Két év alatt nem jutott el az ügyészség Borkai zsarolásos ügyében a vádemelésig

Farkas Bazsi 2021-12-17 09:27:00
A döntés meghozatala folyamatban van.

A 2019-es őszi önkormányzati választások előtt került ki egy videófelvétel az internetre, amin Borkai Zsolt, Győr akkori fideszes polgármestere látható egy hajón, lányok társaságában. Egy szintén itt készült felvételen pedig az akkori politikus intim helyzetben látható.

A felvétel kikerülése után kezdett el nyomozni az ügyészség azok után az elkövetők után, akik a felvételt nyilvánosságra hozták, valamint egy szintén az ügyhöz kapcsolódó zsarolók után is.

A Borkai ügyet korábban egyben kezelte az ügyészség. Győr korábbi fideszes polgármestere Borkai Zsolt és társai ugyanis már annak kiszivárgása előtt tudott a yachtos orgiáról készült videofelvételről. Egy  társaság ugyanis azzal zsarolta meg őket, hogy ha az akkori polgármester nem fizet nekik, akkor a felvételeket nyilvánosságra hozzák. A politikus és köre egyébként eleget tett a zsarolásnak, fizettek.

Később került képbe az Ördög ügyvédje blog és annak szerzője, hatóság pedig idén auguszuban - az eredményesebb nyomozásra hivatkozva - kettéválasztotta a két ügyet.

Az Ördög ügyvédje kapcsán aztán októberben jött is az ügyészségi tájékoztatás, hogy eljutottak a vádemelésig, míg a zsarolók ügyében kerek két év alatt eddig nem sikerült eljutnia az eljárásnak. 

A kérdezett ügyben tájékoztatom, hogy vádemelés nem történt, az érdemi döntés meghozatala folyamatban van - írta a Fővárosi Főügyészség arra a kérdésünkre, hogy hol tart a Borkai Zsolt és társai sérelmére elkövetett zsarolási ügy. 

Ez számunkra azért furcsa, mivel Borkaiék pontosan tudhatják, hogy kik voltak a zsarolók, hiszen, mint azt fentebb is írtuk, ők maguk tettek eleget a zsarolásnak és adtak pénzt azért, hogy a yahtos videofelvételek ne kerüljenek nyilvánosságra.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.