Összesen nagyjából százmillió forintért muzsikált a Slade Győrben

Pintér Bence 2021-10-29 08:47:00
251 ezer euró, mai árfolyamon 90 millió forint volt a brit zenekar gázsija.

Azt már eddig is tudtuk, hogy 17,9 millió forintba került a hang-, színpad- és fénytechnika a szeptember eleji győri Slade-koncerten, most azonban azt is megtudtuk, mennyi volt a brit zenekar gázsija. Közérdekű adatigénylésünk kapcsán sikerült megtudnunk a győri jegyzőtől, hogy a zenekarral még 2020 elején állapodott meg a város,

ez alapján 251 ezer eurós gázsiban állapodtak meg, ami akkori árfolyamon számolva 82 millió forint, mai árfolyamon számolva 90 millió forint.

A koncert a covid-járvány maitt csúszott végül idénre. Nem világos, hogy az összeget pontosan mikor fizette ki az önkormányzat, ezért számoltuk ki mindkét időszakra, hogy hány forintot is jelent pontosan az euróban megadott összeg. Összességében tehát ezek alapján 100-108 millió adóforint ment el a Slade-koncertre, amelyen egyébként jóval kevesebben vettek részt, mint a pár nappal korábban tartott, 66 millió forintba kerülő Tankcsapda-koncerten; és ahol nagyon különleges színpadtechnika sem volt, mint a magyar zenekar koncertjén.

A koncertre a város valamiért az ETO Park szállodáját is üzemeltető Hotel & More ETO Kft.-vel szerződött, amit azóta felvásárolt a West Hungária Bau, és jelenleg WHB Facility Management Kft. néven működik.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.