Beindult az 1000 fa program Szombathelyen, elültették az első fákat

Nagy Donát 2021-12-15 11:48:21
A ciklus végére még zöldebb lesz a város.

A mai sajtótájékoztatón Németh Ákos (Éljen Szombathely) tanácsnok elmondta, hogy a kormányzati elvonások miatt az 1000 fa telepítési projekt is veszélybe került. A korábban kiírt pályázat eredménytelenül zárult, és az új kiírás helyett inkább más megoldást kerestek, hogy finanszírozni lehessen a kezdeményezést.

 

Legnagyobb örömünkre két nagyobb városi cég is jelentkezett, hogy szívesen bekapcsolódna. Az Aptiv 5 millió forinttal szállt be, illetve a Falco vállalta, hogy 74 fát elültet a városban

- jelentette ki Németh.

A most elültetett 63 darab díszkörte fa az Aptiv felajánlásából lett kifizetve, a Falco által bevállalt cserjék pedig várhatóan tavasszal lesznek telepítve.

Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely) tanácsnok elmondta, hogy most 23 fát ültettek el a 11-es Huszár úti épületek tömbbelsőjében, 7 további fának pedig a Metro környéke lesz az új otthona; lesz egy második ütem is januárban, amikor a maradék 33 fát telepítik majd a 11-es Huszár úton, illetve a Május 1 és a Verseny utcákba.

Úgy gondolom, ezzel élhetőbb lakókörnyezetet tudunk biztosítani városunk lakóinak számára. Minél több zöldet lát a szemünk, annál kellemesebb a lakókörnyezetünk, és annál kellemesebb egy városban közlekednünk is

- mondta el Bokányi, aki a körzet önkormányzati képviselője is.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, a városvezetés szeretné elérni, hogy a ciklus végéig a tervezett 1000 fát el tudják ültetni. Ennek előzetesen becsült összege 80 millió forint körül van.

Németh Ákos az esemény végén elmondta, hogy közterületen egyébként nem is olyan egyszerű fát elültetni, hiszen sok helyszín először ideálisnak látszik, ám több dolog is befolyásolja a megfelelő helyek kiválasztását, például az, hogy mennyi és milyen közművek, csatornák húzódnak a föld alatt.

Szólj hozzá!

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.