Karácsony: 2022-ben vagy Orbán lesz a miniszterelnök, vagy én

Székely Zoárd 2021-09-17 12:11:00
A főpolgármester a megosztottság ellen is küzdene, ami az ország legnagyobb problémája.

„Szerintem fontos, hogy a politika nem a politikusokról szól, és amikor az ember dönt, hogy személy szerint mi a következő lépése, az se róla szóljon. Azt nagyjából helyesen mértem fel, hogy ha elindulok miniszterelnök-jelöltként, akkor borzasztó nehéz kampánynak nézek elébe, és az embernek mérlegelnie kell, hogy mi az, amit elbír, fel kell készítenie magát, hogy kibírja. Ezen túl vagyok, alaposan meggondoltam, és ha beleállok valamibe, akkor abba bele van állva"

– mondta Karácsony Gergely a 444.hu-nak adott interjúban arra a kérdésre, hogy miért vonakodott indulni először a főpolgármesteri címért még 2019-ben, majd tavaly a miniszterelnök-jelöltségért.

„Pontosan az is történik, amire számítottam, a fideszes ellenfeleim minden erőforrásukat arra használják, hogy engem támadjanak, és nem a többieket, akik ennek a szélárnyékában szabadon tudnak kampányolni"

– jelentette ki a főpolgármester, aki összeszámolta a nyilvános Facebook- és Youtube-költéseket, és azokon a felületeken a kormánypárti hirdetésekre költött pénz kétharmada ellene irányuló kampányokról szól,

vagyis kétszer annyit költ a kormányoldal az őt besározó hirdetésekre, mint a többi ellenzéki jelöltet támadó hirdetésekre.

Ez is azt mutatja Karácsony szerint, hogy a kormányoldal elsősorban az ő jelöltségét szeretné megakadályozni.

Három hónap alatt csaknem 130 milliót költött a Fidesz és holdudvara a Karácsony Gergely elleni kampányra a közösségi médiában

Három hónap alatt, május közepe és augusztus közepe között a Facebookon 125,7 millió forintot, a Youtube-on pedig 52,5 milliót költött a Fidesz és a hozzá köthető csatornák politikai hirdetésre - írta meg a Telex a birtokukba jutott elemzés alapján, amely a kormánypárt és holdudvara közösségi médiás hirdetéseit vizsgálta.

„Azt gondolom, hogy 2022-ben vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, vagy én"

– fűzte hozzá Karácsony.

Hangsúlyozta, hogy nagyon tiszteli és becsüli a többi ellenzéki jelöltet, ám ők azt hiszik, hogy ha összeáll az ellenzék, akkor nyernek, szerinte azonban csak arról van szó, hogy akkor van esélyük nyerni.

„Az a különbség, hogy nem látom a többieknél azt a politikai stratégiát, amivel a bizonytalan szavazókat el lehet hozni a változásra szavazni. Mindenki miniszterelnök-jelöltként a pártját akarja pozicionálni, de senki sem készül arra, hogy valóban miniszterelnök lesz. Mert ez nem csak a pártszavazókról szól, a ma pártnélküliek megnyerése nélkül nincs változás.”

Karácsony Gergely az Ugytudjuknak: Szívesen elmentem volna a Partizánba is vitázni

Karácsony Gergely utcafórumot tartott Győrben, ahol Pollreisz Balázsnak Rehó Tibor javára való, az MSZP-szavazók körében csalódást keltő visszaléptetése is szóba került. Erre mi is rákérdeztünk, valamint arra is, miért nem mennek az ellenzéki kormányfőjelöltek vitázni a Partizánba, kinek volt kifogása közülük Gulyás Márton ellen.

A szerinte a jövő évi voksoláson kulcsszerepet játszó bizonytalan szavazókról és Orbán rendszeréről azt mondta, hogy a bizonytalanok tömegét „meg nem lehet olyan politikával megfogni, ami nem reagál arra, hogy Orbán Viktor borzasztó rendszere nem a Holdról esett ide, és nem egy politikai véletlenen múlott, nem egy kalapból húzták ki.”

„Ennek a társadalomnak a legnagyobb problémája ez az elképesztő mértékű megosztottság mindenben: érzelmileg, társadalmilag, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférésben. Akik ma Magyarországon élnek, azok nem érzik, hogy egy politikai közösség tagjai volnának. Ez Magyarország legnagyobb problémája"

– fogalmazott a főpolgármester.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.