A Shang-Chi sztárja kinevette azokat, akik a film megjelenése előtt hatalmas bukásról beszéltek

Fehér Buda 2021-09-11 07:35:50
Simu Liunak van oka az örömre, a koronavírus-járvány kirobbanása óta nem ünnepelt ekkora sikert Hollywood.

A múlt héten debütált a hazai és az amerikai mozikban a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája. A Marvel következő filmjére már régóta árgus szemekkel figyeltek az elemzők, hiszen a Fekete Özveggyel ellentétben a filmet csak a mozikban mutatták be. A Scarlett Johansson nevével fémjelzett mozit viszont a hagyományos mozis premierrel egyidőben feltették a Disney+ streamingszolgáltatóra, igaz a filmet csak egy Premier Access nevű, fizetős szolgáltatással nézhették meg az előfizetők. A lépésnek meg is lett az eredménye, hiszen amíg a Fekete Özvegy a koronavírus járvány ellenére egész szépen nyitott az amerikai mozikban, addig a következő hetekben szinte alig termelt bevételt.

A döntés a film sztárjainak is bevételkiesést okozott, hiszen Scarlett Johansson akkoriban úgy szerződött le, hogy a mozis bevételekből is részesedést kap. De mivel a Disney+ elvitte a nézők egy jelentős részét, így Johansson sokkal kevesebb pénzt kapott a film után, mint amire számított. A színésznő ezután be is perelte a filmet forgalmazó Disney-t, az amerikai bíróságon hamarosan eldöntik, hogy melyik félnek is volt igaza.

 

 

Így már talán érthetőbb, hogy miért figyelték olyan sokan, hogy miként teljesít majd a Shang-Chi a mozipénztáraknál. A Simu Liu főszereplésével készült film végül felűlmúlta az elvárásokat, a Shang-Chi a hétvégén 90 millió dollárt zsebelt be az amerikai moziknál. A hétvégén ünnepelték az Egyesült Államokban a Labor Day-t, a munka ünnepére hasonló napot rendszeresen egy hosszúhétvégével töltik az amerikaik. Mivel sokak számára ez a nyár utolsó szabad hétvégéje, ilyenkor sok család ünnepel együtt, amit általában meg is éreznek a mozikasszák. A Shang-Chi végül megdöntötte a Labor Day hétvége bevételi rekordját, ami miatt az egész amerikai moziipar fellélegzett.

A film a koronavírus-járvány idején kimagasló teljesítménye mellett a kritikusok és a rajongók szívét is elnyerte, a Rotten Tomatoes nevű, a kritikákat összesítő oldalon a film 93 százalékot kapott a kritikusoktól, míg a nézőktől 98 százalékot. Így már biztosan ki lehet jelenteni, hogy a Marvel filmje hatalmas siker lett.

A megjelenés előtt azonban nem volt mindenki biztos abban, hogy ilyen sikersztorit sikerül majd behúznia a filmnek. A premier előtt elég volt szétnézni a Youtube-on, rengeteg olyan videót találhattunk, amiben a készítők azt ecsetelik, hogy ez a film lesz a Marvel Studios első igazi nagy bukása. Később aztán kiderült, ezeknek a videóknak nem lett igaza, ezen poénkodott az Instagram oldalán Simu Liu, a film főszereplője. 

Liu az Instagram stories funkciójával egészen egyszerűen kiposztolt egy kollázst ezekről a videókról, és csak annyit írt mellé, hogy LOL. A színész végül a Twitter oldalán is megemlékezett a negatív hangfelvételű videókról, egy régi képet posztolt magáról, ami mellé annyit írt, hogy így néz ki, miközben ezeken a felvételeken röhög.

 

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.