A Volánbusz folytatja a járműfiatalítást Vas megyében

Székely Zoárd 2021-11-12 18:05:52
Öt új autóbuszt állított forgalomba a társaság.

Öt új autóbuszt állított forgalomba, ezzel tovább fiatalította járműparkját Vas megyében a Volánbusz Zrt. A Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbuszok összértéke meghaladja a 307 millió forintot – közölte pénteken a társaság.

A járművek Vas megyében a Szombathely-Nagykanizsa, Szombathely-Zalaegerszeg, Vasvár-Szombathely, Újkér-Kőszeg-Szombathely, Bükfürdő-Szombathely, Vasvár-Gersekarát vonalakon közlekednek majd.

A közleményben kitérnek arra, hogy 2018 óta 35 darab új, helyközi autóbuszt állítottak forgalomba a térségben, az elmúlt hónapokban 3 MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós és 13 Credobus Econell 12 típusú szóló autóbuszt szereztek be.

Az új szóló autóbuszok 73 személyesek, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal felszereltek. Ultrakönnyű felépítésük miatt üzemeltetésük gazdaságos, közlekedtetésükkel akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető.

A jelenlegi fejlesztés eredményeként a 210 autóbuszból álló vasi járműállomány átlagéletkora 13-ról 10 évre csökkent, az új Credobus-oknak köszönhetően a helyközi, szóló buszállomány 12 százaléka megújult.

A közlemény ismerteti: a Volánbusz 3,4 milliárd forint értékben beszerzett, ötvenöt Credobus Innovell 12 típusú autóbusza október közepéig folyamatosan érkezett és kezdte meg szolgálatát a Volánbusz kötelekében. 

Az idén lezárt beszerzések keretében csaknem 1700 jármű érkezik a társasághoz, jövőre pedig további ezer új jármű fiatalíthatja majd a flottát. Ennek eredményeként 2022 végig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul, a flotta átlagéletkora pedig 8,28 évre csökkenhet.

 

Címlapfotó: Volánbusz Zrt.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.