Állandó támadás alatt az előválasztás informatikai rendszere

Bazsó Bálint 2021-10-10 20:52:34
Nagyobb fennakadás azonban nincs, bírja a rendszer.

"Ismét, a kora délutáninál is nagyobb támadás érte az oldalt. Azonban jelentős fennakadást ez sem okozott az előválasztás lebonyolításában" - közölték az Előválasztás Facebook-oldalán.

Később hozzátették: egy komolyabb támadás picit lelassította a rendszert, leállítani azonban nem tudta, és mostanra maradéktalanul elhárult a veszély.

Jelen pillanatban is terheléses támadás alatt áll az előválasztás informatikai rendszere. Jelenleg az üzembiztos működés biztosított, de kisebb fennakadások előfordulhatnak. Kérjük a szavazni vágyó polgárok türelmét, az informatikusok rendíthetetlenül dolgoznak a rendszer védelmén.

Fotó: Előválasztási Iroda

Ahogyan arról reggel már írtunk: az előválasztás informatikai rendszere folyamatos támadás alatt áll. Belső, az informatikára is rálátással bíró forrásunk azt mondta, az előválasztás első fordulójában is folyamatosan támadtak, ezért nem érte őket melepetésként a mostani sem.

Terheléses támadás érte az előválasztás informatikai rendszerét

"Jelen pillanatokban is állandó és nagy erejű terheléses támadások alatt állunk! Újra megcélozták az előválasztás informatikai rendszerét, különböző célpontokkal, több hullámban." - olvasható az Előválasztás hivatalos Facebook-oldalán. Mint írják: DoS típusú támadás érkezett komponensenként egymás után, normál felhasználástól 1-2 nagyságrenddel nagyobb a terhelés. Az első pár perces kiesést okozott a elovalasztas.hu-n.

Szombatig szavazhatnak a választók

Az előválasztás második fordulója vasárnap reggel nyolc órakor kezdődött, a szavazók Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között választhatnak, szombaton, este 8 óráig. 

Előválasztás: Megkezdődött a második forduló - ezeken a helyeken szavazhat

Bár az idő nem feltétlenül tökéletes a szavazásra (igazából semmire sem alkalmas), a standokat felállították, így akár már ma leszavazhat a két talpon maradt miniszterelnök-jelöltre, Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre. Persze kapkodni sem kell, hiszen egy hetünk van arra, hogy döntsünk a két jelölt közül: október 16., szombat 20 óráig adhatjuk le a voksunkat valamelyik standnál vagy online.

Ismét az elovalasztas.hu oldalon lehet online szavazni.

Aki az első fordulóban már szavazott, annak nem szükséges ismételten megadnia az adatait, azonban a videós azonosítást újfent el kell végeznie. A videós azonosításra nyitva álló időszak mindennap 9.00-21.00 óra. Az online szavazáshoz szintén szükség van érvényes fényképes igazolványra és lakcímigazolványra.

A szavazatokat október 17-én, vasárnap fogják megszámolni. A számolás egy, központi helyszínen lesz.

Egyetlen körzet eredménye sem változott

Szintén vasárnap adtunk hírt arról, újraszámoltak annak a hat választókerületnek a személyes szavazatait, melyekben az eredmény annyira szoros volt, hogy ezt az OEVB a beérkezett fellebbezéseket vizsgálva szükségesnek ítélte.

Előválasztás: Egyetlen körzet kimenetele sem változott az újraszámlálás után

Október 8-án, pénteken a Számoljuk együtt aktivistái és az érintett jelöltek delegáltjai újraszámoltak annak a hat választókerületnek a személyes szavazatait, melyekben az eredmény annyira szoros volt, hogy ezt az OEVB a beérkezett fellebbezéseket vizsgálva szükségesnek ítélte - közölte az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB).

Mint írják: a hat érintett választókerület (Bács-Kiskun 6., Budapest 18., Hajdú-Bihar 6., Pest 8., Szabolcs-Szatmár-Bereg 4. és Szabolcs-Szatmár-Bereg 6.) egyikében sem változott a kimenetel, tehát az első számolás eredményeképpen győztesnek ítélt jelölt maradt a győztes az újraszámlálást követően is.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.