A Radó-szigeti I. Győri Halnapok sokkoló újdonságot, gasztronómiai ízrobbanást nem tartogat az oda látogatóknak, de a győriek számára már ismerős halételekből sem mutatkozott túltengés. A bejárat után...
...egy hatalmas üsttel véteti észre magát a Baross úti Szegedi Halászcsárda.
Ahol 120 gramm ecetes halat 1900 forintért, 150 gramm haltepertőt remoulade mártással 1700-ért, szegedi filézett vegyes halászlevet 2700-ért, süllőt egészben sütve pedig 3900 forintért kaphatunk.
Ezen kívül az Ugytudjuk gasztroportya-sorozatában már bemutatott Apáca utcai Sushi Manufaktúra, továbbá egy hekkes-szendvicses bódé...
...s a bajai halászlé...
...valamint a Dunakapu térről már ismert halburgeres jelentik a lényegi kínálatot.
Utóbbi mellett döntöttünk, kivárva a hosszú sort.
A Dunakapu téren már kipróbált lazacburger után ezúttal vörös tonhalas burgert ettünk, mely 1900 forint, megéri a pénzét, de igazán emlékezeteset nem nyújt.
Helyette ezt a halhoz desszertet ajánlók közül a réteskocsi kínálata tette meg.
A ribizlis-túrós (képünkön jobbról fent az első) valamint a tökös mákos az (legalul), amiből, - az almást sem kihagyva - nemcsak ott ettünk, de haza is vittünk, sőt holnap is oda fogunk menni.
Ha valakit a halkínálat nem győzött meg, azt ez 600 forintos darabáron simán kárpótolja a csalódásért.
Aki nem hiszi, ma még utánajárhat, s ilyen menő plüssarcokkal is szelfizhet.
A gasztrokommandó pedig a következő hetekben ízlelőbimbóit nem kímélve újabb bevetésekre indul!