Az év utolsó sárvári képviselőtestületi-ülésén még gyorsan lesunyizta a polgármester az ellenzéki képviselőket

Fehér Buda 2021-12-17 11:09:21
Kondora Istvánnak nem tetszettek a tartózkodó szavazatok.

Idén utoljára ült össze a sárvári képviselőtestület csütörtökön délután. A testületi-ülést egy sárvári lakos kérdéseivel kezdték, amelyekre Kondora István (Fidesz-KDNP) válaszolt. Ezekből kiderül, hogy Kondora szeretné meggyőzni azokat a sárváriakat, akiket még nem oltottak be, hogy vegyék fel valamelyik vakcinát. A polgármester úgy tudja, a városlakók nagyjából 80 százaléka már kérte valamelyik oltást, és úgy látja, hogy elég nagy a szakadék az oltottak és az oltástagadók között.

Szintén a gyűlés legelején Klimits István (Független) szólalt fel, akik elmondta, több ismerőse is jelezte, hogy a sárvári tévé adásában mindig akkor megy el a hang, amikor egy ellenzéki politikus szólalna fel, ezért a Sárvár Média munkatársait arra kérte, ennek nézzenek utána. A testületi-ülést végül zárt üléssel nyitották a képviselők, majd megszavazták a településrendezésről szóló és a köztemetők és a temetkezés rendjéről szóló javaslatokat. 

A továbbiakban a képviselők a gazdasági társaságokat felügyelő bizottságok tagjainak újra megválasztásáról döntöttek. Kondora elmondta, hogy most is ugyanazokat a tagokat javasolják a bizottságokba, egy kivétellel. Dr. Dénes Tibor, egykori polgármester ugyanis betöltötte a 85. életévét, így visszavonult a bizottsági munkától. 

Ennél a pontnál újból Klimits kért szót, aki elmondta, hogy az országban minden településen delegálhatnak az ellenzéki képviselők bizottsági tagokat, ám Sárváron a 15 tagból mindössze egy ellenzéki, ő Szabó Lajos képviselő. Klimits éppen ezért a három másik ellenzéki képviselővel, Eiveck Péterrel (Jobbik), Németh Zsolttal (Híd a Jövőnkért) és Szabó Lajossal (MSZP) levelet írt Kondorának, amiben azt kérték, hogy az előterjesztésbe kerüljön bele négy olyan név, akiket ők javasoltak. Ezt végül a fideszes többség leszavazta.

A folytatásban Klimits és Eiveck tartózkodott a szavazástól, amíg a képviselők a bizottsági tagokról döntöttek. Ezt Kondora végig úgy kommentálta, hogy az ellenzékiek nem mernek nemmel szavazni, amely miatt Eiveck kért szót, és elmondta, hogy nem kifogásolják a bizottság tagjait, hanem azért tartózkodnak, mivel ők nem delegálhatnak tagokat. Kondora erre csak azt felelte, hogy elég régóta dolgozik a közéletben, és

ő minden tartózkodó szavazatot sunyinak lát, az pedig csak rizsa, hogy az ellenzéki képviselők elégedettek a bizottsági tagok munkájával, mivel Kondora szerint a képviselők nem jelentek meg még egyetlen bizottsági gyűlésen sem.

A képviselők ezután a sárvári gyógyfürdő folyószámlahiteléről döntöttek, amelyet végül megszavaztak, így a fürdő 400 millió forintos hitelhez folyamodhat. 

Tisztázódott a Nádasdy-vár vagyonkezelési szerződése is, amelynek a története még 2013-ban indult. Eddig ugyanis két vagyonkezelési szerződése volt a városnak, az egyik a Művelődési Központot, a másik pedig a Nádasdy Múzeumot érintette. Ezeket a szerződéseket még nyolc évvel ezelőtt akarták összevonni, ez a kezdeményezés most ért be, így már egy szerződés alatt futhat a két létesítmény. 

Kondora elmondta azt is, hogy elkészültek a Krisztina-lakópark közművei is. A befektetők a közmű elkészültével felajánlották a városnak ezeket üzemeltetésre, a képviselők pedig megszavazták ezeknek az átvételét. Szó esett még a nemzeti ovisportot érintő pályázatról is, amelynek keretében a Szatmár úti óvoda is pályázhat focifelszerelésekért. 

A testületi ülés végéhez közeledve Kondora elmondta, hogy a veszélyhelyzet miatt a települések nem szedhetnek bérleti díjat a közterület használatért. Mivel a kormány nemrég újból meghosszabbította ezt a veszélyhelyzetet, úgy ennek a szabálynak is hosszabbodnia kellett, a jelenlegi körülmények között 2022. szeptemberéig nem szedhet bérleti díjat az önkormányzat. 

Kondora végül elmondta, hogy Szabó Zoltán alpolgármester, aki egyben a sárvári mentőállomás vezetője is, az elmúlt másfél évben sokban segítette a polgármester, és az önkormányzat munkáját. Kondora ezért a tisztelete jeléül háromhavi jutalomban részesítené Szabót, a jutalmat végül egyhangúlag szavazta meg a képviselő-testület. 

A gyűlés végén Kondora felidézte, hogy az év végén járunk, eljött az adventi időszak is. A polgármester karácsony közeledtével pedig mindenkit arra kért, hogy karácsonyi ajándékként oltassa be magát a koronavírussal szemben. arra ker h legnagyobb karacsonyi ajandekkent oltassa be magat

 

Szólj hozzá!

Így védekezhetsz az interneten rád leselkedő veszélyek ellen

Az internet világában való biztonságos jelenlét ma már elengedhetetlen fontosságú. Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni a személyes adatainkat, banki információinkat és egyéb értékeinket.

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.

A Falco a 24/25-ös szezont is a főtábláról kezdi a BL-ben

28 klubnak nem kell kvalifikációs meccset játszania.