Nemény András: Nem rendelhetünk el kötelező oltást úgy, hogy közben a hivatalos fertőzöttségi adatokat eltitkolják előlünk

Nagy Donát 2021-11-04 19:58:59
A szombathelyi polgármester azonban azt kéri mindenkitől, hogy az egész közösség érdekében vegye föl a maszkot a zárt terekben.

Nemény András (Éljen Szombathely) új videóval jelentkezett a város hivatalos Facebook-oldalán, melyben elmondta, megdöbbentőnek tartja, hogy a kormány áthárította a kötelező védőoltás elrendelésének lehetőségét a munkáltatókra.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Jómagam is, mint az önkormányzat vezetője, a rám bízott önkormányzatra és az önkormányzati cégekre rendelhetnék el ilyen oltást. Azonban ehhez nagyon fontos az információknak a megszerzése, épp ezért már a múlt héten, a döntés előtt kértem a védelmi bizottság elnökétől, Harangozó Bertalantól, hogy legalább azt tudjuk, hogy Szombathely városában mekkora az átoltottsági arány.

Ezt sajnos a mai napig nem kapták meg, de Nemény úgy tudja, hogy semelyik város sem kapta meg ezt a lehetőséget.

Ezért saját maguk készítettek felmérést az önkormányzatnál és a kapcsolódó intézményeknél, ahol megállapították, hogy nagyon jó az átoltottsági arány.

A szombathelyi városi munkavállalók több mint 80 százaléka már amúgy is be van oltva, ami az országos 60 százalékos átlaghoz képest nagyon jó arány.

Ezért is én úgy döntöttem, hogy semmiképpen nem fogjuk előírni a kötelező oltást, azonban azt szeretnénk elérni, hogy mindenki, aki még nem vette fel az oltást, vegye fel, és a munkahelyi vezetőket arra kértem, hogy győzzenek meg, akit csak lehet

– jelentette ki a polgármester.

Nemény nemrég összehívta a védelmi tanácsot, hogy a helyzetet értékeljék. A háziorvosok részéről az derült ki, hogy nagyon sok olyan fertőzött van, aki egyébként megkapta már az oltást, de az is látszik, hogy ezeknek nagyon kicsi aránya kerül be a kórházba.

A háziorvosok adatai szerint a kórházakban javarészt az oltatlanok vannak; a lélegeztetőgépeken pedig szinte csak ők.

A polgármester beszámolója szerint aki a harmadik oltás után lesznek a szombathelyiek a legnagyobb védettségben.

Tehát arra kérek mindenkit, hogy vegye fel a harmadik oltást, aki még nem tette

– mondta Nemény.

A szombathelyi városházán, a városi bölcsődékben és óvodákban előírták a kötelező maszkhasználatot, mert jelenleg ez a másik leghatékonyabb módszer a fertőzésszámok visszaszorítására. Emiatt mindenkitől azt kérik, hogy ha bármilyen másik, zárt térbe megy, viselje a maszkot.

A közgyűlésen is elhangzott Kecskés László [Fidesz-KDNP] képviselő úr részéről, aki az Egészségügyi Bizottságnak egyébként az elnöke, hogy bizony, ahogy ő fogalmazott, senki ne legyen hamis biztonságban, aki be van oltva, merthogy a fertőzést el tudja kapni és tovább is tudja adni, annyival viszont sokkal jobb helyzetben van, értelemszerűen, hogy nem lesznek olyan súlyosak a szövődmények, és jó eséllyel nem kell kórházba kerülnie

– jelentette ki a polgármester, majd a végén hozzátette:

Összességében azt gondolom, hogy Szombathely közössége már nagyon sokszor bizonyított, én nagyon-nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki betartotta a szabályokat, és ez a nagyon magas átoltottsági arány, ez valószínűleg Szombathelyen is így van. Biztos vagyok benne, hogy 80 százalék felett vagyunk, úgyhogy köszönöm mindenkinek, viszont most is azt kérem mindenkitől, hogy az egész közösség érdekében vegye föl a maszkot zárt térben és vigyázzon mindenki saját magára is és a környezetére is, akkor ki fogunk kerülni ebből.

Szólj hozzá!

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.