Kötelezővé tehetik az egészségügyi dolgozóknak a harmadik oltást

Papp László Tamás 2021-11-16 09:11:00
Emellett minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat hétfőig értesítették.

Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása

– ezt válaszolta a Koronavírus Központ tegnap az atv.hu megkeresésére.

A KTK pedig a csatorna kérdésére azt közölte:

a jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok”. ​

A járvány negyedik hulláma hazánkban is felszálló ágban van, a kormány és az Operatív törzs is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges további intézkedéseket hoz

- így reagált tegnap délután a Koronavírus Sajtóközpont az atv.hu megkeresésére, hogy tervez-e a kormány szigorítást, miután hétfőn az a tájékoztatás jelent meg a kormányzati koronavírus honlapon, hogy az előző három napban 21 060 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 304 többségében idős, krónikus beteg, 5286 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 519-en vannak lélegeztetőgépen.

A következő kérdéseket küldték el:

Tervezi-e a kormány a maszkhasználat szigorítását, hogy ne csak a tömegközlekedési eszközökön és a hivatali ügyfélpontokon, hanem az üzletekben és zárt térben - mozi, színház - is kötelező legyen a viselése?

Tervezi-e a kormány a rendezvények/tömegrendezvények tiltását bizonyos létszám fölött, és hogy védettségi igazolványhoz - oltottsághoz - köti a szállodák, éttermek látogatását?

A Kormányinfón legutóbb a védettségi igazolvány esetleges újbóli kötelező bemutatásával kapcsolatos kérdésre Gulyás Gergely azt mondta: ezek olyan döntések, amiket korábban már meghoztak,

“de ha szükséges, újra meg tudunk hozni”, “a legfontosabb, hogy mindenki oltassa be magát”. De születhetnek még járványügyi döntések

– jelentette ki Gulyás.

A Koronavírus Sajtóközpont az ATV-nek küldött válaszában emlékeztetett az eddigi döntésekre:  

“a kórházakban újra emelt kapacitásokkal dolgoznak és kötelező a maszk viselése az egészségügyi intézmények mellett a tömegközlekedésben, és a kormányablakokban is”.

A legfontosabb, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

“napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása”

– ezt válaszolta a Koronavírus Központ az ATV kérdésére, tervezi-e a kormány, hogy  kötelezövé teszi a 3. oltást az első két oltáshoz (a Janssen esetében egy) hasonlóan. A legutóbbi Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kötelező harmadik oltással kapcsolatban azt mondta,

később születhet ilyen döntés, egyelőre nem született”.

Az egészségügyi dolgozók oltottsága 95 százalék fölött van, az orvosoké még magasabb. Nagyon sok olyan egészségügyi intézmény van, ahol csak az nincs beoltva, aki egészségügyi mentességgel rendelkezik a kötelező oltást illetően, néhány ilyen van.

A válaszukban felhívták a figyelmet: a jövő héten oltási akcióhét is lesz a kórházi oltópontokon, amikor előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást.

A hétvégi összesített adatok szerint a beoltottak száma 5 999 516 fő volt, közülük 5 774 158 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 594 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat a mai napig értesítették a minisztériumok”

 – ezt válaszolta tegnap a Kormányzati Tájékoztatási Központ ( KTK ) az atv.hu kérdésére, hogy mely tárcáknál rendeltek el kötelező oltást a korábbi kormányhatározatnak megfelelően.

Hétfőn a hvg.hu arról számolt be, hogy

november 20-ai határidővel kötelezővé tették a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazottainak a koronavírus elleni oltás felvételét.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.