A Treviso ellen kapott ki először a szezonban a Falco

Vágvölgyi Bálint 2021-11-03 22:22:00
A sárga-feketék nem bírtak az olasz csapattal a BL-ben.

A D-csoport két veretlen együttese, a Nutribullet Treviso és a Falco KC Szombathely összecsapásával folytatódott a Bajnokok Ligája. A vendégeknél végül pályára tudott lépni Perl Zoltán, de Benke Szilárd nem tudta vállalni a játékot.

Kőkemény védekezéssel nyitottak a csapatok, végül több, mint két percet kellett várni az első kosárra, Somogyi szerezte, Sims egy zsákolással egyenlített - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. Golomán tett vissza egy támadólepattanót, ráadásul egy újabb hazai elhibázott támadás után Váradi is dobhatott egy büntetőt (2-5). Továbbra sem a jó megoldások domináltak, egyenlített a Treviso, ám Perl egy 2+1-es akcióval újra előnybe hozta a Falcót, ráadásul Golomán triplából volt eredményes (5-11). Kosárra kosár volt a válasz, miközben remekül is védekeztek a vendégek, Golomán pöcije után pedig kénytelenek voltak időt kérni az olaszok (7-15). A játékrész végén többször is eladta a labdát a Szombathely, de így is sikerült plusz hattal zárni az első negyedet. 9-15.

Fotó: FIBA

7-0-val nyitotta a második felvonást a Treviso, ezzel hamar át is vette a vezetést a hazai csapat, a találkozón először (16-15). Továbbra is sokat hibáztak a felek, viszont egyre jobban kezdtek meglépni az olaszok, Golomán gyors négy pontja a lehető legjobbkor érkezett (21-19). Bortolani három büntetőt küldött a helyére, ezúttal Perl válaszolt. Újra kezdett meglépni a Treviso, Imbro büntetőjét követően hét volt a Falco hátránya (30-23). Előbb Clark küzdötte a gyűrűbe a labdát, majd Golomán talán a forduló legszebb jelenetét szolgáltatva zsákolt egy hatalmasat, feljött háromra a Szombathely (30-27). Az utolsó percben már csak a hazaiak tudtak hozzátenni, 32-27-es eredménnyel mentek nagyszünetre a felek.

Akele és Dimsa trojkájával indult a második félidő, gyorsan időt kellett kérnie Milos Konakovnak, hiszen meglépett tizeneggyel a Treviso (38-27). Sikerült rendezni a sorokat, ezzel kiegyenlítetté vált a játék, sőt, két gyors kosárral bejött tíz alá a vasi együttes (40-32). Dimsa futtából dobott egy hármast, majd Golomán zsákolt megint egy nagyot, de Russel 2+1-es akciójával megint kétszámjegyű lett a különbség (46-34). Sokolowski ziccere is beszédült, egyre jobban kezdett nyílni az olló (48-34). Keller és Perl révén kezdte meg a felzárkózási kísérletet a Falco és hiába kért időt az olasz csapat, Perl büntetőivel sikerült még közelebb jönni (48-40). Nagy küzdelem folyt a pályán, egy palánk alatti csata után Barac tett vissza egy támadólepattanót, aztán Váradi labdaszerzéséből Keller zsákolt, feljött hatra a Falco. Sokolowski büntetőzött, majd többször is elszórta a labdát a Falco, amit kíméletlenül megbüntetett a Treviso. 55-44.

Fotó: FIBA

A záró etap elején 6-2-vel nyitott a Treviso, tovább nőzz a hazai előny (61-46). Casarin duplájára Somogyi triplája érkezett (63-49). Töredezetté és feszültté vált a játék Bortolani technikaiját Perl váltotta büntetőre, majd Jones zsákolt (65-50). A szabaddobásait sem értékesítette jó százalékkal a Szombathely, de a triplázás sem ment a csapatnak. Az utolsó két percben aztán fokozatot váltottak a sárga-feketék és egy perccel a vége előtt feljöttek hat pontra is, viszont jött Sims duplája, ami gyakorlatilag lezárta a mérkőzést. A két veretlen csatájából végül a Treviso jött ki győztesen, de így sincs oka szégyenkeznie a Falco KC Szombathelynek. 68-60.

Nutribullet Treviso – Falco KC Szombathely 68-60 (9-15, 23-12, 23-17, 13-16)

Bajnokok Ligája, D-csoport, 3. forduló
Treviso, Palaverde Arena
V.: Rosso (francia), Ciulin (román), Yalman (török)

Treviso: Russel 5, Dimsa 19/15, Casarin 6, Akele 7/3, Sims 8/3. Cserék: Imbro 1, Jones 4, Sokolowski 6, Bortolani 10/3, Chillo 2.

Falco: Váradi 7, Somogyi 8/3, Clark 2, Golomán 18/3, Keller 11/3. Cserék: Verasztó -, Perl 10, Barac 4.

Szólj hozzá!

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.