Az év utolsó sárvári képviselőtestületi-ülésén még gyorsan lesunyizta a polgármester az ellenzéki képviselőket

Fehér Buda 2021-12-17 11:09:21
Kondora Istvánnak nem tetszettek a tartózkodó szavazatok.

Idén utoljára ült össze a sárvári képviselőtestület csütörtökön délután. A testületi-ülést egy sárvári lakos kérdéseivel kezdték, amelyekre Kondora István (Fidesz-KDNP) válaszolt. Ezekből kiderül, hogy Kondora szeretné meggyőzni azokat a sárváriakat, akiket még nem oltottak be, hogy vegyék fel valamelyik vakcinát. A polgármester úgy tudja, a városlakók nagyjából 80 százaléka már kérte valamelyik oltást, és úgy látja, hogy elég nagy a szakadék az oltottak és az oltástagadók között.

Szintén a gyűlés legelején Klimits István (Független) szólalt fel, akik elmondta, több ismerőse is jelezte, hogy a sárvári tévé adásában mindig akkor megy el a hang, amikor egy ellenzéki politikus szólalna fel, ezért a Sárvár Média munkatársait arra kérte, ennek nézzenek utána. A testületi-ülést végül zárt üléssel nyitották a képviselők, majd megszavazták a településrendezésről szóló és a köztemetők és a temetkezés rendjéről szóló javaslatokat. 

A továbbiakban a képviselők a gazdasági társaságokat felügyelő bizottságok tagjainak újra megválasztásáról döntöttek. Kondora elmondta, hogy most is ugyanazokat a tagokat javasolják a bizottságokba, egy kivétellel. Dr. Dénes Tibor, egykori polgármester ugyanis betöltötte a 85. életévét, így visszavonult a bizottsági munkától. 

Ennél a pontnál újból Klimits kért szót, aki elmondta, hogy az országban minden településen delegálhatnak az ellenzéki képviselők bizottsági tagokat, ám Sárváron a 15 tagból mindössze egy ellenzéki, ő Szabó Lajos képviselő. Klimits éppen ezért a három másik ellenzéki képviselővel, Eiveck Péterrel (Jobbik), Németh Zsolttal (Híd a Jövőnkért) és Szabó Lajossal (MSZP) levelet írt Kondorának, amiben azt kérték, hogy az előterjesztésbe kerüljön bele négy olyan név, akiket ők javasoltak. Ezt végül a fideszes többség leszavazta.

A folytatásban Klimits és Eiveck tartózkodott a szavazástól, amíg a képviselők a bizottsági tagokról döntöttek. Ezt Kondora végig úgy kommentálta, hogy az ellenzékiek nem mernek nemmel szavazni, amely miatt Eiveck kért szót, és elmondta, hogy nem kifogásolják a bizottság tagjait, hanem azért tartózkodnak, mivel ők nem delegálhatnak tagokat. Kondora erre csak azt felelte, hogy elég régóta dolgozik a közéletben, és

ő minden tartózkodó szavazatot sunyinak lát, az pedig csak rizsa, hogy az ellenzéki képviselők elégedettek a bizottsági tagok munkájával, mivel Kondora szerint a képviselők nem jelentek meg még egyetlen bizottsági gyűlésen sem.

A képviselők ezután a sárvári gyógyfürdő folyószámlahiteléről döntöttek, amelyet végül megszavaztak, így a fürdő 400 millió forintos hitelhez folyamodhat. 

Tisztázódott a Nádasdy-vár vagyonkezelési szerződése is, amelynek a története még 2013-ban indult. Eddig ugyanis két vagyonkezelési szerződése volt a városnak, az egyik a Művelődési Központot, a másik pedig a Nádasdy Múzeumot érintette. Ezeket a szerződéseket még nyolc évvel ezelőtt akarták összevonni, ez a kezdeményezés most ért be, így már egy szerződés alatt futhat a két létesítmény. 

Kondora elmondta azt is, hogy elkészültek a Krisztina-lakópark közművei is. A befektetők a közmű elkészültével felajánlották a városnak ezeket üzemeltetésre, a képviselők pedig megszavazták ezeknek az átvételét. Szó esett még a nemzeti ovisportot érintő pályázatról is, amelynek keretében a Szatmár úti óvoda is pályázhat focifelszerelésekért. 

A testületi ülés végéhez közeledve Kondora elmondta, hogy a veszélyhelyzet miatt a települések nem szedhetnek bérleti díjat a közterület használatért. Mivel a kormány nemrég újból meghosszabbította ezt a veszélyhelyzetet, úgy ennek a szabálynak is hosszabbodnia kellett, a jelenlegi körülmények között 2022. szeptemberéig nem szedhet bérleti díjat az önkormányzat. 

Kondora végül elmondta, hogy Szabó Zoltán alpolgármester, aki egyben a sárvári mentőállomás vezetője is, az elmúlt másfél évben sokban segítette a polgármester, és az önkormányzat munkáját. Kondora ezért a tisztelete jeléül háromhavi jutalomban részesítené Szabót, a jutalmat végül egyhangúlag szavazta meg a képviselő-testület. 

A gyűlés végén Kondora felidézte, hogy az év végén járunk, eljött az adventi időszak is. A polgármester karácsony közeledtével pedig mindenkit arra kért, hogy karácsonyi ajándékként oltassa be magát a koronavírussal szemben. arra ker h legnagyobb karacsonyi ajandekkent oltassa be magat

 

Szólj hozzá!

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.