Ismét nagyszabású, több mint 5 milliárd forintos beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

ugytudjuk.hu 2021-12-02 15:47:00
Logisztikai csarnokkal és irodaépülettel bővíti üzemét a cég.

Több mint ötmilliárd forint értékű beruházással fejleszti szombathelyi üzemét a Schaeffler, a 6200 négyzetméteres logisztikai központ és a 2200 négyzetméter alapterületű, irodákat, öltözőket, egy éttermet és egy nemzetközi események megrendezésére alkalmas konferenciaközpontot is magában foglaló komplexum építése november végén kezdődött és a tervek szerint 2023 közepére fejeződik be - olvasható a járműipari alkatrészeket gyártó cég közleményében.

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria ügyvezetője a közleményben hangsúlyozta: az új logisztikai csarnokban egyirányúsítják az alapanyagok és késztermékek mozgatást, ami növeli a munkahelyi biztonságot, csökkenti a balesetek előfordulásának lehetőségét, ugyanakkor segíti a vállalat hatékonyságának növelését.

Hozzátette: az új logisztikai csarnokot úgy alakítják ki, hogy a jövőben abban lehetőség legyen automatizált, vezeték nélküli anyagmozgató eszközök telepítésére is.

A közleményben emlékeztettek: a Schaeffler szombathelyi telephelyének első üzeme 1997-es alapítása óta folyamatosan fejlődik, 2019-ben egy 3000 négyzetméteres csarnoképülettel bővítettek, amelynek során felépült ívrugrógyártó egységük, tanműhelyeket, mérőszobát is létesítettek.

Szeptember közepén adták át azt a 23,5 milliárd forint értékű zöldmezős beruházást, amelynek során 30 hektáros területen - a magyar állam 5 milliárd forintos támogatásával -  felépült egy 15 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok, ahol az elektromobilitáshoz kapcsolódó alkatrészeket állítanak elő. A fejlesztésnek köszönhetően 200 új munkahelyet hoztak létre.

Felavatták a Schaeffler-csoport új szombathelyi gyárát

„Reális esély van arra, hogy idén rekordot dönt a Magyarország és Németország közötti kereskedelemi forgalom, amelynek értéke így meghaladhatja a 60 milliárd eurót" - jelentette ki Szijjártó Péter pénteken a német Schaeffler-csoport szombathelyi gyáravató ünnepségén, ahol igazi sikertörténetnek nevezte a két ország közötti gazdasági együttműködést.

A Schaefflernek Magyarországon két gyára van - Szombathelyen és Debrecenben - értékesítési központjuk Budapesten működik, a vasi megyeszékhelyen pedig kutatási-fejlesztési központtal is rendelkeznek.

A cég Magyarországon csaknem ötezer főt, ebből Szombathelyen több mint háromezer embert foglalkoztat, amivel a térség legnagyobb munkaadója. A szombathelyi gyárban 22 gyártóberendezéssel évi 12 millió darab terméket állítanak elő.

A nemzetközi Schaeffler-csoport német családi tulajdonú vállalat, ipari és autóipari beszállítóként több mint 50 országban mintegy 170 vállalata működik.

A teljes cégcsoport nemzetközi piacon elért árbevétele pedig 2020-ban összesen 12,6 milliárd euró volt, ebből a magyarországi éves árbevétel tájékoztatásuk szerint közel évi egymilliárd euró.

A nyilvánosan hozzáférhető éves beszámolók szerint a Schaeffler Savaria Kft. 2018-ban nettó 806,4 milló euró, 2019-ben nettó 748,3 millió euró, 2020-ban pedig nettó 658,8 millió euró volt. Adózott eredménye 2018-ban 46,7 millió euró, 2019-ben 19,6 millió euró, 2020-ban pedig 12,3 millió euró volt.

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról