Dézsi polgármester nem áll szóba velünk, de az Ugytudjuk ismét terítékre került a legutóbbi interjújában

Papp László Tamás 2021-12-07 20:03:00
A városvezető a Győr 750 érmével kapcsolatos cikkünkre reagált.

Dézsi Csaba András a járványról bőven szót ejtett a Demokrata hetilapnak adott interjújában.

Tagadhatatlan, hogy az emberek félnek a vakcina estleges mellékhatásaitól, de ezeket véleményem szerint a sajtó indokolatlanul felnagyítja, miközben nem hangsúlyozza kellőképpen a koronavírus-fertőzés drámai következményeit

– véli Győr kormánypárti polgármestere.

Nem elég azt mondani egy fiatalnak, hogy ne dohányozz, fiam, mert tüdőrákos leszel, meg kell mutatni a végzetes hatásokat is, mert leginkább ez lehet a valós visszatartó erő

– tette hozzá Dézsi.

Orvosként és politikusként egyaránt őszinteségre törekszem. Kardiológusként nem tudok annál nehezebb feladatot elképzelni, mint amikor meg kell mondanom a hozzátartozóknak, hogy infarktuson átesett szerettük életét már nem tudtuk megmenteni.

Ehhez képest az életmentő védőoltás kötelezővé tételének közlése lényegében gyerekjáték.

Politikusként pedig nagyon megtévesztőnek gondolnám, ha a pillanatnyi közhangulatra fókuszálva kizárólag a döntések rövid távú hasznát tartanám szem előtt

– mondta a városvezető.

Mielőtt kötelezővé tettem volna az oltást, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dolgozói közül 44-en voltak oltatlanok, de közülük tízen azóta már megfertőződtek. Ez is a hezitálás eredménye

– fogalmazott Dézsi Csaba András.

Én magam is kaptam már hajnali három órakor olyan szívbemarkoló Messenger-üzenetet a helyi kórház intenzív osztályán fekvő Covid-betegtől, hogy

„ne hagyjatok megfulladni, mentsetek meg!”.

Tudomásul kell venni, hogy a világjárvány miatt lényegében háborús helyzet van, és ennek megfelelő intézkedéseket kell hozni!

– mondja a fideszes győri polgármester.

S lassan azt is mondhatjuk: bár Dézsi Csaba András velünk nem áll szóba, nincs polgármesteri interjú Ugytudjuk nélkül. Mikor a polgármester (portálunk nevének említésével vagy anélkül, netán Rosszultudjuknak titulálva bennünket) a mi valamelyik cikkünkre reagál.

...az ugytudjuk.hu weboldal azzal támadja önt, hogy csak úgy vehetik át a győri gyerekek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által megjelentetett ünnepi pénzérméket, ha a szülők hozzájárulnak az átadási ceremónián készült hivatalos fotók korlátlan felhasználásához. Egyenesen politikai pedofíliát emlegetnek ezzel kapcsolatban…

– utalt a Demokrata újságírója Pintér Bence kollégánk írására, melyben azt kifogásolta:

gyermeked csak akkor juthat az emlékéremhez,

ha hozzájárulsz, hogy lefényképezik a polgármesterrel, aki személyesen adja át minden gyereknek az érmét.

A szóban forgó ellenzéki politikai propagandaoldalt a magam részéről csak rosszultudjuk.hu vagy „pletyi-pötyi” felületnek szoktam nevezni

– válaszolta a polgármester.

Onnan tudom biztosan, hogy a kampány elindult, hogy gyakorlatilag minden megmozdulásomat durva kritikával illetik. A konkrét esetben arról van szó, hogy lényegében egy új pénznemet vezettünk be Magyarországon.

Az MNB a 750 forintos érméből mint érvényes fizetőeszközből 40 ezer darabot veretett, ebből adunk ajándékba egyet-egyet minden húsz év alatti győri fiatalnak

– tette hozzá Dézsi Csaba András.

A fotók felhasználásával kapcsolatos kritikánkra azt felelte:

Az nem más, mint rosszindulatú politikai idiotizmus.

Aki ebben az esetben politikai pedofíliát emleget, az önmagában is beteg lélek. A szóban forgó nyilatkozat egyébként ugyanolyan tartalmú, mint amilyet tanév kezdetkor minden iskolában aláíratnak a szülőkkel a gyerekek médiaszereplésére vonatkozóan

mondta a városvezető.

Aki az interjúban arról is beszélt:

Az egész nyitottvárosháza-politika arra épül, hogy meghallgatom az embereket. Ugyanúgy közelítek hozzájuk, mint amikor a betegektől megkérdezem, hogy miben segíthetek.

Győrben 130 ezren laknak, tehát ennyi munkatársam van

– fűzte hozzá.

Mi ezt csak annyival árnyalnánk: a polgármester több száz „munkatársa” már nem látja Dézsi Csaba András Facebook-oldalát, mert le lett tiltva.

Szívgyógyászprofesszorként nap mint nap életeket ment, több egyetemen is tanít, vezeti a megyei jogú várost, a Magyar Judo Szövetség általános alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, könyveket és újságot ír, állatmentéssel is foglalkozik. Időnként feszegeti a sajtó, hogyan lehet ennyi mindennel hatékonyan foglalkozni. Bosszantja a kérdés?

– jött a Demokrata kőkemény kérdése.

Nem bosszant, inkább furcsa, hogy magyarázni kell. Mindig azt szoktam mondani, hogy a munkának egyetlen titka van, hogy csinálni kell!

– felelt Dézsi, azt is megfogalmazva:

Napi hat óra alvás mellett pedig nagyon sok mindent el lehet végezni. Sikerorientált típus vagyok, gyerekkorom óta aktívan dzsúdózom, csapatban junior, egyéniben szenior magyar bajnok vagyok.

Jól az emlékezetembe véstem a pécsi öltöző falára kifüggesztett mottót, ami lényegében azóta is a vezérelvem: ha nem próbálod meg a lehetetlent, a lehetségest sem fogod elérni!

Arra is fény derült, hogy viseli a polgármesterséggel járó népszerűséget.

Nagyon érdekes, hogy a választás megnyerése után szinte rakétasebességgel robbant be a népszerűségem.

Természetesen hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én vezethetem a szülővárosomat, de szokatlan érzés belegondolni, hogy polgármesterként nagyobb a presztízsem, mint tanszékvezető egyetemi professzorként és gyakorló orvosként

– válaszolta.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.