A Shang-Chi sztárja kinevette azokat, akik a film megjelenése előtt hatalmas bukásról beszéltek

Fehér Buda 2021-09-11 07:35:50
Simu Liunak van oka az örömre, a koronavírus-járvány kirobbanása óta nem ünnepelt ekkora sikert Hollywood.

A múlt héten debütált a hazai és az amerikai mozikban a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája. A Marvel következő filmjére már régóta árgus szemekkel figyeltek az elemzők, hiszen a Fekete Özveggyel ellentétben a filmet csak a mozikban mutatták be. A Scarlett Johansson nevével fémjelzett mozit viszont a hagyományos mozis premierrel egyidőben feltették a Disney+ streamingszolgáltatóra, igaz a filmet csak egy Premier Access nevű, fizetős szolgáltatással nézhették meg az előfizetők. A lépésnek meg is lett az eredménye, hiszen amíg a Fekete Özvegy a koronavírus járvány ellenére egész szépen nyitott az amerikai mozikban, addig a következő hetekben szinte alig termelt bevételt.

A döntés a film sztárjainak is bevételkiesést okozott, hiszen Scarlett Johansson akkoriban úgy szerződött le, hogy a mozis bevételekből is részesedést kap. De mivel a Disney+ elvitte a nézők egy jelentős részét, így Johansson sokkal kevesebb pénzt kapott a film után, mint amire számított. A színésznő ezután be is perelte a filmet forgalmazó Disney-t, az amerikai bíróságon hamarosan eldöntik, hogy melyik félnek is volt igaza.

 

 

Így már talán érthetőbb, hogy miért figyelték olyan sokan, hogy miként teljesít majd a Shang-Chi a mozipénztáraknál. A Simu Liu főszereplésével készült film végül felűlmúlta az elvárásokat, a Shang-Chi a hétvégén 90 millió dollárt zsebelt be az amerikai moziknál. A hétvégén ünnepelték az Egyesült Államokban a Labor Day-t, a munka ünnepére hasonló napot rendszeresen egy hosszúhétvégével töltik az amerikaik. Mivel sokak számára ez a nyár utolsó szabad hétvégéje, ilyenkor sok család ünnepel együtt, amit általában meg is éreznek a mozikasszák. A Shang-Chi végül megdöntötte a Labor Day hétvége bevételi rekordját, ami miatt az egész amerikai moziipar fellélegzett.

A film a koronavírus-járvány idején kimagasló teljesítménye mellett a kritikusok és a rajongók szívét is elnyerte, a Rotten Tomatoes nevű, a kritikákat összesítő oldalon a film 93 százalékot kapott a kritikusoktól, míg a nézőktől 98 százalékot. Így már biztosan ki lehet jelenteni, hogy a Marvel filmje hatalmas siker lett.

A megjelenés előtt azonban nem volt mindenki biztos abban, hogy ilyen sikersztorit sikerül majd behúznia a filmnek. A premier előtt elég volt szétnézni a Youtube-on, rengeteg olyan videót találhattunk, amiben a készítők azt ecsetelik, hogy ez a film lesz a Marvel Studios első igazi nagy bukása. Később aztán kiderült, ezeknek a videóknak nem lett igaza, ezen poénkodott az Instagram oldalán Simu Liu, a film főszereplője. 

Liu az Instagram stories funkciójával egészen egyszerűen kiposztolt egy kollázst ezekről a videókról, és csak annyit írt mellé, hogy LOL. A színész végül a Twitter oldalán is megemlékezett a negatív hangfelvételű videókról, egy régi képet posztolt magáról, ami mellé annyit írt, hogy így néz ki, miközben ezeken a felvételeken röhög.

 

Szólj hozzá!

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.