Nagyot hajráztak az oroszlányiak, de végül mégis a Körmend győzött

Papp László Tamás 2021-09-25 19:58:00
Másodszor nyertek idegenben a körmendiek.

Mócsán Bálint nélkül állt fel Oroszlányon a Körmend, amely Zalaegerszegen nyert az első fordulóban, míg az MVM-OSE Lions idegenben szenvedett vereséget – írja a bball1.hu kosaras szakportál.

Közel másfél percet kellett várni az első kosárra, de az látványosra sikerült, Garrett zsákolt. Sok hibával kezdtek a csapatok, Ihring révén egyenlített az MVM-OSE Lions. White tripilájával megint az Egis Körmend került lépéselőnybe, majd Takács is hozzátett kettőt, a találkozó eleje egyértelműen a vendégeké volt (2-7). Szavics sportszerűtlen hibája után megkezdte a felzárkózást az oroszlányi együttes, sőt, Minchev sarokhármasával a fordítás is meglett (9-7). Továbbra sem találták a dobóformájukat a felek, de egy 10-4-es futással a körmendiek zárták jobban az első etapot. 13-17.

Parrish bravúrkosara és és Miliszavljevics szép betörése után már a hazaiaknál volt az előny, és hiába Garrett közelije, Minchev egy triplát küldött a helyére (21-19). Durázi palánkos távolija jókor jött lélektani szempontból a vendégeknek, időt is kért Sebastjan Krasovec. Miliszavljevics 2+1-es akciójával egyenlített újra az OSE, teljesen kiegyenlített volt a találkozó, nemcsak a dobott pontokat, hanem a mutatott játékos tekintve is (26-26). Innen csinált egy 5-0-ás futást a vendég gárda, és a megszerzett lendület kitartott a nagyszünetig. 33-41.

A fordulás után Stokes állt bele egy triplába egyből, amivel a tízet is átlépték a vendégek, de ami nagyobb aggodalomra adott okot a hazaiaknál az Molnár sérülése volt. Állandósulni látszott a kétszámjegyű különbség, jött a hazai időkérés (35-46). A kis szünet megtette a hatását, innen egy 6-0-át repesztettek Rujákék, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz volt kénytelen magához hívni az övéit (41-46). A felzárkózás nem tartott sokáig, Garrett és Szavics is remek napot fogott ki a körmendiektől, visszaállt a közte tíz (43-53). Nem sikerült váltania az MVM-OSE Lionsnak, tízpontos hátrányból várhatta a záró felvonást. 53-63.

Szavics és Garrett mellé fellépett Durázi is a körmendieknél, egyre jobban távolodtak egymástól az együttesek (57-72). Elkezdett zárkózni az OSE, Minchev zsákolását követően bejött tízen belülre a csapat, sőt, Garamvölgyi is eredményes tudott lenni (65-72). Egy vendég időkérést követően tovább nyomtak a hazaiak, Ihring két kosara után már csak három volt közte (69-72). Ferencz talált be kintről egy kritikus pillanatban, amire már nem tudott reagálni a hazai csapat. Az MVM-OSE Lions óriásit hajrázott, de az Egis Körmend megérdemeltem nyerte meg a piros-fekete rangadót. 72-78.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-78 (13-17, 20-24, 20-22, 19-15)

Bajnokság, 2. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Papp P., Balog Gy., Győrfy R. (Hartyáni Zs.)

Oroszlány: Ihring 22/12, Miliszavljevics 14/3, Carev 2, Minchev 13/6, Molnár 4. Cserék: Parrish 10/6, Garamvölgyi 4, Ruják 2, Dorogi 1.

Körmend: Stokes 15/6, Takács 2, White 3/3, Szavics 20/9, Garrett 16. Cserék: Kenéz 2, Ferencz 6/6, Durázi 14/6, Balogh -, Krivacsevics -.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.