Maradhat az MNB igazgatóságában Novák Katalin férje

Székely Zoárd 2021-12-30 16:30:00
A first gentleman pozíció nincs hatással a munkájára.

„Veres István az MNB Pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Feladatai ellátására a házastársa jelenlegi vagy jövőbeni tisztsége nincs hatással"

– közölte a jegybank az rtl.hu azon kérdésére, hogy Veres István Attila, Novák Katalin fideszes államfőjelölt férje felesége megválasztása után megtartja-e munkáját a Magyar Nemzeti Bankban. 

Azt is szerették volna megtudni, hogy Veres István Attila Magyarország első first gentlemanjeként fenntart-e majd saját titkárságot, amelyet a törvény – amennyiben közéleti tevékenysége indokolja – lehetővé tesz, de nem kaptak választ, mint ahogyan arra sem, hogy Veres István a köztársasági elnök házastársaként hogyan képzeli el közéleti szerepét és milyen ügyekkel szeretne kiemelten foglalkozni.

Novák Katalin már le is mondott a miniszterségről

Már a köztársasági elnöki feladatokra készül. Tegnap erősítette meg Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Novák Katalin, jelenlegi tárca nélküli, családokért felelős minisztert javasolja a Fidesz köztársasági elnöknek. Novák korábban a Fidesz országos elnökségi tagja volt. A miniszter ma Facebookon osztotta meg, hogy a mai volt számára az utolsó kormányülés, december 31-vel lemond a miniszteri posztról és eztán már csakis az államfői feladatokra koncentrál.

A Magyar Narancs 2019-ben arról írt, a közgazdász végzettségű Veres Istvánt Matolcsy György érkezése után, egy nagyobb tisztogatási hullámban elküldték a jegybanktól, azonban – állítólag – Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere kérésére visszavették, előléptették és fizetésemelést is kapott.

A kormányközeli KESMA alá tartozó Origo korábban úgy jellemezte Veres Istvánt, mint

„az ember, aki a magyar aranytartalékot kezeli”.

 

Címlapfotó: Novák Katalin Facebook

 

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.