A szemközti sávba hajtott át egy román sofőr Szombathelynél, frontális ütközés és pénzbírság lett a vége

Nagy Donát 2021-10-27 17:28:30
Hiába volt tábla, záróvonal és szembeforgalom is, ő arra akart menni. Két és fél év után most született meg az első fokú ítélet.

A bíróság közleménye szerint a vádlott még 2019. április 21-én 21 óra körül, éjszakai sötétségben, de működő közvilágítás mellett közlekedett Szombathely lakott területen kívüli útszakaszán, a 87-es számú főút Szombathelyt elkerülő részén az Ipari út felől az M86-os út irányába egy Mercedes Sprinter típusú gépkocsival.

Fotó: Google Utcakép

A vádlott a 87-es számú főúton - ahol a 87-es számú főút és az M86-os számú út csomópontja került kialakításra - nem követte gépkocsijával az út vonalvezetését, hanem a „Kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítása ellenére a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen áthajtva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol ekkor érkezett a sértett egy Lancia Ypsilon típusú személygépkocsival.

Fotó: Google Utcakép

A terhelt az ütközés elkerülése érdekében a járművét balra kormányozta, azonban ennek ellenére a sértett által igénybe vett 4 méter széles forgalmi sáv közepén frontálisan összeütközött a két gépkocsi.

A baleset következtében a sértett többszörös sérüléseket, többek között nyolc napon túl gyógyuló - 60 nap tényleges gyógytartamú - súlyos testi sérülést, szegycsonttörést szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ 13. § (1) bekezdés a) pontjában, a 18. § (1) bekezdés c) és k) pontjában írtakon keresztül a 25. § (2) bekezdésében írtakat, mert az útkereszteződésben nem a táblán lévő nyíl által jelzett irányban folytatta az útját, hanem a forgalmi sávokat elválasztó záróvonalat átlépte, az útburkolati jellel jelzett elzárt területen áthajtva nem az út menetirány szerinti jobb oldalán közlekedett.

A Szombathelyi Járásbíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt - a sofőr távollétében - 375. 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a román nemzetiségű vádlottat.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a védő három munkanapot tartott fent a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, a vádlott pedig a döntés ellen a kézbesítéstől számított nyolc napon belül élhet fellebbezéssel.

Szólj hozzá!

Pfizer-vezér: valószínűleg évente kell majd ismétlő oltásokat beadatni

Rengeteg álhírt terjesztenek a vállalatról és a vezetőjéről, aminek a vírusban elhunytak és családtagjaik isszák meg a levét.

A Fidesz szerint minden sarkon a nemváltásról győzködik a gyerekeket

A kormánypárt közleménye egy valamit bizonyít: nincs olyan párhuzamos valóság, amit ne vetítenének a híveik elé.

Visszatérhet Batman egyik főgonoszaként Danny DeVito?

A színész szívesen játszaná ismét Pingvin karakterét.

Stadionsztárokkal tér vissza a VOLT

Sopronba érkezik a Muse és a The Killers.

Több, mint 100 ezer magyarnak van bejelentett osztrák állása

Meghaladja a járvány előtti szintet a magyar állampolgárok foglalkoztatottsága Ausztriában.

Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

Teljes áramszünet van a szombathelyi belvárosban

A közvilágítás nem üzemel és a lakásokban sincs áramellátás.

Esős napra virradtunk

Délután 4-5 fok lehetséges.

Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje

A Győri Audi ETO kézilabdását klubtársa, Fodor Csenge fogja valószínűleg helyettesíteni a spanyolországi világbajnokságon.

Egy éjszakára beköltözhet valaki Kevin házába

Felkerült az Airbnb-re a Reszkessetek, betörők! c. karácsonyi kultfilm forgatási helyszínéül szolgáló ház.

Donald Trumpnak pozitív koronavírus tesztje volt pár nappal azelőtt, hogy Joe Bidennel vitázott

Az akkor 74 éves elnök betegen állhatott színpadra a 78 éves ellenfelével.

Görögországban havonta 100 euróra büntetik azokat a 60 év felettieket, akik nem veszik fel a vakcinát

Az országban az egekbe szökött a halálozások száma, főként az idősek kerülnek kórházba.

van még itt cikk a témában: