban

A Mesebolt Bábszínház termében elektromos panelekkel garantálják a meleget.

A Bizottság 3000 milliárd forintnyi EU-s forrás felfüggesztését fogja javasolni

Magyarország korrupcióellenes intézkedései nem elegendőek, nem elégedett a Bizottság

Schmuck Erzsébet: A klímacsúcs egy elvesztegetett esemény volt

Az elmúlt egy évben a magyar kormány sem tett semmit a klímaváltozás ellen - véli a politikus.