Vádat emeltek Czeglédy Csaba ellen az „ördög ügyvédje” ügyében

ugytudjuk.hu 2021-10-04 10:53:00
A főügyészség rá pénzbüntetést, társára felfüggesztett börtönbüntetést kér, mindezt a tárgyalás mellőzésével. Czeglédy Csaba a sajtóból értesült a vádemelésről.

A vád szerint egy ügyvéd foglalkozású férfi, egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat lényege szerint

az ügyvéd foglalkozású vádlott kérésére társa, az ügy másik vádlottja, 2019. szeptemberben az egyik internetes közösségi hálózaton létrehozott egy profilt, majd azon keresztül, ugyanazon a közösségi hálózaton egy olyan oldalt, amelynek megnevezését a későbbiekben az ügyvéd foglalkozású vádlott „Az ördög ügyvédje” -re változtatta.

Társa a későbbiek során ehhez a közösségi oldalhoz kapcsolódóan hirdetéseket is kért, amelyeket a jogász vádlott által rendelkezésére bocsátott bankkártyával fizetett ki.

Az ügyészség szerint az internetes közösségi oldal létrehozásának és hirdetésének a célja az volt, hogy az ezt követően nyilvánosságra hozott, szexuális tartalmú, kompromittáló felvételeket az internethasználók minél szélesebb körben megismerjék.

Mivel azonban a közösségi oldalon szexuális tartalmú felvételek közzététele nem engedélyezett, ezért a felvételeket először az e célból létrehozott webhelyeken hozta nyilvánosságra az ügyvéd foglalkozású vádlott, majd a weboldalak linkjét osztották meg a közösségi oldalon, mint közvetítő csatornán.

Az ügyvéd a vád szerint 2019. október 2. és október 9. napja között, az ebből a célból létrehozott webhelyeken, internetes oldalakon naponta közzétett blogbejegyzésekben hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló fényképeket, videófelvételeket. Volt olyan videófelvétel, amit egy pornográf jellegű internetes oldalon hozott nyilvánosságra, amelynek linkjét közzétette az említett webhelyeken, annak linkjét pedig megosztotta a közösségi oldalon. A weboldal linkjét több esetben - kérésére - a vádlott-társa osztotta meg a közösségi oldalon.

Az ügyvéd vádlott cselekményével 9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott.

A Fővárosi Főügyészség az ügyvédet és többszörösen büntetett előéletű társát 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, amit ez utóbbi bűnsegédként követett el.

A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A nyomozás során korábban tanúként kihallgatták az ügyvéd foglalkozású Czeglédy Csaba (független) szombathelyi önkormányzati képviselőt is. Őt telefonon próbáltuk meg elérni, hogy megtudjuk, tényleg őt vádolja-e az elkövetéssel a főügyészség, de egyelőre nem értük el.

Frissítés

Telefonon Czeglédy Csaba azt mondta, hogy ő hivatalosan semmilyen értesítést, levelet nem kapott a főügyésségtől, hogy vádemelés történt ellene.

A szövegezés viszont szerinte is rá utal, az üggyel kapcsolatos gondolatait pedig a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Az ügyészség mai közleménye apropóján öntsünk tiszta vizet a pohárba az “Ördög ügyvédje” ügyben:

1. az égvilágon semmilyen bizonyíték nincsen arra, hogy nekem közöm van a Borkai Zsolt és társai számára kínos felvételek nyilvánosságra hozatalához,
2. amire nyilván büszke lennék, ha én lettem volna,
3. a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyészség utasítására gyanúsított meg, maguktól ezt - szakmai alapon - soha nem tették volna meg,
4. jogállamban nem lehet érdemi bizonyítékok nélkül senki ellen vádat emelni, ha ezt megteszik, azt koncepciós eljárásnak hívják,
5. a politikai érdeket kiszolgáló, hivatalos iratokban is hazudozó ügyben eljáró ügyészek vonatkozásában felmerül a hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja, amiért jövő tavaszt követően felelni fognak,
6. szánalmas és jól mutatja a mai magyar viszonyokat, hogy Borkaiék telekügylete miatt nem nyomoznak, ellenben olyan erőkkel keresték az Ördög ügyvédjét, mintha terrorista lenne,
7. Polt Péter sem fogja megúszni a büntetőjogi felelősségre vonást, azonban addig is köszönöm neki, hogy tovább növeli a kormányváltást akarók körében a népszerűségemet.

Háromszor veri mindezt Lúdas Matyi vissza.

- írja a szombathelyi képviselő.

Szólj hozzá!

Hajtó Péter fideszes képviselő is megosztotta Sik Sándor akkumulátorgyár-ellenes posztját

Már két fideszes képviselő is van Győrben, akik nem támogatják egy akkumulátorgyár építését lakott terület közelében.

Másfél hónapja még azt írták a GyőrPluszon, hogy a szakiskolák felkészültek a gázhelyzetre

A Győri Szakképzési Centrum kancellárja arról beszélt akkor, hogy sok energetikai korszerűsítés volt az iskolákban, és remélik, hogy nem lesz probléma.

Kövér: A tisztességes pedagógusok nem attól teszik függővé a teljesítményüket, hogy mennyit keresnek

Szerinte nem lehet polgári engedetlenkedni és a kormány egyáltalán nem oroszbarát.

Ha a győri Bercsényiben bejön a termálvizes fűtés, nem költöznek az iskolák

A gázon a korábbi fogyasztás 25 százalékát kell megspórolni a centrumhoz tartozó 19 iskola 45 épületében.

Kedd: többórás napsütés felhőátvonulásokkal

Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk.

Az LMP is kifejezte a szolidaritását az elbocsátott pedagógusok felé

Felháborító, amit a kölcseys tanárokkal tettek - mondta Kanász-Nagy Máté, a párt parlamenti képviselője.

Elhagyta a 426 forintos árat az euró

Tovább zuhan a magyar fizetőeszköz.

Körbekordonozták a Savaria Szállót

Jó lesz vigyázni, mert eléggé leszűkült az út a Mártírok terén.

Gyerekeket vert meg egy 21 éves fiú egy kapuvári iskola udvarán

Egy év szabadságvesztésre ítélték, melyet három év próbaidőre felfüggesztettek.

Melegszik az idő

Délutánra akár 19 fok is lehet.

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla

A Nemzet Művésze 79. éves volt.

Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István

Valami összeragaszthatatlanul eltört - írta a politikus.

LMP: az önkormányzatoknak is biztosítani kell az energiaár-sapkát!

Az zöld párt követeli annak biztosítását, hogy az önkormányzatok is limitált áron vásárolhassák meg az energiát.

423 forint egy euró

Itt állt meg péntek este a magyar fizetőeszköz gyengülése.