Kevin Spacey 31 millió dollár kártérítést fizethet a House of Cards gyártójának, mert szexuális zaklatás vádja miatt ki kellett írni a sorozatból

Vágvölgyi Bálint 2021-11-24 01:11:27
Spacey nélkül le kellett állítania forgatást, újraírni a forgatókönyvet és lerövidíteni a hatodik évadot.

Kevin Spaceynek és produkciós cégének több mint 30 millió dolláros (10 milliárd forintos) kártérítést kell fizetnie a Kártyavár című sorozatot gyártó stúdiónak a veszteségekért, amelyek akkor érték a céget, amikor a színészt szexuális zaklatás vádja miatt el kellett távolítani a szériából.

A hétfőn nyilvánosságra hozott jogerős bírósági határozat szerint Spacey megsértette szerződésében a professzionális magatartásra vonatkozó követelményeket, amikor "a sorozat öt évadjában dolgozó stábtagokkal kapcsolatban bizonyos magatartást tanúsított", miközben színészként és executive producerként is velük dolgozott.

Vádat emeltek Kevin Spacey ellen szexuális zaklatásért, aki egy fura videóval reagált

Meglehetősen bizarr módon, egy YouTube-videóval reagált Kevin Spacey azokra a vádakra, miszerint a színész 2016-ban szexuálisan molesztált egy 18 éves fiút. A színész egyik legismertebb karaktere, a Kártyavár című sorozatban általa játszott Frank Underwood szerepébe bújva szól a Let Me Be Frank (Hadd Legyek Őszinte) címet viselő felvétel nézőihez.

A bírósági dokumentumok szerint a Kártyavárt készítő MRC stúdiónak el kellett bocsátania Spaceyt, emiatt le kellett állítania a sorozat hatodik évadját, újraírni a forgatókönyvet Spacey karaktere nélkül, és a tervezett 13 epizódról 8 epizódra rövidíteni az évadot, hogy betartsák a határidőket. Mindez pedig több tízmillió dolláros veszteséggel járt.

Az MRC hétfőn kiadott közleményében kiemelte, hogy munkatársaik és a munkakörülmények biztonságát tartották szem előtt, ezért törekedtek az elszámoltathatóságra.

Spacey jogi képviselői korábban azt hangsúlyozták, hogy a színész tettei nem játszottak lényeges szerepet a műsor veszteségeiben.

A bírósági ítélet több mint három éven át tartó jogi csatározás után született meg. A bírósági eljárás tanúvallomásait és a vita többi részét sem hozták nyilvánosságra. Spacey fellebbezett a hétfői döntés ellen.

A 62 éves Oscar-díjas színész pályafutása a 2017-ben ellene felmerült szexuális zaklatási vádak miatt félbeszakadt. A színészt többen is megvádolták, köztük Anthony Rapp, aki azt állította, hogy a nyolcvanas években, amikor még csak 14 éves volt, Spacey kihasználta és szexuálisan zaklatta egy partin.

A színész ellen indult független vizsgálatok kiderítették, hogy a vele dolgozók széles körben szexuális zaklatásnak voltak kitéve. Spaceyt a botrány kirobbanása után a Kártyavár című Netflix-sorozatból és számos más produkcióból is eltávolították.

Az egyetlen büntetőeljárást, amelyet szexuális szeméremsértés miatt indítottak ellene, miután állítólag egy 18 éves férfit molesztált, 2019-ben megszüntették.

Szólj hozzá!

A Fidesz szerint minden sarkon a nemváltásról győzködik a gyerekeket

A kormánypárt közleménye egy valamit bizonyít: nincs olyan párhuzamos valóság, amit ne vetítenének a híveik elé.

Visszatérhet Batman egyik főgonoszaként Danny DeVito?

A színész szívesen játszaná ismét Pingvin karakterét.

Stadionsztárokkal tér vissza a VOLT

Sopronba érkezik a Muse és a The Killers.

Több, mint 100 ezer magyarnak van bejelentett osztrák állása

Meghaladja a járvány előtti szintet a magyar állampolgárok foglalkoztatottsága Ausztriában.

Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

Teljes áramszünet van a szombathelyi belvárosban

A közvilágítás nem üzemel és a lakásokban sincs áramellátás.

Esős napra virradtunk

Délután 4-5 fok lehetséges.

Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje

A Győri Audi ETO kézilabdását klubtársa, Fodor Csenge fogja valószínűleg helyettesíteni a spanyolországi világbajnokságon.

Egy éjszakára beköltözhet valaki Kevin házába

Felkerült az Airbnb-re a Reszkessetek, betörők! c. karácsonyi kultfilm forgatási helyszínéül szolgáló ház.

Donald Trumpnak pozitív koronavírus tesztje volt pár nappal azelőtt, hogy Joe Bidennel vitázott

Az akkor 74 éves elnök betegen állhatott színpadra a 78 éves ellenfelével.

Görögországban havonta 100 euróra büntetik azokat a 60 év felettieket, akik nem veszik fel a vakcinát

Az országban az egekbe szökött a halálozások száma, főként az idősek kerülnek kórházba.

380 színes és ritka madarat öltek le Keszthelyen

Madárinfluenza miatt fel kellett számolni a Festetics-kastély madárállományát, kacsák, libák, emuk és pávák lettek a megelőző intézkedés áldozatai.

van még itt cikk a témában: