A Shang-Chi sztárja kinevette azokat, akik a film megjelenése előtt hatalmas bukásról beszéltek

Fehér Buda 2021-09-11 07:35:50
Simu Liunak van oka az örömre, a koronavírus-járvány kirobbanása óta nem ünnepelt ekkora sikert Hollywood.

A múlt héten debütált a hazai és az amerikai mozikban a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája. A Marvel következő filmjére már régóta árgus szemekkel figyeltek az elemzők, hiszen a Fekete Özveggyel ellentétben a filmet csak a mozikban mutatták be. A Scarlett Johansson nevével fémjelzett mozit viszont a hagyományos mozis premierrel egyidőben feltették a Disney+ streamingszolgáltatóra, igaz a filmet csak egy Premier Access nevű, fizetős szolgáltatással nézhették meg az előfizetők. A lépésnek meg is lett az eredménye, hiszen amíg a Fekete Özvegy a koronavírus járvány ellenére egész szépen nyitott az amerikai mozikban, addig a következő hetekben szinte alig termelt bevételt.

A döntés a film sztárjainak is bevételkiesést okozott, hiszen Scarlett Johansson akkoriban úgy szerződött le, hogy a mozis bevételekből is részesedést kap. De mivel a Disney+ elvitte a nézők egy jelentős részét, így Johansson sokkal kevesebb pénzt kapott a film után, mint amire számított. A színésznő ezután be is perelte a filmet forgalmazó Disney-t, az amerikai bíróságon hamarosan eldöntik, hogy melyik félnek is volt igaza.

 

 

Így már talán érthetőbb, hogy miért figyelték olyan sokan, hogy miként teljesít majd a Shang-Chi a mozipénztáraknál. A Simu Liu főszereplésével készült film végül felűlmúlta az elvárásokat, a Shang-Chi a hétvégén 90 millió dollárt zsebelt be az amerikai moziknál. A hétvégén ünnepelték az Egyesült Államokban a Labor Day-t, a munka ünnepére hasonló napot rendszeresen egy hosszúhétvégével töltik az amerikaik. Mivel sokak számára ez a nyár utolsó szabad hétvégéje, ilyenkor sok család ünnepel együtt, amit általában meg is éreznek a mozikasszák. A Shang-Chi végül megdöntötte a Labor Day hétvége bevételi rekordját, ami miatt az egész amerikai moziipar fellélegzett.

A film a koronavírus-járvány idején kimagasló teljesítménye mellett a kritikusok és a rajongók szívét is elnyerte, a Rotten Tomatoes nevű, a kritikákat összesítő oldalon a film 93 százalékot kapott a kritikusoktól, míg a nézőktől 98 százalékot. Így már biztosan ki lehet jelenteni, hogy a Marvel filmje hatalmas siker lett.

A megjelenés előtt azonban nem volt mindenki biztos abban, hogy ilyen sikersztorit sikerül majd behúznia a filmnek. A premier előtt elég volt szétnézni a Youtube-on, rengeteg olyan videót találhattunk, amiben a készítők azt ecsetelik, hogy ez a film lesz a Marvel Studios első igazi nagy bukása. Később aztán kiderült, ezeknek a videóknak nem lett igaza, ezen poénkodott az Instagram oldalán Simu Liu, a film főszereplője. 

Liu az Instagram stories funkciójával egészen egyszerűen kiposztolt egy kollázst ezekről a videókról, és csak annyit írt mellé, hogy LOL. A színész végül a Twitter oldalán is megemlékezett a negatív hangfelvételű videókról, egy régi képet posztolt magáról, ami mellé annyit írt, hogy így néz ki, miközben ezeken a felvételeken röhög.

 

Szólj hozzá!

Orbán: 10 százalékkal emeljük a katonák fizetését

A miniszterelnök ezt mai Facebook-bejegyzésében jelentette be.

Németh Zsolt, Bana Tibor és Rába Kálmán felköszöntötték a sárvári mentőállomás dolgozóit

A képviselők egy-egy ajándékcsomaggal köszönték meg a mentők emberfeletti munkáját.

Szombathely felkészült a havazásra

A SZOVA kollégái már a havazást megelőzően az utakon lesznek

Több változtatás jön az Instagramra a fiatal felhasználók védelme miatt

Az a vád érte a vállalatot, hogy ártanak a gyerekeknek, de a cég vezetői nem akarnak változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben.

Ungár Péter: Az otthongondozásnak nincs alternatívája, ezért meg kell becsülni

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szerint az egész ápolási díj rendszere olyan kevés embert érint, hogy a díj emelése nem terhelné meg jelentősen a költségvetést.

Kamion ütközött autóval Győrújbarátnál

A 82-es főúton történt a karambol.

14 éves csúcsot döntött az infláció

Brutális áremelkedés figyelhető meg az élelmiszerek nagy részénél.

Baleset történt Nagysimonyiban

A Kossuth Lajos utcában félpályán halad a forgalom.

Elterelik a Gyöngyös patak egy szakaszát Sárváron

A belvárosban átmenetileg megszűnik a vízutánpótlás.

Max Verstappen apja szerint fia nem úgy akar világbajnok lenni, hogy kilöki Hamiltont

A világbajnoki címről döntő Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap 14 órakor rajtol.

Ez a cég szállítja a notebook-okat a Vas és Győr-Moson-Sopron megyei diákoknak, tanároknak is

Veszprém megyével együtt 10 ezer eszköz jut a régiónk oktatásának.

Néhány évtizeden belül csökkenni kezdhet a Föld népessége

Évszázadok óta nem volt példa arra, ami a kutatók szerint a 21. század második felében fog bekövetkezni.

Napsütéssel, majd havazással köszönt a szerda

Napközben 5 fokot is mérhetünk.

van még itt cikk a témában:

Sejtelmes trailerrel rúgja be az ajtót a Mátrix folytatása

Nagyon úgy tűnik, hogy Trinity körül fognak majd zajlani az új film eseményei.

Kevin Feige megerősítette, hogy ki fogja eljátszani a Fenegyereket az MCU következő projektjeiben

Mindezt úgy tette, hogy igazából nem tudjuk meg, a karakter egyáltalán visszatér-e.