Parádés idegenbeli győzelmet aratott a Falco a BL-ben

Vágvölgyi Bálint 2021-10-20 19:53:00
Szoros végjátékban verték a Rigát a szombathelyiek.

Az AEK Athen legyőzése után Lettországban várt komoly feladat a Falco KC Szombathely csapatára. A VEF Riga bizonyítási vágytól fűtve várta a magyar bajnokot, hiszen az első mérkőzésükön kikaptak a Benetton Treviso otthonában.

Fotók: FIBA

 

Az első pontokra közel két percet kellett várni, Madsen dobott be két büntetőt. Golomán remek centerjátékkal egyenlített, majd Zoriks talált be. Rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. A 4. percben még mindig 4-2 volt az állás. Keller Ákos triplájával vette át a vezetést a Falco. Golomán és Perl pontjaival 10-4-re lépett meg a magyar bajnok. Benke Szilárd szenzációs kosarát követően időt is kértek a hazaiak. Hammonds szerzett duplát, Somogyi remek passza után, Benke Zsákolt egy hatalmasat. Hazai oldalon Gromovs talált be, de Perl bedobott két büntetőt, így a különbség nem változott - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. A negyed utolsó kosarát Riley szerezte. 10-15.

Gulbis triplával kezdődött a második negyed, Somogyi válaszolt rá. Perl kosara után pedig jött az újabb hazai időkérés. A Falco azonban továbbra is kézben tartotta a találkozót, Barac büntetői után már nyolc ponttal vezettek a sárga-feketék. A “tizet” Perl Zoltán tette közé, nagyon jól játszott. Zoriks triplával hozta vissza az övéit, ráadásul Ate is betalált, így kikérte első idejét a Falco. Újabb tripla szottyant a magyar gyűrőbe, de erre már a Falco válaszolt, Benke dobott egy hármast. Walker büntetőkből egyenlített, tetemes előnyt adott le három perc alatt a magyar csapat. Madsen és Perl kosárváltását követően 31-31 volt a táblán. A Falco rosszul védekezett, sok hibával játszott ez a periódus egyértelműen a hazaiaké volt. Egy 21-5-ös hazai rohanás után – 37-31-es állásnál – Milos Konakov ismét időt kért. Clark szerzett egy duplát, majd Benke is betalált. 37-35.

Fotók: FIBA

 

Golomán triplával indult a második félidő, de Zoriks is beszórt egyet távolról. Majd újra egy Golomán tripla következett, büntetőkből jött rá a válasz. Perl is dobott egy kosarat távolról, Hammonds egyenlített. Zorics kihasználta a Falco rossz védekezését és egy triplával 48-45-re módosította az állást. 48-45, majd 50-45 is volt a táblán. Nagyon elkapták a fonalat a hazaiak, de szerencsére Clark is dobott egy triplát. A vezetés ennek ellenére. hazaiknál volt. Curry brutális zsákolásával pedig már rendesen nyílt az olló, 57-51. Benke rázta meg magát, bedobta a ziccert és a ráadás büntetőt is. Barac is bedobott két büntetőt, egy volt közte. Barac büntetőjével vették vissza a vezetést a szombathelyiek, ráadásul Barac is bedobta a ráadás büntetőt. Curry ismét zsákolt, míg a hazai gyűrű alatt Clark villant egyet. Az amerikai hármasa volt a negyed utolsó kosara is. 61-64.

Fotók: FIBA

 

Zorics triplával indult az utolsó negyed, Gromovs duplájával a vezetést is átvették a hazaik. Barac szórt gyorsan egy triplát, így nem sokáig volt hátrányban a Falco. Barac dobott egy duplát is, időt kértek a hazaiak. Clark szerzett újabb kosarat, a Riga azonban magára talált, könyörtelenül kihasználtak minden hibát. Nagyon jókor jött Somogyi triplája, de Curry zseniális játékkal tartotta meccsbe a letteket. Váradi Benedek is megszerezte első kosarát a találkozón. Nagyon kemény utolsó egy perc következett. Zorics hibázott el egy büntetőt, Clarkra pedig támadót fújtak a játékvezetők. Grobovs is elrontotta egyik büntetőjét, de csapata feljött két pontra. 74-76-os állásnál újabb labdát adott el a Falco, időt kértek a hazaiak. Váradi Benedek büntetőzhetett 8 másodperccel a vége előtt, mindkettőt bedobta a Falco csapatkapitánya. Ezek döntő pillantok voltak. A Falco megőrizte előnyét és megérdemelten nyert. 74-80.

Óriási bravúr, a Falco nagyot lépett a továbbjutás felé.

VEF Riga - Falco KC Szombathely 74-80 (11-16, 26-29, 24-29,13-16)

Bajnokok Ligája, D-csoport, 2. forduló
Lettország, Arena Riga
Castillo, Proc, Jurcevic

Riga: Zoriks ,Walker 2,Ate ,Miska 3,Madsen. Cserék: Curry, Riley 2, Gromovs, Gulbis 3, Hammonds 12/9.

Falco KC Szombathely: Váradi 6, Clark 12/6, Benke 12/3, Golomán 10/6, Keller 4/3. Cserék: Barac 15/3, Somogyi 5/3, Perl 16/3.

Szólj hozzá!

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.