Nem bírt a Szolnoki Olajbányásszal az Egis Körmend

Nagy Donát 2021-11-13 19:47:00
Nem szereztek pontot a vasiak.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 82-93 (24-27, 22-25, 19-17, 17-24)

Bajnokság, 10. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Györfy R. (Bognár T.)

Körmend: Stokes 24/12, Takács 4, Ferencz 5/3, Szavics 17/9, Garrett 15. Cserék: Kiss -, White 17/6, Durázi -, Krivacsevics -.

Szolnok: Pongó 2, Badzim 19/15, Cummings 7/3, Subotic 17/3, Taiwo 7. Cserék: Solano 11/3, Gilszki 3/3, Rudner 3/3, Zsíros 3/3, Cakarun 21.

A 10. forduló egyik legjobban várt mérkőzése a piros-fekete rangadó, azaz az Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász összecsapása volt.

Jól bekezdtek a hazaiak, előbb Stokes ziccerezett, majd Szavics triplázott pontosan és hiába Cummings hármasa, Takács is feliratkozott a pontszerzők közé (7-3), írja a BB1. Rendezték a sorokat a szolnokiak, két gyors kosárral egyenlítettek is, sőt, Taiwo büntetőjével a vezetést is átvették (7-8). Egyre jobban kezdett meglépni az Olajbányász, nem sokkal később már hatra hízott a vendék előny (11-17). Szavics hármasa jókor jött hazai szempontból, nem sokkal később pedig White révén egyenlítettek is a körmendiek (19-19). Sikerült fölénybe is kerülniük a hazaiaknak, miután Stokes küldött a helyére egy triplát, innen viszont egy 0-7-es futással zárta a negyedet a Szolnok. 24-27.

Ott folytatták a vendégek, ahol az elsőben abbahagyták, azonnal időt kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek (24-31). Sikerült rendezni a sorokat, hamar vissza is jöttek a meccsbe a vasiak, miközben a támadóoldalon jól teljesítő Taiwo már a negyedik faultját ütötte be (30-31). Továbbra is fordulatos volt a meccs, ezúttal az Olajbányász tudott újítani (32-37). Próbálkozott a Körmend, viszont Solanót nem lehetett tartani ezekben a percekben (34-42). Beragadtak a vendégek, ezzel pedig egyenesen arányosan jöttek fel a hazaiak, Ferencz triplája beakadt, Gasper Potocnik időt kért (41-45). A nagyszünet előtt még közelebb is jöhettek volna a vasiak, de egy eladott labda után Cummings büntetett, ez jelentette a félidő utolsó kosarát. 46-52.

A fordulás után megkezdte a felzárkózást az Egis Körmend, de elkezdtek beesni a szolnoki hármasok, átlépte a tízet is a különbség (52-63). Jót tett az időkérés a hazaiaknak, akik Szavics öt pontjával egyre közelebb férkőztek, de megint fontos pillanatban szerzett kosarakat az Olajbányász (57-67). Továbbra sem hagyta magát a hazai együttes, folyamatosan visszajöttek hat pontra Ferenczék. Innen már felváltva érkeztek a pontok a negyed végéig, az utolsó percben még egy kicsit tudott faragni a hátrányából a Körmend, továbbra is nyílt maradt a találkozó. 65-69.

A záró negyed Garrett gyorsindításával kezdődött, ám erre megint hét szolnoki pont érkezett, Subotic és Cakarun szerezte őket (67-76). Durázi hármasa lejött, amiből megindult az Olajbányász, remek momentumot kaptak el a vendégek ezekben a percekben, újra kétszámjegyű lett a különbség (67-80). Sokáig jól tartotta előnyét a Szolnok, hosszú támadásokkal operáltak a vendégek, de pár eladott labda és Stokes extra dobásaival feljött hétre a Körmend (80-87). Több esélyes is volt még közelebb jönni a körmendieknek, de a dobások ezúttal kimaradtak, az adódó lehetőséget pedig kihasználta a vendég gárda. A Szolnoki Olajbányász tehát egy fordulatos mérkőzésen, a negyedik negyedbeli jó teljesítményének köszönhetően megnyerte a piros-fekete rangadót. 82-93.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.