A nyáron 13,1 százalékkal nőtt a beoltottak száma - na, nem nálunk: Ausztriában

Papp László Tamás 2021-10-18 11:44:00
„Az oltás megy az emberekhez”: Buszon, hajón, cirkuszban, templomban is oltanak, regisztráció nélkül.

Július eleje óta csaknem 140 ezer embert oltottak be Bécsben Covid19 ellen, 50 százalékukat valamilyen előzetes regisztrációt nem igénylő mobil oltóponton.

„Az oltás megy az emberekhez"

módszerrel a nyár folyamán 13,1 százalékkal tudták növelni a beoltottak számát 

írja az ORF.at Magyarok.

Szeptemberben megkezdték a harmadik oltások beadását is

– teszik hozzá.

Oltóbuszok, oltóhajó, oltás a koncerten, a cirkuszban, a Stephansdomban, a lakótelepeken, a szupermarketben és a bevásárlóközpontban

– Bécsben egész nyáron át a legváratlanabb helyeken, előzetes regisztráció nélkül lehetett koronavírus elleni oltást kérni.

Július eleje és szeptember vége között összesen 70.030 ember élt az alkalommal, ami nagyjából a fele az ebben az időszakban beoltott 139 ezer embernek – folytzatódik a cikk.

Fotó: ORF.at Magyarok


A legnépszerűbbek az oltóbuszok voltak, ahol 10 ezren kértek oltást, ezeket a Lugner City bevásárlóközpont (9.917), a szupermarketek (8.825), a Bécsi Városházánál felállított mobil oltópont (7.232), valamint a Stephansdom (5.690) követte.

Ezen kívül az Austria Centerben is kínáltak előzetes regisztráció nélküli oltást, méghozzá szabad oltóanyag-választás mellett. Ennek keretében 70 ezer embert tudtak immunizálni a nyár folyamán.

Bécsben jelenleg a lakosság 64 százaléka kapta meg legalább az első Covid19 elleni oltását, a teljes védettséget a lakosság 61 százaléka szerezte meg az egy- illetve kétadagos oltásokkal. A 30-50 éves korcsoport átoltottsága 70 százalékos, az 50-80 éveseké 80 százalék, a még ennél is idősebbeké pedig 90 százalék körül van.

A harmadik oltás felvételére Bécsben szeptember óta van lehetőség, egyelőre az idős- és ápolási otthonokban oltanak, valamint a kórházi dolgozók immunitását frissítik fel.

A harmadik oltást eddig 22.044-en kapták meg Bécsben, az idősotthonok lakói és az egészségügyi dolgozók után a pedagógusok és az óvodai dolgozók jönnek, illetve megint jelentkezhetnek majd egész cégek a dolgozóik újraoltására.

Megújították Bécs oltásmenedzsment rendszerét, amely a város honlapján, illetve mobiltelefonos alkalmazáson keresztül érhető el.

Az újításnak köszönhetően nemcsak egyszerűbb lett az időpontfoglalás, de a rendszer már emlékeztetőt is kiküld az időpont előtt, tájékoztat az aktuális oltási akciókról, illetve csoportos időpontfoglalás is lehetséges például családok számára

– zárul a cikk.

Szólj hozzá!

Visszatérhet Batman egyik főgonoszaként Danny DeVito?

A színész szívesen játszaná ismét Pingvin karakterét.

Stadionsztárokkal tér vissza a VOLT

Sopronba érkezik a Muse és a The Killers.

Több, mint 100 ezer magyarnak van bejelentett osztrák állása

Meghaladja a járvány előtti szintet a magyar állampolgárok foglalkoztatottsága Ausztriában.

Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

Teljes áramszünet van a szombathelyi belvárosban

A közvilágítás nem üzemel és a lakásokban sincs áramellátás.

Esős napra virradtunk

Délután 4-5 fok lehetséges.

Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje

A Győri Audi ETO kézilabdását klubtársa, Fodor Csenge fogja valószínűleg helyettesíteni a spanyolországi világbajnokságon.

Egy éjszakára beköltözhet valaki Kevin házába

Felkerült az Airbnb-re a Reszkessetek, betörők! c. karácsonyi kultfilm forgatási helyszínéül szolgáló ház.

Donald Trumpnak pozitív koronavírus tesztje volt pár nappal azelőtt, hogy Joe Bidennel vitázott

Az akkor 74 éves elnök betegen állhatott színpadra a 78 éves ellenfelével.

Görögországban havonta 100 euróra büntetik azokat a 60 év felettieket, akik nem veszik fel a vakcinát

Az országban az egekbe szökött a halálozások száma, főként az idősek kerülnek kórházba.

380 színes és ritka madarat öltek le Keszthelyen

Madárinfluenza miatt fel kellett számolni a Festetics-kastély madárállományát, kacsák, libák, emuk és pávák lettek a megelőző intézkedés áldozatai.

Új, szélsőjobboldali frakcióba lép be a Fidesz az Európai Parlamentben

A lengyel, magyar, francia, olasz, spanyol és német szélsőjobbot tömörítő euroszkeptikus frakció az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lesz.

van még itt cikk a témában: