Vádat emeltek Czeglédy Csaba ellen az „ördög ügyvédje” ügyében

ugytudjuk.hu 2021-10-04 10:53:00
A főügyészség rá pénzbüntetést, társára felfüggesztett börtönbüntetést kér, mindezt a tárgyalás mellőzésével. Czeglédy Csaba a sajtóból értesült a vádemelésről.

A vád szerint egy ügyvéd foglalkozású férfi, egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat lényege szerint

az ügyvéd foglalkozású vádlott kérésére társa, az ügy másik vádlottja, 2019. szeptemberben az egyik internetes közösségi hálózaton létrehozott egy profilt, majd azon keresztül, ugyanazon a közösségi hálózaton egy olyan oldalt, amelynek megnevezését a későbbiekben az ügyvéd foglalkozású vádlott „Az ördög ügyvédje” -re változtatta.

Társa a későbbiek során ehhez a közösségi oldalhoz kapcsolódóan hirdetéseket is kért, amelyeket a jogász vádlott által rendelkezésére bocsátott bankkártyával fizetett ki.

Az ügyészség szerint az internetes közösségi oldal létrehozásának és hirdetésének a célja az volt, hogy az ezt követően nyilvánosságra hozott, szexuális tartalmú, kompromittáló felvételeket az internethasználók minél szélesebb körben megismerjék.

Mivel azonban a közösségi oldalon szexuális tartalmú felvételek közzététele nem engedélyezett, ezért a felvételeket először az e célból létrehozott webhelyeken hozta nyilvánosságra az ügyvéd foglalkozású vádlott, majd a weboldalak linkjét osztották meg a közösségi oldalon, mint közvetítő csatornán.

Az ügyvéd a vád szerint 2019. október 2. és október 9. napja között, az ebből a célból létrehozott webhelyeken, internetes oldalakon naponta közzétett blogbejegyzésekben hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló fényképeket, videófelvételeket. Volt olyan videófelvétel, amit egy pornográf jellegű internetes oldalon hozott nyilvánosságra, amelynek linkjét közzétette az említett webhelyeken, annak linkjét pedig megosztotta a közösségi oldalon. A weboldal linkjét több esetben - kérésére - a vádlott-társa osztotta meg a közösségi oldalon.

Az ügyvéd vádlott cselekményével 9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott.

A Fővárosi Főügyészség az ügyvédet és többszörösen büntetett előéletű társát 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, amit ez utóbbi bűnsegédként követett el.

A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A nyomozás során korábban tanúként kihallgatták az ügyvéd foglalkozású Czeglédy Csaba (független) szombathelyi önkormányzati képviselőt is. Őt telefonon próbáltuk meg elérni, hogy megtudjuk, tényleg őt vádolja-e az elkövetéssel a főügyészség, de egyelőre nem értük el.

Frissítés

Telefonon Czeglédy Csaba azt mondta, hogy ő hivatalosan semmilyen értesítést, levelet nem kapott a főügyésségtől, hogy vádemelés történt ellene.

A szövegezés viszont szerinte is rá utal, az üggyel kapcsolatos gondolatait pedig a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Az ügyészség mai közleménye apropóján öntsünk tiszta vizet a pohárba az “Ördög ügyvédje” ügyben:

1. az égvilágon semmilyen bizonyíték nincsen arra, hogy nekem közöm van a Borkai Zsolt és társai számára kínos felvételek nyilvánosságra hozatalához,
2. amire nyilván büszke lennék, ha én lettem volna,
3. a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyészség utasítására gyanúsított meg, maguktól ezt - szakmai alapon - soha nem tették volna meg,
4. jogállamban nem lehet érdemi bizonyítékok nélkül senki ellen vádat emelni, ha ezt megteszik, azt koncepciós eljárásnak hívják,
5. a politikai érdeket kiszolgáló, hivatalos iratokban is hazudozó ügyben eljáró ügyészek vonatkozásában felmerül a hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja, amiért jövő tavaszt követően felelni fognak,
6. szánalmas és jól mutatja a mai magyar viszonyokat, hogy Borkaiék telekügylete miatt nem nyomoznak, ellenben olyan erőkkel keresték az Ördög ügyvédjét, mintha terrorista lenne,
7. Polt Péter sem fogja megúszni a büntetőjogi felelősségre vonást, azonban addig is köszönöm neki, hogy tovább növeli a kormányváltást akarók körében a népszerűségemet.

Háromszor veri mindezt Lúdas Matyi vissza.

- írja a szombathelyi képviselő.

Szólj hozzá!

Orbán: Nem félek a krampusztól!

De azért sok virgácsot kap.

Álhír terjed a Semmelweis Egyetem nevében

Egy nem létező tanszékre hivatkoznak.

Dobjatok el mindent, itt az új animációs Pókember-film első előzetese!

Izgalmasnak ígérkezik az Irány a Pókverzum folytatása.

Szexuális zaklatási ügyében való szerepe miatt kirúgta a CNN az egyik sztárműsorvezetőjét

Chris Cuomo megpróbálta eltussolni a bátyja ügyét, aki korábban New York kormányzója volt.

Részeg sofőr okozott balesetet Győr közelében

A rendőrök még a helyszínen elvették a jogosítványát.

Romániában is megjelent az omikron

A két fertőzött személy karanténban van, jelenleg tünetmentesek.

Több halálos áldozatot követelt a lavina Ausztriában

A sízőket 4-5 méter mélyen maga alá temette a hó.

Az ötös lottó mai nyerőszámait a Csinibabában sem olvasnák be

Na, vajon melyik számot kell később az újságban keresni?

Dráma: Verstappen az utolsó kanyarban vágta oda a Red Bullt Szaúd-Arábiában

Óriási körön volt, de a hiba miatt Mercedes első sor lesz a holnapi futam rajtjánál.

Főállásúak lettek a győri színészek

Eddig eseti megbízási szerződések után kaptak csak pénzt a fellépők, így a pandémia alatt elmaradt darabok miatt bevételük sem volt.

Karácsony Gergely vezeti a Párbeszéd választási listáját, de nem akar a parlamentbe beülni

Azt mondja, ez csak szimbolikus, ő továbbra is főpolgármesterként szeretne dolgozni, szövetségben az új kormánnyal.

Nem szerzett pontot a Gyirmót

Az első félidő még gól nélkül telt a Mezőkövesd ellen, de később már nem bírták a nyomást a győriek.

Továbbra is lehet regisztráció nélkül oltani, mutatjuk a Vas megyei helyszíneket

Még egy hetet rádobnak a macera nélküli oltásfelvételre.

Testmozgást helyettesítő ágyban fekvés: hamarosan ez is lehetséges lesz

Nem brit, hanem ausztrál kutatók feltalálták a tablettát, amely helyettesíti a sportolást.

van még itt cikk a témában:

Czeglédy Csaba: Ha jövőre nem lesz kormányváltás, az önkormányzatiság meg fog szűnni

A DK parlamenti képviselőjelöltje szerint 1 milliárd forinttól akarja megfosztani a kormány Szombathelyt. 

„Borkai alatt jobb volt” – Miért menekülnek a szakemberek a győri városházáról?

Több tucat ember távozott az elmúlt másfél évben a győri városháza környékéről. De miért? És miért gondolják úgy többen, hogy Borkai alatt jobban működött a hivatal?